Preşedintele Băsescu nu este de acord cu modul de revizuire al constituţiei: „Reprezintă un risc de blocare a statului”

Paul Voicu - Primar 2020

Presedintele Traian Basescu sustine o conferinta de presa privind proiectul de revizuire a Constitutiei trimis spre avizare Consiliului Legislativ, la Palatul Cotroceni, in Bucuresti
Preşedintele României şi-a spus opinia despre revizuirea Constituţiei,
la ceremonia de depunere a jurământului de către noii judecători ai Curţii Constituţionale şi anume că singura justificare de revizuire a legii fundamentale era referendumul din 2009, iar ceea ce se întâmplă acum cu revizuirea Constituţiei reprezintă „un risc de blocare a statului”.

Principalul reproş a fost acela că revizuirea nu ţine cont de rezultatul referendumului din 2009 – parlament unicameral cu maximum 300 de aleşi. Băsescu a acuzat însă şi amendamentul care ar limita căsătoria la relaţia dintre un bărbat şi o femeie, care a stârnit numeroase dispute. Mai mult, şeful statului a avertizat că va reacţiona, fără a preciza explicit dacă va recurge, ca şi în 2012, la boicotarea referendumului de revizuire sau nu. „Cu certitudine voi reacţiona decent, în spiritul Constituţiei, dar vor reacţiona la neluarea în consideraţie a referendumului din 2009”, a spus preşedintele.

ELIT

Atacul indirect al lui Băsescu a fost înţeles de Antonescu drept „o obişnuinţă de a da mandat Curţii Constituţionale”. „Aşa a exercitat domnul Traian Băsescu mandatul de preşedinte. Dintr-o asemenea atitudine facem modificările ca să nu mai lase la bunul plac, la apucăturile preşedinţilor aceste lucruri. Băsescu vorbeşte după ureche”, a răspuns Antonescu de la Parlament.

Sursa: Gandul.info

Mihail David - 2020

Dragoș SUCIU

Email: dv.suciu@yahoo.com
Tel: 0740.084.098

Facebook 

2 Comentarii

Mandarinul 10 iunie 2013 at 16:42

„Presedintele” basescu sa-si vada de treaba. Cei care fac totul pentru a „bloca” statul roman sunt si au fost el si pedeleii !

Status-Quo 10 iunie 2013 at 19:11

Mai margarina,
daca nu te pronuntai tu ramaneam in necunoastere. Deci asa carevasazica… PDL si Basescu blocau Constitutiunea?
Acu cine mai blocheaza statul roman, mai margarina? Sau acu e deblocat?

Comentariile sunt oprite

Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Acceptă Mai mult...