Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Actualitate

Prefectura Alba: Concluzii după primul control la bazele de deszăpezire din județ

Sfarlea Ioana Raluca

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

*Prefect Flaviu Cozuc: ”Judeţul Alba e pregătit de iarnă: 134 de utilaje de deszăpezire, peste 3300 t de sare şi aproape 6000 t de nisip sunt implicate în deszăpezire”

Prefectul Flaviu Cozuc a emis un ordin în baza căruia, în perioada 27-29 noiembrie 2012, a fost efectuat primul control la cele 17 baze de deszăpezire înfiinţate pe teritoriul judeţului de Secţia de Drumuri Naţionale Alba şi S.C. Drumuri şi Poduri Locale Alba S.A. Acţiunea de verificare a fost derulată de către Instituţia Prefectului şi Inspectoratul de Poliţie Judeţean Alba, în prezenţa reprezentanţilor administratorilor de drumuri naţionale şi judeţene.

Modul de abordare a iernii, din punctul de vedere al pregătirilor premergătoare şi al intervenţiilor efective din perioada sezonului rece, a fost stabilit prin planul judeţean de măsuri pe timp de iarnă, adoptat încă de acum câteva luni prin hotărâre a Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă.

Autorităţile locale aveau la rândul lor obligaţia de a elabora planurile locale de măsuri şi de a le transmite Instituţiei Prefectului – Judeţul Alba. Prefectul Flaviu Cozuc şi-a anunţat încă de la bun început intenţia de a efectua controale în teren, pentru a verifica modul în care planurile stabilite sunt efectiv puse în practică de către autorităţile şi instituţiile responsabile.

Primul control a vizat cele 12 baze de deszăpezire care deservesc drumurile naţionale şi cele 5 care au în sarcină drumurile judeţene. Toate cele 17 baze, înfiinţate în Alba Iulia, Blaj, Sebeş, Zlatna, Abrud, Cîmpeni, Aiud, Unirea, Sălciua, Arieşeni, Scărişoara, Vinţu de Jos, sunt dotate cu material antiderapant şi dispun de utilaje pentru deszăpezire.

– 134 de utilaje – multifuncţionale echipate cu lame, turbofreze, încărcătoare frontale, buldoexcavatoare, autoutilitare, autobasculante, autogradere etc. – peste 3300 tone de sare şi aproape 6000 t de nisip sunt implicate, pe drumurile naţionale şi judeţene, în activităţile de deszăpezire. Concluziile primului control dispus de prefectul judeţului Alba a fost acela că, din punctul de vedere al dotărilor necesare, autorităţile sunt pregătite pentru intervenţiile pe timp de iarnă.

Una dintre priorităţile Instituţiei Prefectului a fost pregătirea pentru iarnă, înlocuită acum de monitorizarea atentă a modului în care se intervine pe timpul sezonului rece. Faptul că în ultimele zile, deşi a nins abundent, nu am avut probleme grave şi că s-au rezolvat rapid şi acele câteva situaţii deosebite, chiar dacă nu au fost unele de urgenţă, a arătat, cred eu, că, în general, la nivelul judeţului Alba, iarna nu ne pune probleme ieşite din comun”, a declarat prefectul judeţului Alba.

Instituţia Prefectului a solicitat administratorilor de drumuri să transmită, până în data de 14 decembrie, cantitatea de material antiderapant de care dispun şi, totodată, să estimeze în ce perioadă de timp vor mai avea nevoie de suplimentarea stocurilor. De asemenea, controalele demarate la ordinul prefectul Flaviu Cozuc vor continua şi în perioada imediat următoare.

Scopul Instituţiei Prefectului este să se asigure că autorităţile şi instituţiile publice intervin pe timp de iarnă, în aşa fel încât activităţile sociale şi economice să se desfăşoare în condiţii normale, iar viaţa cetăţenilor să fie cât mai puţin afectată. Acesta este motivul pentru care vom controla periodic modul în care intervin cei responsabili şi sperăm ca activităţile de deszăpezire să fie cel puţin la fel de eficiente ca până acum. E adevărat că se circulă cu o oarecare dificultate, pentru că aşa e normal pe timp de iarnă, şi că am avut câteva drumuri blocate pentru o scurtă perioadă de timp, până când stratul de zăpadă a fost îndepărtat, dar acestea au fost doar cazuri izolate şi s-a intervenit pentru aducerea la normal a situaţiei. Cum în zilele următoare se anunţă ger, trebuie să fim atenţi şi faţă de persoanele vulnerabile, e vorba în special de cele fără domiciliu, care sunt cele mai expuse la frig”, a mai adăugat prefectul Flaviu Cozuc.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Cum va fi VREMEA în luna mai 2024. Prognoza METEO pentru 4 săptămâni

Bogdan Ilea

Publicat

în

Cum va fi VREMEA în luna mai 2024. Prognoza METEO pentru 4 săptămâni Temperaturile pentru luna mai din acest an or să fie mai ridicate decât cele specifice perioadei. Excepție făcând doar săptămâna 6 – 13 mai. Săptămâna 29 aprilie – 6 mai Valorile termice vor fi mai ridicate decât cele specifice pentru această săptămână, […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea