Rămâi conectat

Politică Administrație

Premierul Cioloș va avea o discuție cu partidele politice în vederea alegerii primarilor în două tururi

Ziarul Unirea

Publicat

în

Premierul Cioloș a declarat duminică, la Iași, că va avea o discuție cu partidele politice în vederea alegerii primarilor în două tururi de scrutin.

Dacian Ciolos01Dacian Cioloș a afirmat că ia în calcul toate posibilitățile, inclusiv varianta asumării răspunderii Guvernului în Parlament.

„Studiem toate posibilitățile”, a răspuns Cioloș, fiind întrebat de un jurnalist dacă varianta asumării răspunderii ar fi una fezabilă pentru a implementa măsura votului în două tururi pentru funcția de primar.

Totodată, șeful Guvernului a fost întrebat dacă va fi de acord cu varianta unei Ordonanțe de Urgență a Guvernului care să modifice legea alegerilor locale în acest sens, dacă partidele ar fi de acord. „O să discut cu partidele politice întâi”, a răspuns Cioloș, potrivit Agerpres.

Premierul a făcut aceste declaraţii la puţin timp după ce preşedintele Klaus Iohannis a afirmat că ideea alegerii primarilor în două tururi de scrutin este una „foarte bună”, dar că se pune întrebarea dacă legea mai poate fi schimbată cu atât de puţin timp înaintea alegerilor. (D.S.)

Pe aceeași temă:

Citește și Klaus Iohannis, despre alegerea primarilor în două tururi: Ideea este foarte bună. Partidele să găsească cea mai înțeleaptă soluție

Citește și Clement Negruț (MP): De ce se cere acum schimbarea legii? PNL a constatat că le iese un ,,BUŞOI” mai puţin

Citește și Teban: Susțin alegerea primarilor din două tururi. Un singur tur e în avantajul partidelor mari și a celor în funcție


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Politică Administrație

Politică Administrație

4 aprilie-11 mai: Curățenia de primăvară la Alba Iulia. Programul activităților

Bogdan Ilea

Publicat

în

4 aprilie-11 mai: Curățenia de primăvară la Alba Iulia. Programul activităților Primăria municipiului Alba Iulia se pregătește de curățenia de primăvară. Mai multe zone din oraș urmează să fie măturate sau curățate între 4 aprilie și 11 mai.  Începe curățenia de primăvara în Municipiul Alba Iulia, în perioada 01.04.2024 – 11.05.2024. Se vor executa lucrări […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea