Preşedintele Klaus Iohannis, la Blaj, despre Legea salarizării: Aşa ceva nu putem să numim o reformă, este un EȘEC

Mircea Trifu - Primar Alba Iulia

Sâmbătă, la Blaj, Preşedintele Klaus Iohannis a criticat Legea salarizării, spunând că nu reprezintă o reformă. ”Unii au păţit chiar să le scadă salariile, aşa ceva nu putem să numim o reformă, este un eşec”, a spus Iohannis.

”Tocmai lucrurile pe care le-am menţionat: independenţa instituţiilor, autonomia instituţiilor, statul de drept, stabilitatea fiscală, tocmai acestea au fost puse în pericol în cursul ultimului an prin aşa-zise reforme, printre care vă amintesc numai ultima, de mare insucces, aşa numita reformă a salariilor. Cum să înţeleagă un om de rând că i se promite o creştere de 25 la sută, iar după scurt timp se mută contribuţiile sociale de la angajator la angajat şi nu o să-i crească salariul, chiar unii au păţit să le scadă salariile, aşa ceva nu putem să numim o reformă, este un eşec. Astfel de eşecuri trebuie evitate pentru că au repercusiuni în timp, în profunzime. Cel care câştigă banii trebuie să întreţină o familie, iar dacă nu i se onorează munca, atunci nu va fi în situaţia să-şi întreţină aşa cum trebuie familia”, a afirmat Iohannis.

Pro România - Ține cu ALBA
ELIT

Klaus Iohannis vizitează sâmbătă municipiul Blaj, judeţul Alba, unde participă la dezbaterea „Blaj 1848-2018: conştiinţă naţională şi destin european” şi va fi prezent la ceremoniile de reinaugurare a Palatului Cultural din Blaj, potrivit Administraţiei Prezidenţiale.

PMP - Alegeri Locale 2020
USR-Plus - Oameni ca tine schimbă Alba în bine

Şeful statului a depus o coroană de flori la monumentul „Gloria” de pe Câmpia Libertăţii, cu ocazia împlinirii a 170 de ani de la Adunarea Naţională de la Blaj din 3/15 mai 1848.

În ultima parte a vizitei, la ora 19.00, Klaus Iohannis va participa la ceremoniile de reinaugurare a Palatului Cultural din Blaj, unul dintre cele mai importante edificii de cultură din Transilvania, inaugurat iniţial în 1936, dar mistuit de un incendiu în decembrie 1995, precizează Preşedinţia.

Reabilitat la iniţiativa administraţiei locale, Palatul Cultural a primit Marele Premiu al Uniunii Europene pentru Patrimoniu Cultural în urma restaurării exemplare a clădirii.

 

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419

Must de Jidvei

6 Comentarii

marius 13 mai 2018 at 6:41

Din gandirea academina a plavanului ,, Unii au păţit chiar să le scadă salariile,, Aceeia erau Stan Patitul si Bran Stupidul

C 13 mai 2018 at 8:09

Domnul Marius ce funcție aveti in psd?

cititor 13 mai 2018 at 10:50

Era chiar necesar sa scada salariile nesimtite ,date pe criterii politice.Uitati-va la salariile majoritatii si pe urma comentati,ce au facut pentru Romania ,cei cu salariile nesimtite,au dus-o in coada civilizatiei europene,au dus-o in fruntea coruptilor,s-au imbogatit ,cat altii din America in cateva generatii,,,,,,

socotitorul de serviciu 13 mai 2018 at 13:05

Asa e sasule ! La unii , putini, ( da`…inclusiv tie !) le-a scazut ! La restu`….cca 1,2 milioane le-a crescut ! Esec curat ….sasesc !!!

TH 13 mai 2018 at 15:23

Unii au multa frustrare si nu mai au logica necesara sa discearna cine este adevaratul vinovat.

mike 13 mai 2018 at 21:54

Mai taiati din –adormitii de parlamentari, din pensiile nesimtite ale unor politruci , magistrati, juristi, din prea multele cadre angajate la stat– –apoi vorbiti de cresteri — sunteti atat de multi paduchi -sociali – incit e nevoie de aranjamente fiscale inflorite ca sa nu bata la ochii cetateanului — dar bate grozav la buzunarul transpiratului– Acum pina nu e pera tarziu !!Fara munca , fara onestitate , fara discernamant — totul e o Jale mare . Nu uitati magarul moare de prea multa greutate pusa in spate — daca e destept da cu copita in nesimtitul de stapin nehalit.

Comentariile sunt oprite