Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Politică Administrație

Președintele CJ Alba, Ion Dumitrel, susține că e mai rău decât pe vremea lui Boc: Bugetele administrațiilor niciodată n-au fost afectate

Dragoş Suciu

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Președintele Consiliului Județean Alba, Ion Dumitrel, a declarat, marți, că scăderile bugetelor administrațiilor vor afecta pe toți locuitorii, mediul de afaceri și inclusiv pe unii angajați la stat, fiind mai rău decât pe vremea lui Boc, în timpul crizei economice, când au scăzut salariile.

”Reducerea puternică a bugetelor locale nu ne afectează numai pe noi, cei angajați în sistemul public al administrației locale, ci pe toți locuitorii comunelor, orașelor și municipiilor din România. Numai la CJ Alba, estimăm noi acum, sperăm să nu fie mai mult, e un minus de aproape 20 de milioane de lei, adică 200 de miliarde de lei vechi. Dacă adunăm modul în care e afectat fiecare buget ne dăm seama că foarte, foarte multe investiții nu vor mai exista și asta înseamnă că firmele și mulți dintre angajații din Alba nu o să mai aibă atât de lucru”, a declarat, marți, la radio Unirea FM, Ion Dumitrel.

Președintele Consiliului Județean Alba, unul dintre liderii PNL, a adăugat că bugetele administrațiilor nu au fost afectate nici în timpul crizei economice, în timpul guvernării lui Emil Boc, când salariile au scăzut cu 25%.

”Bugetele administrațiilor locale, mă refer în primul rând la dezvoltare, nu au fost afectate niciodată. Și ne amintim că în 2010 a fost acel moment nefericit de reducere a salariilor, cu 25%, și cu toate acestea bugetele de dezvoltare ale administrațiilor locale din întreaga Românie nu au cunoscut scădere. Au făcut un rău multor angajați la stat, însă nu au afectat investițiile în administrația locală, în acea perioadă. De data aceasta, din păcate, s-a găsit această soluție să rezolve problemele pe care le au guvernanții și au afectat și administrația și mediul de afaceri și, din nefericire, și angajații. Dacă nu vor scădea salariile, și mă refer la sistemul public, cu siguranță nu vor crește așa cum au fost promise”, a mai spus Ion Dumitrel.

De asemenea, președintele CJ Alba a mai spus că românii nu au mai fost afectați în ultimii 10 – 15 ani precum vor fi de modificarea Codului fiscal.

”Mi-aș dori să mă înșel, niciodată, să spunem în ultimii 10 – 15 ani, românii, în totalitate, nu au fost atât de afectați cum sunt afectați de această OUG. Lucrurile acestea se vor răsfrânge în dezvoltarea României”, a conchis Dumitrel.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Politică Administrație

Politică Administrație

Anunț de mediu: Modernizarea sistemului de scurgere a apei pluviale, satul Reciu, comuna Gârbova

Bogdan Ilea

Publicat

în

Anunț de mediu: Modernizarea sistemului de scurgere a apei pluviale, satul Reciu, comuna Gârbova COMUNA GÂRBOVA, titular al proiectului „MODERNIZAREA SISTEMULUI DE SCURGERE A APEI PLUVIALE, SATUL RECIU, COMUNA GÂRBOVA, JUDEȚUL ALBA”, anunță publicul interesat asupra luării deciziei etapei de încadrare de către Agenția pentru Protecția Mediului Alba, în cadrul procedurii de evaluare a impactului […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea