Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Politică Administrație

PP-DD împlinește doi ani de la înființare

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

*Interviu cu fondatorul PP-DD Dan Diaconsecu și cu președintele PP-DD Alba Cornel George Comsa

Dupa numeroase contestatii si amanari, pe data de 19 septembrie 2011 Partidul Poporului Dan Diaconescu reusea sa se inscrie oficial in Registrul partidelor politice din Romania, in urma unei sentinte definitive si irevocabile a Curtii de Apel Bucuresti. La doi ani de la infiintare, am luat un interviu alternativ fondatorului PP-DD, Dan Diaconescu, si presedintelui PP-DD Alba Cornel George Comsa.

– Domnule Dan Diaconescu, ce mesaj ati avea pentru romani la doi ani de la infiintarea PP-DD?

– Multumesc tuturor romanilor, si celor care au apreciat efortul PP-DD pentru schimbare, cat si celor care au fost consecventi cu partidele invechite ale tarii. Am invatat multe in acesti doi ani si orice constructie politica sau mediatica voi intreprinde de acum inainte in viata, va fi marcata de experienta ultimilor doi ani.

– Cat de mult credeti ca a influentat partidul viata politica din Romania?

– PP-DD a fost si este un fenomen fara precedent in viata politica post-89, si probabil va ramane unic si in urmatoarele decenii. Spun asta in sensul in care partidul a crescut natural, dintr-o miscare populara, fara vreo sustinere financiara, fara sprijin sau stimuli externi, si fara sa fie beneficiarul vreunei structuri vetuste, reinventate. PP-DD a influentat mult viata politica la nivel local, insa aversiunea fata de Basescu a facut ca USL sa ia un scor neverosimil in generale si sa minimalizeze importanta noastra in Parlament. Jocurile nu sunt inca facute insa, dupa ruperea USL partidul nostru va conta decisiv.

– Cum comentati plecarile anumitor membri cu notorietate din PP-DD?

– Oportunismul i-a facut, oportunismul ii va termina politic!

– Credeti in ideea potrivit careia in viitorul apropiat PP-DD va disparea de pe scena politica?

– Nicidecum. Iata ca PNT-CD a disparut in 2000 din Parlament, dar inca exista in 2013 si stimuleaza batalii intre fractiunile sale, totul pentru o potentiala relevanta pe care acest partid o poate avea in viitorul apropiat. In plus, PP-DD contine identitatea mea, deci, cel putin cat traiesc eu, partidul va continua sa fie relevant in viata publica.

– Care sunt urmatori pasi ai PP-DD in plan politic?

– Un scor cat mai bun in europarlamentare, afilierea la o familie europeana si o platforma solida pentru viitorul Presedinte al Romaniei.

– Dar ai dumneavoastra?

– Eu ma voi concentra pe televiziune, insa voi candida la Presedintie, indiferent daca Puterea se va opune sau nu candidaturii mele.

– Ce ne puteti spune despre reluarea emisiei OTV?

– Ponta si Basescu se opun pe toate caile redeschiderii OTV si implicit revenirii mele in forta in viata publica. Insa voi reusi, OTV va emite 100% incepand din aceasta luna. N-ati vazut inca drac mort si rata innecata, nu?

– Cum abordati alegerile europarlamentare?

– Cu incredere, si cu cea mai buna lista posibila, recrutata din randul oamenilor nostri.

– Care e omul care v-a dezamagit cel mai mult in acesti doi ani,in plan politic?

– Tudor Barbu.

– Care e omul care v-a sustinut cel mai mult in demersul dvs politic?

– Intreaga echipa si conducerea OTV.

– Cum apreciati activitatea PP-DD Alba?

– Surprinzator de buna, avand in vedere ca aici PDL s-a tinut tare, iar USL la nivelul tarii a avut un impact atat de puternic incat i-a zguduit si pe ardeleni. Prietenul meu Cornel Comsa, presedintele PP-DD Alba a obtinut maximul posibil din ecuatia incalcita a judetului Alba.

– Mai sperati sa o gasiti pe Elodia?

– Eu sper sa apara vie si nevatamata, si sa dipara in locul ei toti ciocoii corupti care au aruncat tara in marasmul asta in care ne zbatem de peste 20 de ani.

– Domnule Cornel Comsa, in urma cu nici doi ani imi spuneati ca veti intra in alegerile din Alba „calare” pe Partidul Poporului DD si ca veti produce o surpriza in plan politic. V-a „iesit”?

– Cred ca surpriza mi-a iesit, insa nu am avut in toate momentele inspiratia sa o fructific. Am spart monopolul PDL in judet si am aratat ca se pot face lucruri spectaculoase politic, chiar si fara bani si fara personaje cu notorietate. Cu o echipa complet noua, tanara si curata, am luat 20.000 de voturi impotriva masinariilor de vot PDL si USL, care controleaza si au controlat toti primarii, toate institutiile publice si toate resursele financiare ale judetului.

– Ce v-a dezamagit cel mai mult ca si politician in aceasta perioada?

– Nu m-a dezamagit nimic in mod special, trecusem si inainte prin experiente politice de tot felul. Pentru constructia unui partid insa, este descurajanta distanta dintre idealismul teoriei politice si realitatea din teren. Avem o populatie saracita si prostita, lipsita de perspective sau idealuri. Acest lucru este dezamagitor si demotivant din pacate.

– Sunteti tentat de o plecare din randurile PP-DD? Ati fost „curtat” de alte partide?

– Sunt curtat din luna februarie de toate partidele parlamentare aflate la putere – PSD, PNL, PC si UNPR. Nu sunt tentat sa plec nicaieri, dimpotriva, imi doresc sa aduc oameni noi in PP-DD pentru a intari filiala.

– In paralel sunteti si liderul unei Initiative Civice ale carei baze le-ati pus la Alba Iulia. Cand va deveni functionala aceasta constructie?

– Drumul acestei initiative este unul natural, nu facem nimic fortat, initiativa este in permanenta dezvoltare, intalnim multi oameni noi, tineri si activi, care vor o schimbare radicala in judet in 2016. Sunt oameni pe care mi i-am dorit aproape, insa nu au dorit sa intre in PP-DD. Prin urmare am creeat o platforma care nu ii constrange politic, dar ii motiveaza sa se implice in spatiul public, sa se exprime si sa isi faca auzite ideile si perspectiva asupra celor care ne inconjoara.

– Va tenteaza o candidatura la europarlamentare?

– Nu. Am de gand sa imi intemeiez o familie, sa ma casatoresc, patru ani in afara tarii ar fi dezastruosi pentru mine din acest punct de vedere. Nu mai mentionez faptul ca, din punct de vedere politic, daca nu esti in tara esti ca si mort.

– Sunteti multumit de ceea ce ati realizat pana acum pentru Colegiul pe care il reprezentati?

– Am facut maximul omeneste posibil pentru un deputat de opozitie. Se va putea trage linie la finalul mandatului, cand voi fi putut aduce investitii in colegiu, nu doar cele facute din buzunarul meu, cum e cazul pana acum…

– Care credeti ca este calitatea dvs numarul unu ca si politician?

– Educatia. Mai precis faptul ca am facut scoala si nu am citit prima carte dupa ce am ajuns deputat. Si am asezat aceasta educatie din scoala pe o temelie de 7 ani de acasa pentru care le sunt recunoscator parintilor mei.

– V-ati mintit vreodata alegatorii?

– Niciodata.

– Ce mesaj aveti pentru albaiulieni si pentru ceilalti locuitori ai judetului Alba?

– Terminati odata etapa aceasta nefasta Atanasiu-Hava, dureaza de 20 de ani si a dus judetul Alba in coada tarii! Investiti incredere in noua generatie de oameni politici si publici! Nu veti regreta.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Politică Administrație

Politică Administrație

FOTO „Transapuseana”, șoseaua spectaculoasă din sudul Munților Apuseni, tot mai aproape de finalizare: Primul lot a fost recepționat

Ziarul Unirea

Publicat

în

„Transapuseana”, șoseaua spectaculoasă din sudul Munților Apuseni, tot mai aproape de finalizare: Primul lot a fost recepționat Vineri, 26 aprilie 2024, a avut loc recepția lucrărilor pe lotul 1 al Transapusenei care totalizează nu mai puțin de 43 de kilometri. Un drum de poveste, emblematic pentru județul Alba și pentru România. Citește și: FOTO Cum […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea