Rămâi conectat

Politică Administrație

Potrivit economistului Dorin Nistor, noile reglementări din Codul Fiscal avantajează consumatorul final, dar nu vor genera o creștere ecomică spectaculoasă

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Prezent la Radio Unirea FM, economistul Dorin Nistor a făcut o trecere în revistă a celor mai importante modificări din noul Cod Fiscal, concluzionând că acesta aduce mai multe avantaje pentru consumatorul final decât pentru agentul economic.

Dorin NistorEl a mai spus că va exista o creștere economică în următoarea perioadă, dar la o cotă mai mică decât cea anunțată de Guvern.

”Pe consumatorul final îl avantajează în principal, pentru că beneficiază de reducerea TVA-ului la produse și servicii. Dar, pe de altă parte, este în avantajul ambelor părți pentru că o reducere de taxă reduce riscul de evaziune fiscală și încurajează consumul. Pe termen mediu și lung este benefic pentru toată lumea, dar există segmente, cum ar fi cel de impozite și taxe, unde există creșteri care se vor reflecta tot către consumatorul final. Din păcate, în România veniturile rămân mici și astfel consumul nu va fi semnificativ, astfel că nu se va genera o creștere economică foarte mare pentru firme. Creșterea economică va exista, dar va avea o cotă mai mică decât ni s-a anunțat de către actualul Guvern”, a spus Dorin Nistor.

În opinia sa nici reducerea TVA-ului, de la 24%, la 20%, nu va duce la scăderea prețurilor cu 4 procente deoarece costurile de producție rămân aceleași, însă crede că este cea mai bună măsură din noul Cod Fiscal și va mări încasările la Bugetul Statului. (Z.U.)


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Politică Administrație

Politică Administrație

Comunicat de presă: Corneliu Dan Olar a vizitat mai multe localități din Țara Moților cu autobuzul AUR

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Dan Olar a vizitat mai multe localități din Țara Moților cu autobuzul AUR Corneliu Dan Olar, candidatul partidului AUR pentru președinția Consiliului Județean Alba, a plecat marți, 23 aprilie, prin inima Țării Moților dorind să poarte dialog cu moții și să împărtășească viziunea sa pentru un viitor mai bun. Încă din zorii zilei, Olar […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea