Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Ştirea zilei

PP-DD promite surprize majore la şedinţele de constituire a CLM Alba Iulia şi CJ Alba

Redactia Ziarului Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Negocierile USL-PDL-PPDD pentru cele mai importante structuri de putere ale judeţului Alba – primăria municipiului Alba Iulia şi Consiliul Judeţean Alba –  se vor prelungi până luni, 25 iunie, formaţiunile politice implicate reuşind să facă, după două săptămâni de parlamentări, doar concesii minore.

Concret, PP-DD Alba a fost ofertată cu posturi de viceprimari în 8 comune cu primari PDL- Roşia de Secaş, Câlnic, Ponor, Ocoliş, Mogoş, Gârda de Sus, Ohaba, Sălciua şi 6 comune cu administraţie USL – Vinţu de Jos, Poiana Vadului, Lupşa, Lunca Mureşului, Poşaga, Bistra.

Discuţiile au fost însă intense la Alba Iulia, unde liderii PDL –Mircea Hava, PSD-Ioan Dîrzu şi PNL – Teodor Atanasiu s-au văzut în ultima săptămână cu liderul PP-DD Alba, Cornel Comşa, în mod repetat.

O miză mare este la Consiliul Judeţean Alba unde USL îşi doreşte un vicepreşedinte pentru a asigura calea de comunicare cu toţi primarii USL din judeţ, pe de-o parte iar pe de altă parte, pentru PP-DD acest post ar însemna o cale de consolidare a organizaţiilor din judeţ, în vederea parlamentarelor din toamnă.

De asemenea, la Primăria Alba Iulia, votul consilierilor PP-DD poate reprezenta diferenţa de scor necesară impunerii proiectelor atât pentru consilierii  USL cât şi PDL dar şi PP-DD.

Dacă un protocol judeţean cu PD-L Alba (partid care, contrar trendului naţional a luat în 10 iunie procente în plus faţă de USL)  va însemna pentru PP-DD Alba fructificarea la maximum a rezultatelor alegerilor din 10 iunie  cu un viceprimar la Alba Iulia şi un vicepreşedinte la CJ Alba, pentru USL , opţiunea PP-DD va însemna pierderea (cel puţin teoretică) a majorităţii în cele două consilii. Pe de altă parte,  mariajul de formă a PP-DD  cu un partid – PDL – care a ieşit cam şifonat, pe plan naţional, din alegerile locale, este şi el discutabil mai ales în condiţiile în care chiar şi candidaţii portocalii au preferat nu demult  să se lepede de culoarea şi sigla partidului ce i-a consacrat, pentru câştigarea mandatelor în administraţiile locale…

Până luni, 25 iunie, dimineaţa, toate acestea rămân la nivel de speculaţii.

„Vorbim de cele mai importante structuri de putere ale judeţului Alba. Este complicat ca cineva să cedeze deliberat una sau alta din funcţiile pe care un partid le ţinteşte. Poziţia noastră nu s-a schimbat de la începerea negocierilor” spune George Cornel Comşa, liderul PP-DDAlba.

Cert este că pentru şedinţa de luni,  de constituire a Consiliului Local Municipal Alba Iulia –de la ora 12.00 şi la cea de constituire a Consiliului Judeţean Alba – de la ora 14.00 liderul PP-DD Cornel Comşa a lăsat să se înţeleagă că vor exista „surprize majore”.  (N.I.T.)


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

LOCURI de MUNCĂ în județul Alba, la data de 30 APRILIE 2024: 470 posturi sunt disponibile în Alba Iulia, Aiud, Câmpeni, Ocna Mureș, Sebeș și Teiuș

Ziarul Unirea

Publicat

în

LOCURI de MUNCĂ în județul Alba, la data de 30 APRILIE 2024: 470 posturi sunt disponibile în Alba Iulia, Aiud, Câmpeni, Ocna Mureș, Sebeș și Teiuș Persoanele interesate să ocupe un loc de muncă pot viziona ofertele accesând www.anofm.ro, selectați AJOFM Alba, secțiunea Persoane fizice – Locuri de muncă vacante sau se pot prezenta la […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea