Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Politică Administrație

Clement Negruț (MP): De ce se cere acum schimbarea legii? PNL a constatat că le iese un ,,BUŞOI” mai puţin

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Scena jenantă în care una din jumătăţile de preşedinte care conduce PNL, mă refer la doamna Gorghiu în care cerea Guvernului Cioloş emiterea unei OUG, prin care primarii să fie aleşi în două tururi de scrutin, este una demnă de un teatru ieftin.

Clement Negrut01

PNL  a votat anul trecut în Parlament alături de PSD, colegii lor din USL, alegerea primarilor într-un singur tur. La instalarea Guvernului Cioloş au fost presiuni maxime din partea primarilor baroni ai PNL din teritoriu care au ,,invadat” Parlamentul cerând scoaterea din programul de guvernare (prima variantă) a prevederii conform căreia alegerea primarilor se făcea în două tururi. Bineînţeles că acest lucru s-a şi întâmplat, Premierul Cioloş a cedat şantajului făcut de PNL şi cu siguranţă şi de către PSD.

Aşadar, după ce ai dat mâna cu PSD la elaborarea legii, după ce senatorii şi deputaţii tăi au votat-o iar preşedintele pe care îl susţii a promulgat-o fără să crâcnească, deşi aduce grave prejudicii democraţiei, să ceri acum modificarea ei este o dovadă de maximă ipocrizie. PNL-ul, are cei mai mulţi primari după PSD şi este avantajat de actuala formă a legii. De ce se cere acum schimbarea legii? Cred că în primul rând făcând o analiză au constatat că le iese un ,,BUŞOI” mai puţin, iar în al doilea rând încearcă să-şi liniştească unii candidaţi din teritoriu care sunt dezavantajaţi de acest sistem de alegere a primarilor.

Cei din PNL ştiu că una dintre cererile străzii a fost alegerea primarilor din două tururi de scrutin. Lucru care de fapt nu le convine. Cererea adresată lui Cioloş nu este decât o fumigenă.

Dacă cei din PNL vor cu adevărat să sprijine democraţia şi îşi doresc alegerea primarilor în două tururi, eu le propun două soluţii:

  1. Convocarea în sesiune extraordinară a Parlamentului şi dezbaterea în regim de urgenţă a proiectului de lege pentru alegerea primarilor în două tururi de scrutin, iniţiat şi depus de Mişcarea Populară la Parlament.
  2. Dacă tot vă daţi ,,cocoşi”,depuneţi în Parlament o moţiune de cenzură împotriva Guvernului lui Iohannis, care nu susţine acest demers democratic.

Sunt aproape sigur, că nu vor da curs niciuneia din soluţiile date de mine pentru că ştiu că nu îşi doresc cu adevărat să avem parte de alegeri cât mai democratice şi nici nu le pasă de ceea ce au cerut românii în stradă. Sper să plătească preţul demagogiei de care dau dovadă.

Vreau să reamintesc poziţia pe care Mişcarea Populară a avut-o faţă de acest subiect, şi anume: am fost mereu pentru alegerea primarilor din două tururi. Mai mult decât atât, eu personal am înaintat o scrisoare premierului Dacian Cioloş referitor la acest subiect. Trebuie să ştiţi că nici până astăzi nu am primit un răspuns. Pe lângă asta, în multe conferinţe de presă am ridicat problema alegerilor locale şi am spus cu subiect şi predicat cine şi de ce îşi doreşte alegerea primarilor dintr-un singur tur. Proiectul de lege iniţiat în acest sens de parlamentarii Mişcării Populare este dovada clară a orientării spre democraţie pe care o are partidul nostru.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Politică Administrație

Politică Administrație

Comunicat de presă | Cu bună credință, pentru oamenii din Alba: PSD și-a lansat echipele de candidați pentru Consiliul Județean și pentru cele 78 de localități din județ

Ziarul Unirea

Publicat

în

Cu bună credință, pentru oamenii din Alba: PSD și-a lansat echipele de candidați pentru Consiliul Județean și pentru cele 78 de localități din județ Partidul Social Democrat și-a lansat, vineri seara, la Alba Iulia, echipele de candidați pentru Consiliul Județean, respectiv municipiile, orașele și comunele din județul Alba. Pentru administrația județeană și pentru primăria municipiului […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea