Rămâi conectat

Politică Administrație

Președintele Camerei Deputaților, la Alba Iulia, despre cazul lui Eugen Bejinariu: PSD e pentru începerea urmăririi penale. Mai facem o încercare săptămâna viitoare

Dragoş Suciu

Publicat

în

Grupul parlamentar al PSD va vota pentru urmărirea penală a fostului şef al Secretariatului General al Guvernului, Eugen Bejinariu, în prezent deputat, a spus, miercuri, președintele Camerei Deputaților, Florin Iordache, la Alba Iulia, fiind chestionat pe acest subiect.

florin-iordache07Florin Iordache a spus că deputații vor mai face ”o încercare săptămâna viitoare”, iar apoi acest Parlament își încheie mandatul, în contextul în care ședința de luni a Camerei Deputaților a fost suspendată din lipsă de cvorum.

Deputații PSD și în comisie au votat pentru. Din punctul nostru de vedere nu Parlamentul este cel care face Justiție și nu noi hotărâm vinovății sau nevinovății. De aceea am și convocat și săptămâna viitoare o nouă reuniune a plenului. Din păcate luni, în această săptămână, nu au fost decât 130 de colegi și trebuiau să fie minim 177. Mai facem o încercare săptămâna viitoare după care din păcate actualul Parlament nu mai lucrează și va veni viitorul Parlament, dar raportul Comisiei Juridice în care noi am cerut și am aprobat începerea urmăririi penale va rămâne. Viitorul Parlament va începe cu acest proiect care vizează și avizează începerea urmării penale”, a spus președintele Camerei Deputaților în cadrul unei conferințe de presă a PSD, fiind întrebat despre acest caz.  

Florin Iordache a amintit că PSD, prin vocea secretarului general, Marin Neacșu, a cerut lui Eugen Bejinariu să-și dea demisia din Parlament. 

”E un gest de onoare și până la urmă, repet, nu noi trebuie să hotărâm vinovății sau nevinovății. Vinovăția o hotărăște instanța, acolo se prezintă probe, acolo se discută punctual și nu noi hotărâm. Să închei, noi avizăm, fie acum, fie în viitorul Parlament. Noi suntem pentru avizarea începerii urmăririi penale”, a completat Iordache.

Votul deputaților va fi secret.

Comisia juridică a Camerei Deputaţilor a dat luni raport favorabil cererii procurorilor în cazul deputatului Eugen Bejinariu, în favoarea cererii procurorilor votând 11 deputaţi, cinci împotrivă, iar doi s-au abţinut. DNA cere urmărirea penală a fostului secretar general al guvernului, în prezent deputat, pentru abuz în serviciu în dosarul „Microsoft”.

Acuzaţia pe care procurorii anticorupţie i-o aduc lui Eugen Bejinariu este de abuz în serviciu dacă funcţionarul public a obţinut pentru sine ori pentru altul un folos necuvenit, în formă continuată, în perioada în care a deţinut funcţia ministerială.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Politică Administrație

Politică Administrație

Comuna Ocoliș achiziționează un microbuz electric pentru transportul în comun: Valoarea totală a proiectului este de peste 1,2 milioane lei

Bogdan Ilea

Publicat

în

Comuna Ocoliș achiziționează un microbuz electric pentru transportul în comun: Valoarea totală a proiectului este de peste 1,2 milioane lei Comuna Ocoliș în parteneriat cu comuna Sălciua urmează să cumpere un microbuz electric destinat transportului în comun. Acesta urmează să parcurgă curse regulate între cele două comune. „Urmează să achiziționăm un microbuz electric, care va […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea