Rămâi conectat

Ştirea zilei

Prefectul de Alba, Gheorghe Feneșer, aduce ”Caravana PNDR în satul tău”

Sfarlea Ioana Raluca

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

În urma deselor întâlniri şi discuţii avute cu cetăţeni din judeţ, prefectul Gheorghe Feneşer a constatat o acută lipsa de informare a acestora cu privire la posibilităţile de accesare a fondurilor europene.  

Prefectul de Alba apreciază ca extrem de importantă informarea promptă a beneficiarilor asupra tuturor posibilităţilor pe care aceştia le au pentru a accesa cât mai corect şi facil fondurile europene. În acest sens a contactat reprezentanţii Ministerului Agriculturii şi Dezvoltării Rurale şi ai Agenţiei de Plăţi pentru  Dezvoltare Rurală şi Pescuit, solicitând  organizarea în judeţul Alba a unei caravane  de informare privind fondurile europene pentru dezvoltarea agriculturii şi a satului românesc.

Ministerul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale şi  Agenţia de Plăţi pentru  Dezvoltare Rurală şi Pescuit  a răspus pozitiv solicitării, urmând ca în viitorul apropiat să se desfăşoare în spaţiul rural din judeţul nostru o o nouă campanie de informare ”Caravana de informare privind fondurile europene pentru dezvoltarea agriculturii şi a satului românesc – PNDR vine în satul tău”.

Proiectul va asigura promovarea informaţiilor privind accesarea fondurilor nerambursabile acordate prin FEADR, către un număr reprezentativ de cetăţeni, astfel încât să asigure cunoaşterea sau luarea la cunoştinţă a măsurilor de finanţare, a schemelor de plăţi directe aferente Axei II şi a exemplelor de succes, a condiţiilor, documentelor necesare şi etapelor de accesare a FEADR, precum şi a drepturilor şi obligaţiilor ce revin beneficiarilor FEADR”, spune Gheorghe Feneșer.

Campania are în vedere acordarea informaţiilor specifice derulării fondurilor europene acordate prin PNDR. În acelaşi timp, se urmăreşte crearea unui climat de încredere prin prezentarea unor proiecte de succes, astfel încât să se asigure un impact pozitiv al receptării informaţiilor. Scopul final este creşterea indicelului de absorţie efectivă şi corectă a fondurilor nerambursabile acordate prin PNDR.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

Accident GRAV, între 4 mașini, pe autostrada A1 sensul Sebeș-Vâlcea: O persoană încarcerată și trafic BLOCAT total. A fost solicitat și elicopterul SMURD

Ziarul Unirea

Publicat

în

Accident GRAV, între 4 mașini, pe autostrada A1 sensul Sebeș-Vâlcea: O persoană încarcerată și trafic BLOCAT total. A fost solicitat și elicopterul SMURD Un accident rutier grav a avut loc joi, în jurul orei 13.00, pe autostrada A1, la km 230, zona Veștem, pe sensul Sebeș – Valcea, cu 4 autovehicule implicate. Traficul este blocat […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea