Rămâi conectat

Politică Administrație

PP-DD împlinește doi ani de la înființare

Publicat

în

*Interviu cu fondatorul PP-DD Dan Diaconsecu și cu președintele PP-DD Alba Cornel George Comsa

Dupa numeroase contestatii si amanari, pe data de 19 septembrie 2011 Partidul Poporului Dan Diaconescu reusea sa se inscrie oficial in Registrul partidelor politice din Romania, in urma unei sentinte definitive si irevocabile a Curtii de Apel Bucuresti. La doi ani de la infiintare, am luat un interviu alternativ fondatorului PP-DD, Dan Diaconescu, si presedintelui PP-DD Alba Cornel George Comsa.

– Domnule Dan Diaconescu, ce mesaj ati avea pentru romani la doi ani de la infiintarea PP-DD?

Elit - Gustul Desăvârșit

– Multumesc tuturor romanilor, si celor care au apreciat efortul PP-DD pentru schimbare, cat si celor care au fost consecventi cu partidele invechite ale tarii. Am invatat multe in acesti doi ani si orice constructie politica sau mediatica voi intreprinde de acum inainte in viata, va fi marcata de experienta ultimilor doi ani.

– Cat de mult credeti ca a influentat partidul viata politica din Romania?

– PP-DD a fost si este un fenomen fara precedent in viata politica post-89, si probabil va ramane unic si in urmatoarele decenii. Spun asta in sensul in care partidul a crescut natural, dintr-o miscare populara, fara vreo sustinere financiara, fara sprijin sau stimuli externi, si fara sa fie beneficiarul vreunei structuri vetuste, reinventate. PP-DD a influentat mult viata politica la nivel local, insa aversiunea fata de Basescu a facut ca USL sa ia un scor neverosimil in generale si sa minimalizeze importanta noastra in Parlament. Jocurile nu sunt inca facute insa, dupa ruperea USL partidul nostru va conta decisiv.

– Cum comentati plecarile anumitor membri cu notorietate din PP-DD?

– Oportunismul i-a facut, oportunismul ii va termina politic!

– Credeti in ideea potrivit careia in viitorul apropiat PP-DD va disparea de pe scena politica?

– Nicidecum. Iata ca PNT-CD a disparut in 2000 din Parlament, dar inca exista in 2013 si stimuleaza batalii intre fractiunile sale, totul pentru o potentiala relevanta pe care acest partid o poate avea in viitorul apropiat. In plus, PP-DD contine identitatea mea, deci, cel putin cat traiesc eu, partidul va continua sa fie relevant in viata publica.

– Care sunt urmatori pasi ai PP-DD in plan politic?

– Un scor cat mai bun in europarlamentare, afilierea la o familie europeana si o platforma solida pentru viitorul Presedinte al Romaniei.

– Dar ai dumneavoastra?

– Eu ma voi concentra pe televiziune, insa voi candida la Presedintie, indiferent daca Puterea se va opune sau nu candidaturii mele.

– Ce ne puteti spune despre reluarea emisiei OTV?

– Ponta si Basescu se opun pe toate caile redeschiderii OTV si implicit revenirii mele in forta in viata publica. Insa voi reusi, OTV va emite 100% incepand din aceasta luna. N-ati vazut inca drac mort si rata innecata, nu?

– Cum abordati alegerile europarlamentare?

– Cu incredere, si cu cea mai buna lista posibila, recrutata din randul oamenilor nostri.

– Care e omul care v-a dezamagit cel mai mult in acesti doi ani,in plan politic?

– Tudor Barbu.

– Care e omul care v-a sustinut cel mai mult in demersul dvs politic?

– Intreaga echipa si conducerea OTV.

– Cum apreciati activitatea PP-DD Alba?

– Surprinzator de buna, avand in vedere ca aici PDL s-a tinut tare, iar USL la nivelul tarii a avut un impact atat de puternic incat i-a zguduit si pe ardeleni. Prietenul meu Cornel Comsa, presedintele PP-DD Alba a obtinut maximul posibil din ecuatia incalcita a judetului Alba.

– Mai sperati sa o gasiti pe Elodia?

– Eu sper sa apara vie si nevatamata, si sa dipara in locul ei toti ciocoii corupti care au aruncat tara in marasmul asta in care ne zbatem de peste 20 de ani.

– Domnule Cornel Comsa, in urma cu nici doi ani imi spuneati ca veti intra in alegerile din Alba „calare” pe Partidul Poporului DD si ca veti produce o surpriza in plan politic. V-a „iesit”?

– Cred ca surpriza mi-a iesit, insa nu am avut in toate momentele inspiratia sa o fructific. Am spart monopolul PDL in judet si am aratat ca se pot face lucruri spectaculoase politic, chiar si fara bani si fara personaje cu notorietate. Cu o echipa complet noua, tanara si curata, am luat 20.000 de voturi impotriva masinariilor de vot PDL si USL, care controleaza si au controlat toti primarii, toate institutiile publice si toate resursele financiare ale judetului.

– Ce v-a dezamagit cel mai mult ca si politician in aceasta perioada?

– Nu m-a dezamagit nimic in mod special, trecusem si inainte prin experiente politice de tot felul. Pentru constructia unui partid insa, este descurajanta distanta dintre idealismul teoriei politice si realitatea din teren. Avem o populatie saracita si prostita, lipsita de perspective sau idealuri. Acest lucru este dezamagitor si demotivant din pacate.

– Sunteti tentat de o plecare din randurile PP-DD? Ati fost „curtat” de alte partide?

– Sunt curtat din luna februarie de toate partidele parlamentare aflate la putere – PSD, PNL, PC si UNPR. Nu sunt tentat sa plec nicaieri, dimpotriva, imi doresc sa aduc oameni noi in PP-DD pentru a intari filiala.

– In paralel sunteti si liderul unei Initiative Civice ale carei baze le-ati pus la Alba Iulia. Cand va deveni functionala aceasta constructie?

– Drumul acestei initiative este unul natural, nu facem nimic fortat, initiativa este in permanenta dezvoltare, intalnim multi oameni noi, tineri si activi, care vor o schimbare radicala in judet in 2016. Sunt oameni pe care mi i-am dorit aproape, insa nu au dorit sa intre in PP-DD. Prin urmare am creeat o platforma care nu ii constrange politic, dar ii motiveaza sa se implice in spatiul public, sa se exprime si sa isi faca auzite ideile si perspectiva asupra celor care ne inconjoara.

– Va tenteaza o candidatura la europarlamentare?

– Nu. Am de gand sa imi intemeiez o familie, sa ma casatoresc, patru ani in afara tarii ar fi dezastruosi pentru mine din acest punct de vedere. Nu mai mentionez faptul ca, din punct de vedere politic, daca nu esti in tara esti ca si mort.

– Sunteti multumit de ceea ce ati realizat pana acum pentru Colegiul pe care il reprezentati?

– Am facut maximul omeneste posibil pentru un deputat de opozitie. Se va putea trage linie la finalul mandatului, cand voi fi putut aduce investitii in colegiu, nu doar cele facute din buzunarul meu, cum e cazul pana acum…

– Care credeti ca este calitatea dvs numarul unu ca si politician?

– Educatia. Mai precis faptul ca am facut scoala si nu am citit prima carte dupa ce am ajuns deputat. Si am asezat aceasta educatie din scoala pe o temelie de 7 ani de acasa pentru care le sunt recunoscator parintilor mei.

– V-ati mintit vreodata alegatorii?

– Niciodata.

– Ce mesaj aveti pentru albaiulieni si pentru ceilalti locuitori ai judetului Alba?

– Terminati odata etapa aceasta nefasta Atanasiu-Hava, dureaza de 20 de ani si a dus judetul Alba in coada tarii! Investiti incredere in noua generatie de oameni politici si publici! Nu veti regreta.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Publicitate

Politică Administrație

FOTO| Festivalul Internațional „Lucian Blaga” a început astăzi. Consilierul local PSD Sebeș, Radu Cristian: „Însuși orașul nostru a fost modelat după această personalitate!”

Publicat

în

Festivalul Internațional „Lucian Blaga” a început astăzi. Consilierul local PSD Sebeș, Radu Cristian: „Însuși orașul nostru a fost modelat după această personalitate!”

Festivalul Internațional „Lucian Blaga” a început astăzi, 13 mai, în mod oficial, iar omagiile pentru această personalitate culturală au început să fie prezentate de către autorități.

Radu Cristian, consilier local al municipiului Sebeș și președinte interimar al organizației PSD din oraș a scris un mesaj pe contul său personal de socializare, cu ocazia acestei zile.

„Spunem START Festivalului Internațional „Lucian Blaga”, la Sebeș!

Elit - Gustul Desăvârșit

Astăzi, în compania parlamentarilor Radu Tuhuț și Călin Gheorghe Matieș, a domnului secretar de stat Daniel Zdrânc și a primarului orașului Teiuș, Mirel Hălălai, am depus o coroană de flori la statuia ilustrului nostru scriitor.

Așa cum se cuvine la un eveniment de o asemenea însemnătate pentru orașul nostru iubit, al cărui prestigiu este strâns legat de numele acestui gigant al literaturii, consilierii locali PSD Sebeș și membrii organizației locale au fost de asemenea prezenți la acest moment solemn.

Ne-am deplasat mai apoi și la mormântul scriitorului Lucian Blaga, pentru a-i acorda respectul cuvenit pentru punerea comunității noastre pe harta culturală a țării, prin operele memorabile create de acesta.

Ultima noastră oprire s-a realizat chiar la casa memorială a prestigiosului scriitor, unde Festivalul Internațional care îi poartă numele a început în mod oficial, la ora 11:00.

PSD Sebeș va continua să păstreze vie amintirea acestui colos cultural al țării noastre, deoarece însuși orașul nostru a fost modelat după această personalitate!”, a fost mesajul lui Radu Cristian.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Politică Administrație

Comunicat de presă| Deputatul PSD de Alba, Tuhuț Radu-Marcel: PSD – proiect de lege pentru creșterea burselor de studiu pentru românii din Ucraina și din celelalte comunități istorice

Publicat

în

Deputatul PSD de Alba, Tuhuț Radu-Marcel: PSD – proiect de lege pentru creșterea burselor de studiu pentru românii din Ucraina și din celelalte comunități istorice

Am susținut și inițiat, alături de colegii mei din PSD, un proiect de lege pentru creșterea burselor de studiu pentru etnicii români din Ucraina și din celelalte comunități istorice care își doresc să studieze în România. Țara noastră are datoria morală și obligația legală de a sprijini comunitățile de români din afara granițelor.

Proiectul a primit votul deputaților și senatorilor și va produce efecte doar după ce va fi promulgat de către președinte și va fi publicat în Monitorul Oficial. Inițiativa PSD va oferi tinerilor români din Ucraina și din alte comunități istorice resursele financiare necesare pentru a putea studia la universitățile din România. Bursele cresc de la 65 de euro/lună la  valoare echivalentă burselor sociale acordate studenților din România, care trebuie să acopere integral cheltuielile cu masa și cazarea studenților.

Această valoare este stabilită de fiecare universitate în parte dar nu poate fi mai mică decât suma stabilită de Consiliul Național pentru Finanțarea Învățământului Superior (CNFIS), astfel încât să acopere cheltuielile cu masa și cazarea. Pentru anul universitar 2021-2022 valoarea minimă propusă de CNFIS a fost de 700 lei/lună.

Elit - Gustul Desăvârșit

Cuantumul minim al burselor românilor de pretutindeni va fi egal cu valoarea burselor sociale acordate studenților români de la ciclurile de studii universitare de licență și masterat, respectiv cu valoarea bursei pentru studii doctorale pentru studenții de la ciclul de studii universitare de doctorat.

Bursele românilor de pretutindeni se vor acorda pe toată durata anului calendaristic, inclusiv pe perioada vacanței de vară, iar beneficiarii acestora pot primi și burse pentru performanțe academice, în aceleași condiții cu studenții cetățeni români.

PSD își dorește ca prezenta lege să intre în vigoare începând cu anul universitar 2023 – 2024. PSD este alături de românii de pretutindeni!

Deputat PSD Alba, Tuhuț Radu-Marcel


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Politică Administrație

FOTO| Mesajul transmis de PNL după vizita premierului Nicolae Ciucă în județul Alba: „Dacă mediului de afaceri îi merge bine, României îi merge bine!”

Publicat

în

FOTO| Mesajul transmis de PNL după vizita premierului Nicolae Ciucă în județul Alba: „Dacă mediului de afaceri îi merge bine, României îi merge bine!”

„Președintele Partidului Național Liberal, premierul Nicolae Ionel Ciucă, a vizitat azi două companii de succes din județul Alba, din două domenii diferite: Transavia și Unitatea de producție Star Assembly din Sebeș.

La Transavia, firmă privată cu capital integral românesc în producția și procesarea cărnii de pasăre, președintele #PNL, premierul Nicolae Ionel Ciucă, a apreciat performanța companiei românești:

Elit - Gustul Desăvârșit

”Ceea ce am văzut astăzi în această companie, tehnologia și echipamentele pe care se lucrează, îmi dă încredere că producătorii români sunt în măsură să ofere pieței produse de calitate și să fie parteneri în efortul Guvernului de a garanta siguranța alimentară. Este un model de business pe care Guvernul îl încurajează să fie replicat de mediul de afaceri”, a afirmat șeful Executivului.

O componentă importantă a Programului #SprijinPentruRomânia este susținerea agriculturii și industriei alimentare. Guvernul condus de președintele PNL, Nicolae Ciucă, a pus la dispoziția fermierilor români 300 de milioane de euro granturi pentru capital de lucru, o măsură care va contribui la reducerea impactului generat de creșterea prețurilor la produsele de bază. În plus, a fost stabilit la 3.000 de lei lunar salariul minim în agricultură și industria alimentară.

La unitatea de producție Star Assembly, președintele #PNL, premierul Nicolae Ionel Ciucă, a punctat că includerea acesteia, de către Mercedes Benz în programul său de retehnologizare înseamnă noi locuri de muncă și va aduce plus-valoare economiei locale.

Președintele #PNL a spus și că încrederea manifestată de investitorii germani în mediul de afaceri din România poate încuraja și alți investitori străini, iar măsurile din programul de guvernare și PNRR au în vedere atât componenta de investiții, cât și componenta de reforme.

În întâlnirea cu aleșii locali liberali din județ, la care a participat și secretarul general interimar, Lucian Bode, președintele #PNL Nicolae Ionel Ciucă, a punctat că administrația liberală din Alba este un model pentru ceea ce trebuie să fie angajamentul aleșilor în fața cetățenilor. De asemenea, președintele #PNL a subliniat că soluțiile pentru multiplele crize pe care le traversează România, din cauza contextului geopolitic, se află în pachetul de măsuri #SprijinPentruRomânia, implementarea PNRR și absorbția fondurilor europene.”, a transmis Partidul Naţional Liberal


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Știrea Ta

Politică Administrație

Sport

Monden

Opinii Comentarii

Articole Similare