Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Ştirea zilei

POVESTEA de succes a doi tineri informaticieni din Alba Iulia. Au pus bazele unei afaceri în domeniul IT – TagDiv – ce a depășit un volum total de vânzări de un milion dolari

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

tagdiv-teamTagdiv, un start-up lansat în Alba Iulia cu trei ani în urmă, a reușit să redefinească strategia de business și performanța pe piața extrem de competitivă a industriei de software online, depășind un volum total de vânzări de un milion dolari și având 20.000 clienți în întreaga lume.

Doi tineri informaticieni din Alba Iulia, ghidați de pasiunea comună pentru web development au pus bazele unei mici afaceri în domeniul IT. Radu Oprea (29 ani) și Marius Pădureanu (30 ani) au demarat proiectul TagDiv în 2012.

radu“Eu si asociatul meu, Marius, am ales cea mai grea cale de a ne urma pasiunea: am pornit fără prea multe resurse pe un drum nebătătorit de alții, bazându-ne doar pe propriile noastre forțe. Eram angajați în altă parte sau în alte proiecte, amândoi lucram în timpul nostru liber, pe PC-urile de acasă. Ne-am luptat aproape un an până când am putut să ne susținem financiar din această activitate. Acum țintim poziția de lider pe nișa aplicațiilor destinate website-urilor de știri”, își aminteste Radu cum a început proiectul tagDiv.

Cei doi tineri au renuntat la locurile de munc pe care le aveau și s-au dedicat programării. Au urmat apoi doi ani de dezvoltare puternică. Computere, servere, infrastructură și personal specializat. În 2013 au fost lansate primele teme de știri pe Themeforest Envato Market, cea mai mare piață online de software cu sediul în Australia.

marius “Nu a fost un început exploziv. Nu ne-a întâmpinat nimeni cu urale. Dar nu am renunțat. Am învățat continuu și am dezvoltat temele. Newspaper este una dintre cele mai populare teme de știri de pe Themeforest. Muncim mult la fiecare detaliu, iar clienții nostri apreciază calitatea produselor pe care le dezvoltăm”, povesteste Marius.

“La început, în câteva ore, noi doi reușeam să soluționăm problemele clienților și în restul de timp rămas făceam dezvoltare. Pe măsura ce numărul de clienți a crescut, a crescut și numărul de solicitări la helpdesk. În luna august 2013 am angajat primul programator care să ne ajute și am decis să separăm activitatea. Am creat un centru de suport, unde acum lucrează o echipă de 5 IT-iști și o echipă de development – alcătuită din programatori și designeri care lucrează la dezvoltarea aplicațiilor”, relatează Radu.

Echipa tagDiv crează aplicații complexe destinate website-urilor de știri care odată instalate pe Wordpress transformă modul în care conținutul site-ului este afișat. Mai precis, odată instalată tema, în câteva minute orice fel de site primește designul și functionalitatea unui website specializat de știri.

În urmă cu câteva zile, TagDiv a depasit un volum total de vânzări de un milion dolari și și-a câștigat statutul de “Power Elite Author” pe Themeforest Envato Market. Logo-ul companiei din Alba Iulia va fi publicat pe “Zidul celebrităților” unde în acest moment mai sunt promovați doar 42 de autori din întreaga lume.

“Suntem mândri că am reușit să depășim acest prag. Este un moment special pentru noi pe care l-am sărbătorit împreună cu echipa. Sperăm ca exemplul nostru să inspire și alti tineri să își urmeze visele. Noi credem că exemplele pozitive sunt importante pentru societatea în care trăim. Rețeta noastră este: multă muncă, persistență, seriozitate, curiozitatea de a explora și sprijinul unei echipe puternice”, a concluzionat Radu Oprea.

(C.M.)


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

FOTO ACCIDENT aviatic în comuna Vințu de Jos: Un avion de mici dimensiuni, forțat să aterizeze la Vurpăr

Ziarul Unirea

Publicat

în

ACCIDENT aviatic în comuna Vințu de Jos: Un avion de mici dimensiuni, forțat să aterizeze la Vurpăr Un urma unui apel prin SNUAU 112 a fost semnalat faptul că un avion de mici dimensiuni a fost nevoit sa aterizeze fortat în loc. Vurpăr, com. Vințu de Jos. De îndată, la față locului s-a deplasat un […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea