Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Actualitate

Premierul britanic, David Cameron vrea organizarea unui referendum asupra rămânerii țării în Uniunea Europeană

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Șeful în exercițiu al executivului Uniunii a declarat vineri într-un interviu televizat că primul ministru britanic David Cameron se îmbarcă într-o strategie riscantă cu critica sa susţinută la adresa Uniunii Europene

Cameron, ai cărui conservatori sunt sub presiune din cauza popularităţii crescânde a euroscepticilor britanici din Partidul Independenţei Regatului Unit( UKIP), a promis că va organiza un referendum asupra rămânerii în UE dacă partidul său câştigă alegerile generale din mai 2015.

Premierul s-a exprimat în favoarea continuării rămânerii în UE, dar vrea să renegocieze relaţia Marii Britanii cu blocul înainte de a supune problema la vot.

„Nimeni nu este forţat să fie în Uniunea Europeană”, a declarat preşedintele Comisiei Europene Jose Manuel Barroso într-un interviu la canalul France 24, adăugând că orice ţară are dreptul să organizeze un referendum.

Dar el a notat că David Cameron „se joacă cu focul” prezentând blocul într-o lumină negativă.

„Nu poţi critica UE de luni până sâmbătă şi să ceri oamenilor să voteze pentru UE duminică”, a spus Barroso.

„Atunci când sistematic transmiţi un mesaj negativ despre Europa, e normal că tot mai mulţi oameni îmbrăţişează mesajul eurosceptic”, a remarcat el.

Comentariile sale intervin la o zi după ce UKIP a câştigat primul său loc în parlamentul britanic, obţinând o victorie răsunătoare în alegeri locale parţiale.

„Nu este o surpriză că partide ca UKIP sunt în creştere, pentru că nu am văzut de la principalele forţe politice suficient sprijin, argumente şi de asemenea convingere în ceea ce priveşte UE”, a mai notat Barroso.

Fostul prim-ministru portughez se apropie de sfârşitul celui de-al doilea mandat după ce a fost 10 ani preşedinte al Comisiei, în timp ce succesorul său Jean-Claude Juncker urmează să aducă o nouă echipă executivă în urma alegerilor europene din luna mai.

Stiripesurse.ro


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Din luna mai 2024, modificări temporare în circulația unor trenuri internaționale

Unirea Ziarul

Publicat

în

Din luna mai 2024, modificări temporare în circulația unor trenuri internaționale În urma închiderii totale a circulaţiei feroviare între stațiile Bekescsaba – Lokoshaza, petnru efectuarea unor lucrări la infrastructura feroviară de către administrația ungară – MAV Start, la sfârșitul lunii viitoare vor interveni modificări în circulaţia trenurilor CFR Călători. Dintre acestea, trenurile Ister și Dacia […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea