Rămâi conectat

Politică Administrație

PP-DD – peste PDL, PNL şi PSD în judeţul Alba

Redactia Ziarului Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Duminică 25 martie, la orele 11, in perimetrul incadrat de Colegiul Horea Closca si Crisan si Scoala Generala Nr.2, în aer liber, a avut loc prima conferinta de presa a noii conduceri judetene a Partidului Poporului Dan Diaconescu. S-au prezentat pentru prima data in aceasta formula in fata presei domnul preşedinte Cornel George Comsa, domnul prim-vicepresedinte Ion Marincas, domnul vice-presedinte Dorin Şerdean şi secretarul executiv al PP-DD, domnul Alin Tomuş.

Conferinta de presa, a fost dechisa de presedintele Comsa, care a descris putin simbolistica locului si a zilei alese, aratand ca Sarbatoarea Bunei Vestiri a coincis cu prezentarea noii conduceri, tocmai pentru a arata consolidarea echipei PP-DD Alba si speranta cu care intra in apropiata batalie politica – alegerile locale. Nascut in Alba Iulia in 1977, Cornel Comsa a absolvit Colegiul HCC , clasele I-VIII fiind parcurse chiar la Scoala Nr.2. Miza pe educatie in formarea sa ca om l-a facut sa decida sa inceapa acest parcurs politic tocmai in acest spatiu non—conformist pentru o conferinta de presa.

Avand la indemana un flip-chart, Comsa si-a impartit pledoaria pentru PP-DD in cateva capitole, aratand ca acest partid este unul deschis, plin de oameni motivati, de oameni „adevarati”, pe care a avut placerea sa ii intalneasca in toate localitatile judetului, de la Teius la Ocna Mures si de la Zlatna pana la Baia de Aries. Cuvintele speranta, credinta si schimbare ar fi, in opinia lui Comsa cele care definesc aspiratiile membrilor PP-DD in judetul nostru.

Comsa a mai aratat faptul ca Miscarea Populara, o manevra de coagulare a energiilor electorale sub tutela lui Basescu, a esuat tocmai datorita faptului ca Dan Diaconescu si PP-DD au refuzat sa faca parte din aceasta. Presedintele PP-DD Alba s-a disociat virulent de PDL, atacand frontal pe Mircea Hava si Ion Dumitrel, exponentii unui sistem inchis care tine judetul Alba si municipiul Alba Iulia departe de interesul investitorilor, si arunca o populatie saracita in somaj si incertitudine.

Partea ce mai interesanta a prezentarii a fost cea in care Presedintele PP-DD a demonstrat – cu cifre preluate din sondaje ale oponentilor politici – ca PP-DD se bucura la ora actuala de cea mai mare simpatie intre partidele politice in judet. Astfel, conform spuselor sale, partidul lui Diaconescu are 30 % simpatie in medie pe cele 78 de localitati ale judetului, urmat de USL (defalcat pe partide – PNL 25%, PSD 20%, PC 1%) si de PDL cu circa 20-24%. Comsa a subliniat faptul ca exista o diferenta intre simpatia pre-electorala, intentia de vot si votul propriu-zis, insa crede cu tarie ca PP-DD va reusi sa transforme aceasta energie pozitiva in vot efectiv, profitand la maxim de lunile ramase pana la data alegerilor locale.

Prim-vicepresedintele Marincas, membru fondator al PP-DD Alba, a precizat ca partidul are un numar de 6500 de adeziuni colectate deja la sediul judetean, si alte cateva mii in procesare in toate localitatile judetului. De asemenea, a multumit noilor colegi din conducere, pentru sprijinul pe care il aduc pentru intarirea organizatiei judetene.

Vice-presedintele Dorin Serdean, licentiat in economie si Maestru al Federatiei Internationale de Sah, a aratat ca misiunea sa la varful organizatiei judetene este sa atraga in echipa intelectualii judetului, care nu se simt astazi reprezentati nicaieri si care pot si vor sa intre in dialog direct cu oamenii simpli, in Partidul Poporului, pentru o participare comuna la schimbarea in bine a destinelor judetului Alba.

Alin Tomus, in calitatea sa de secretar executiv, va avea un rol de catalizator al informatiilor si de organizare eficienta a activitatii fiecarei filiale din PP-DD Alba. A indemnat la unitate si a confirmat o data in plus soliditatea si coerenta noii echipe de conducere.

Dupa prezentarea echipei, Cornel Comsa a subliniat principalele zone de interes ale liderilor judeteni ai PP-DD – atragerea de investitii si creare de locuri de munca, revigorarea sistemului sanitar, redeschiderea spitalelor recent inchise in judet si aducerea celor mai buni medici stagiari in Alba, prin stimularea financiara a acestora, investitiile in educatie si cultura si nu in ultimul rand revigorarea investitiilor in infrastructura in municipiu si in tot judetul.

Cornel Comsa a fost imputernicit pe data de 16 martie de catre Dan Diaconescu si Simona Man sa preia ca presedinte interimar Organizatia judeteana Alba a PP-DD iar pe data de 18 martie toti membrii fostului Birou Permanent Judetean si-au dat demisia din acest for, care a fost astfel dizolvat de facto si de jure. Presedintele interimar si-a reformat echipa de conducere judeteana iar sambata 24 martie aceasta noua echipa a fost votata in Adunarea Generala care a avut loc la sala de conferinte a Hotelului Parc din Alba Iulia.

Biroul de Presa PP-DD Alba

 


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Politică Administrație

Politică Administrație

FOTO: Parcul din fața primăriei din Gârbova a fost finalizat: Spațiu de recreere și relaxare pentru cetățenii din comună

Bogdan Ilea

Publicat

în

FOTO: Parcul din fața primăriei din Gârbova a fost finalizat: Spațiu de recreere și relaxare pentru cetățenii din comună Cetățenii din comuna Gârbova se pot bucura de un nou parc, situat în fața primăriei. Loc de relaxare și recreere, atât pentru tineri cât și pentru vârstnici sau turiști. „Amenajarea parcului din localitatea Gârbova a fost […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea