Rămâi conectat

Actualitate

Poveste emoţionantă: Doi fraţi care s-au regăsit în Casa de tip familial Vingard vor fi botezaţi

Dragoş Suciu

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Doi fraţi, o fetiţă  şi un băieţel, cu o poveste de viaţă emoţionantă, care s-au regăsit în acest an în Casa de tip familial din Vingard vor fi botezaţi, duminică, la eveniment urmând să participe atât comunitatea cât şi numeroşi oameni care se află alături de acest aşezământ social, primul de acest fel din România.

Evenimentul va cuprinde Sfânta Liturghie urmată de Taina Botezului care va fi oficiată de părintele Nicolae Călin Ignat, consilier social misionar al Arhiepiscopiei Ortodoxe a Alba Iuliei şi părintele Ionel Arsu, protopop de Sebeş alături de părintele Ioan Stănilă, sub ocrotirea căruia se află comunitatea şi Casa de tip familial din Vingard.

La eveniment şi-a anunţat prezenţa şi prefectul de Alba, Gheorghe Feneşer, unul dintre oamenii care în decursul timpului a sprijinit şi ajutat Casa de tip familial de la Vingard.

Cei doi fraţi care vor fi încreştinaţi, o fetiţă în vârstă de 3 ani şi un băieţel în vârstă  5 ani, fac parte dintr-o familie numeroasă având alţi 7 fraţi cu vârste între 1 şi 16 ani şi toţi au o poveste de viaţă emoţionantă. Fiecare dintre ei a fost preluat de sistemul de protecţie al copilului imediat după naştere şi au ajuns în centre diferite de plasament, în case de tip familial sau la asistenţi maternali. Băieţelul şi fetiţa care vor fi botezaţi duminică s-au aflat până în acest an în Centrul de Plasament de la Blaj şi respectiv la un asistent maternal şi s-au reîntâlnit în primăvară în Casa de tip familial de la Vingard, unde se mai află o soră de-a lor în vârstă de 12 ani.

Fetiţa va avea ca naşi o familie din Vingard, Doina şi Gheorghe Baciu, cei doi localnici dorind astfel să-i devină părinţi spirituali. Băiatul va avea două perechi de naşi, o familie din localitatea Fânaţ din judeţul Bihor, Claudia şi Ioan Boc, şi o familie din Apoldu de Sus, judeţul Sibiu, Gabriela şi Ioan Salonti.

„Este o bucurie fără margini pentru că după multe eforturi reuşim să îi încreştinăm pe cei doi copii, cei mai noi membri ai familiei de la Vingard. A durat câteva luni în care am căuta-o pe mama copiilor pentru a-şi da acordul pentru botez aşa cum presupune legea. Duminică ei vor primi Sfânta Taină a Botezului şi de acum vor avea fiecare părinţi spirituali care vor încerca să îi ocrotească şi să îi îndrume în viaţă” a spus părintele Ioan Stănilă, coordonatorul Casei de tip Familial Vingard.

Casa de tip Familial „Sfântul Andrei” Vingard a fost înfiinţată în 1998 şi a fost primul aşezământ social din ţară, care a folosit la înfiinţare personalitatea juridică a parohiei, astfel Biserica fiind cea care a găsit cea mai eficientă alternativă  la sistemul clasic de protecţie al copilului. Această organizare a unui aşezământ social a devenit sub toate aspectele, cea mai viabilă alternativă de ocrotire a copiilor în regim rezidenţial. Avantajul este că în aceste aşezăminte copiii dobândesc cu adevărat o familie, un tată şi o mamă în persoana preotului paroh şi a preotesei, care le oferă multă dragoste, atenţie şi sprijin.

Aşezământul social de la Vingard funcţionează în cadrul unui parteneriat între Arhiepiscopia Ortodoxă a Alba Iuliei, Protopopiatul Sebeş, Asociaţia Filantropia Ortodoxă Alba Iulia, Consiliul Judeţean Alba prin Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Alba.

Biroul de Presă al Asociaţiei Filantropia Ortodoxă Alba


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Prognoza METEO de Florii, 1 Mai și Paște 2024. Vremea în România îm următoarea lună

Unirea Ziarul

Publicat

în

Prognoza METEO de Florii, 1 Mai și Paște 2024. Vremea în România îm următoarea lună Directorul Administrației Naționale de Meteorologie (ANM), Elena Mateescu, a explicat că această perioadă în care avem ploi, ninsori la munte și vreme rece în general va mai dura cel puțin până săptămâna viitoare, ulterior urmând a înregistra o creștere a […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea