Rămâi conectat

Actualitate

Prefectura Alba: Concluzii după primul control la bazele de deszăpezire din județ

Publicat

în

*Prefect Flaviu Cozuc: ”Judeţul Alba e pregătit de iarnă: 134 de utilaje de deszăpezire, peste 3300 t de sare şi aproape 6000 t de nisip sunt implicate în deszăpezire”

Prefectul Flaviu Cozuc a emis un ordin în baza căruia, în perioada 27-29 noiembrie 2012, a fost efectuat primul control la cele 17 baze de deszăpezire înfiinţate pe teritoriul judeţului de Secţia de Drumuri Naţionale Alba şi S.C. Drumuri şi Poduri Locale Alba S.A. Acţiunea de verificare a fost derulată de către Instituţia Prefectului şi Inspectoratul de Poliţie Judeţean Alba, în prezenţa reprezentanţilor administratorilor de drumuri naţionale şi judeţene.

Modul de abordare a iernii, din punctul de vedere al pregătirilor premergătoare şi al intervenţiilor efective din perioada sezonului rece, a fost stabilit prin planul judeţean de măsuri pe timp de iarnă, adoptat încă de acum câteva luni prin hotărâre a Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă.

Elit - Gustul Desăvârșit

Autorităţile locale aveau la rândul lor obligaţia de a elabora planurile locale de măsuri şi de a le transmite Instituţiei Prefectului – Judeţul Alba. Prefectul Flaviu Cozuc şi-a anunţat încă de la bun început intenţia de a efectua controale în teren, pentru a verifica modul în care planurile stabilite sunt efectiv puse în practică de către autorităţile şi instituţiile responsabile.

Primul control a vizat cele 12 baze de deszăpezire care deservesc drumurile naţionale şi cele 5 care au în sarcină drumurile judeţene. Toate cele 17 baze, înfiinţate în Alba Iulia, Blaj, Sebeş, Zlatna, Abrud, Cîmpeni, Aiud, Unirea, Sălciua, Arieşeni, Scărişoara, Vinţu de Jos, sunt dotate cu material antiderapant şi dispun de utilaje pentru deszăpezire.

– 134 de utilaje – multifuncţionale echipate cu lame, turbofreze, încărcătoare frontale, buldoexcavatoare, autoutilitare, autobasculante, autogradere etc. – peste 3300 tone de sare şi aproape 6000 t de nisip sunt implicate, pe drumurile naţionale şi judeţene, în activităţile de deszăpezire. Concluziile primului control dispus de prefectul judeţului Alba a fost acela că, din punctul de vedere al dotărilor necesare, autorităţile sunt pregătite pentru intervenţiile pe timp de iarnă.

Una dintre priorităţile Instituţiei Prefectului a fost pregătirea pentru iarnă, înlocuită acum de monitorizarea atentă a modului în care se intervine pe timpul sezonului rece. Faptul că în ultimele zile, deşi a nins abundent, nu am avut probleme grave şi că s-au rezolvat rapid şi acele câteva situaţii deosebite, chiar dacă nu au fost unele de urgenţă, a arătat, cred eu, că, în general, la nivelul judeţului Alba, iarna nu ne pune probleme ieşite din comun”, a declarat prefectul judeţului Alba.

Instituţia Prefectului a solicitat administratorilor de drumuri să transmită, până în data de 14 decembrie, cantitatea de material antiderapant de care dispun şi, totodată, să estimeze în ce perioadă de timp vor mai avea nevoie de suplimentarea stocurilor. De asemenea, controalele demarate la ordinul prefectul Flaviu Cozuc vor continua şi în perioada imediat următoare.

Scopul Instituţiei Prefectului este să se asigure că autorităţile şi instituţiile publice intervin pe timp de iarnă, în aşa fel încât activităţile sociale şi economice să se desfăşoare în condiţii normale, iar viaţa cetăţenilor să fie cât mai puţin afectată. Acesta este motivul pentru care vom controla periodic modul în care intervin cei responsabili şi sperăm ca activităţile de deszăpezire să fie cel puţin la fel de eficiente ca până acum. E adevărat că se circulă cu o oarecare dificultate, pentru că aşa e normal pe timp de iarnă, şi că am avut câteva drumuri blocate pentru o scurtă perioadă de timp, până când stratul de zăpadă a fost îndepărtat, dar acestea au fost doar cazuri izolate şi s-a intervenit pentru aducerea la normal a situaţiei. Cum în zilele următoare se anunţă ger, trebuie să fim atenţi şi faţă de persoanele vulnerabile, e vorba în special de cele fără domiciliu, care sunt cele mai expuse la frig”, a mai adăugat prefectul Flaviu Cozuc.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Publicitate

Actualitate

FOTO| 11 vagoane din compunerea unui tren de marfă au deraiat. Care a fost cauza

Publicat

în

FOTO| 11 vagoane din compunerea unui tren de marfă au deraiat. Care a fost cauza

Circulația feroviară pe relația Pașcani – Iași este întreruptă, după ce între stațiile Sârca – Podu Iloaiei au deraiat 11 vagoane din compunerea unui tren privat de marfă, transmite CFR SA.

Trenul s-a rupt și 11 vagoane au sărit de pe șine, arată sursa citată, potrivit căreia trenul se întorcea din Portul Constanța, unde dusese cereale din Ucraina.

Elit - Gustul Desăvârșit

Din primele informații disponibile, deraierea a fost provocată de starea proastă a infrastructurii feroviare din zonă, dar este posibilă și o defecțiune la vagoanele de fabricație sovietică.

Ce spune CFR despre trenul deraiat la Iași

Potrivit CFR, deraierea vagoanelor de marfă ucrainene afectează și traficul de călători.

”Din garnitură, care avea în compunere 32 de vagoane goale, au deraiat 11 vagoane pe firul II de circulație, firul I fiind închis pentru lucrări programate.

În urma deraierii celor 11 vagoane au fost rupți și 7 stâlpi de înaltă tensiune, care asigurau alimentarea cu energie electrică a liniei de contact.

Precizăm faptul că, pentru menținerea continuității traficului de călători, SRCF Iași va pune la dispoziția călătorilor mijloace auto, pe distanța Podu Iloaiei – Târgu Frumos.

Această măsură va fi menținută până la restabilirea traficului pe intervalul de stații afectat de deraiere.

Vă informăm, de asemenea, că personalul de specialitate al SRCF Iași va asigura tot suportul tehnic necesar operatorului privat pentru ridicarea, repunerea pe șină a vagoanelor deraiate și retragerea/scoaterea acestora din gabarit”, a transmis CFR.

Sursa: stirileprotv.ro


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Actualitate

Ajutorul financiar de 700 de lei, pentru pensionarii cu venituri mici, va fi acordat odată cu pensia. Când va fi demarată efectuarea plăților

Publicat

în

Ajutorul financiar de 700 de lei, pentru pensionarii cu venituri mici, va fi acordat odată cu pensia. Când va fi demarată efectuarea plăților

Marius Budăi, ministrul Muncii, a anunțat faptul că taloanele de pensie aferente lunii iunie, care conțin ajutorul financiar de 700 de lei pentru pensionarii cu venituri de până la 2.000 de lei, au început să fie tipărite, urmând ca vineri să fie demarată și efectuarea plăților.

„A început tipărirea taloanelor de pensie aferente lunii iulie, care conţin ajutorul financiar de 700 de lei, care se acordă pensionarilor cu venituri de până la 2.000 de lei. De vineri începe şi efectuarea plăţilor”, a scris ministrul, miercuri, pe pagina sa de Facebook.

Elit - Gustul Desăvârșit

Ajutorul financiar reglementat prin OUG nr. 74/2022 se acordă o singură dată, în luna iulie, acelor beneficiari ai căror venituri lunare cumulate sunt mai mici de 2.000 de lei, potrivit Ministerului Muncii şi Solidarităţii Sociale.

Pentru acordarea acestui ajutor sunt luate în calcul unele categorii de venituri, respectiv: pensiile din sistemul public de pensii şi din sistemele neintegrate sistemului public de pensii, care se plătesc în luna iulie 2022, precum şi venituri din drepturi acordate în baza legilor cu caracter special, care se plătesc în luna iulie 2022 prin casele teritoriale de pensii/casele de pensii sectoriale.

Totodată, sunt luate în calcul veniturile din indemnizaţia socială pentru pensionari, veniturile din salarii şi asimilate salariilor realizate în luna aprilie 2022. Reprezentanţii Ministerului Muncii precizează că ajutorul financiar se acordă din oficiu, prin casele teritoriale de pensii/casele de pensii sectoriale.

Totodată, în cazul persoanelor care beneficiază de pensie de urmaş, ajutorul financiar se acordă fiecărui urmaş în parte. Ajutorul financiar se acordă în cuantumul integral de 700 de lei, chiar dacă veniturile plătite în luna iulie sunt aferente unei fracţiuni din luna iulie 2022.

La stabilirea plafonului de 2.000 de lei nu se au în vedere eventualele sume reprezentând drepturi restante aferente unor perioade anterioare, care se plătesc în luna iulie. Ajutorul financiar se acordă doar persoanelor îndreptăţite care au domiciliul în România, nu şi celor care au locul de şedere/reşedinţa obişnuită în străinătate.

Ajutorul financiar se suportă din bugetul de stat. De asemenea, ajutorul financiar nu intră în calculul contribuţiei băneşti individuale în vederea obţinerii unui bilet de tratament balnear şi nu este supus executării silite.

Executivul a aprobat normele de aplicare a prevederilor Legii nr.111/2022 privind reglementarea activităților prestatorului casnic, care stabilesc modalitatea de acordare a tichetelor de activități casnice, modul în care beneficiarul casnic le poate utiliza, precum și modalitatea de preschimbarea în bani a acestora.

Potrivit actului normativ adoptat de Guvern, acest tip de tichete vor putea fi achiziționate atât pe suport electronic, prin crearea unui cont online în vederea înregistrării în platforma electronică de evidență a desfășurării activităților casnice, cât şi pe suport de hârtie.

Tichetul de activităţi casnice va conține rubrici speciale destinate informațiilor referitoare la identificarea beneficiarului și a prestatorului casnic, date referitoare la valabilitatea tichetului, precum şi elemente de siguranță obligatorii. Formatul propus de normele metodologice pentru tichetele în format fizic va fi avut în vedere la încheierea contractului de tipărire.

Sursa: dcbusiness.ro


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Actualitate

VIDEO| 16 iulie: Lae Dreghici, celebrul cascador albaiulian, anunță un SPECTACOL pentru fanii săi

Publicat

în

16 iulie: Lae Dreghici, celebrul cascador albaiulian, anunță un SPECTACOL pentru fanii săi

Celebrul cascador Lae Dreghici a anunțat că va participa la un spectacol în data de 16 iulie, unde va putea vi revăzut de către fani.

„E timpul să revenim la promisiunile făcute;
,, ANIVERSARE CU CASCADE”!

Locul acestui SPECTACOL, va fi la Oarda de Sus, între păduri, cunoscut de mulți dintre dumneavoastră, pentru că am dat 3 spectacole asemănătoare, cu ceva timp în urmă.

Elit - Gustul Desăvârșit

CITEȘTE ȘI: Lae Dreghici, celebrul cascador albaiulian, împlinește astăzi 70 de ani

Data acestei ,,ANIVERSĂRI” este
16 – IULIE – 2022

O să revin cu detali, cum puteți ajunge în zonă”, a scris cascadorul, pe contul său de socializare.

„Dragi prieteni, vă salut cu drag. După cum vedeți sunt la locul meu de joacă.

Aici o să ne întâlnim cu toții, aici va fi „Aniversarea cu cascade”, alături de invitații speciali, Mihai Stoichescu și Cosmin Pădureanu.

După cum ați văzut, platoul de cascade este pregătit, drumul este foarte bine pregătit, așa că vă aștept cu mare drag.

Amănunte o să vă dau pe parcurs. Vă mulțumesc frumos și vă urez, de pe acuma, vizionare plăcută, să aniversăm împreună”, a transmis Lae Dreghici.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Știrea Ta

Politică Administrație

Sport

Monden

Opinii Comentarii

Articole Similare