Rămâi conectat
PSD Alba - Alegeri Locale 2024

Ştirea zilei

Portret de senator AUR: Cine este Diana Iovanovici-Şoşoacă, avocatul care militează împotriva măsurilor de combatere a pandemiei de COVID-19

Ziarul Unirea

Publicat

în

AUR - Alegeri Locale 2024

Diana Iovanovici-Şoşoacă, cea care militează împotriva măștii, a obţinut un mandat de senator de Iaşi pe listele AUR, formaţiune care la alegerile parlamentare 2020 a făcut surpriza de a trece pragul electoral. De profesie avocat, aceasta s-a remarcat prin discursuri în faţa mulţimilor în care militează împotriva măsurilor de combatere a pandemiei de COVID-19, precum şi din postura de avocat al lui IPS Teodosie.

Diana Iovanovici-Şoşoacă a devenit cunoscută pe Internet în urma discursurilor sale naţionaliste, respectiv mesaje în care se arată împotriva măsurilor luate de autorităţile române în combaterea pandemiei de COVID-19. Saltul în notorietate l-a făcut odată cu un discurs ţinut în octombrie la Iaşi, după ce autorităţile au impus restricţii la pelerinajul de la Sfânta Parascheva.

„Cine e Iohannis, să ne spună nouă, poporul pe care şi-a clădit puterea, să nu mergem la Iaşi, la Sfânta Paraschiva?”, strigă Şoşoacă în faţa câtorva sute de persoane.

„I-am spus lui Orban: Arestează-mă, bă! Că nu mă opreşti tu pe mine! Numai cu bă te poţi adresa unui care bea whisky şi fumează trabuc în ditamai Guvernul României. Ruşine!”, a adăugat avocata.

Şoşoacă s-a remarcat din nou două luni mai târziu, la Constanţa, unde scenariul s-a repetat în contextul unui alt pelerinaj la peştera Sf. Apostol Andrei, restricţionat de autorităţi în contextul pandemiei de COVID-19.

Cu această ocazie, IPS Teodosie, Arhiespiscopul Tomisului a dat în judecată autorităţile din Constanţa pentru a ridica restricţiile.

„Îmi caut nişte avocaţi serioşi”, a spus Teodosie.

Avocatul Diana Ivanovici-Şoşoacă a fost cea care l-a reprezentat în instanţă pe înaltul ierarh bisericesc.

Demersurile legale n-au avut succes, după ce Tribunalul Constanţa a decis ca la pelerinaj să participe doar localnicii. Hotărârea instanţei a fost însă, practic, degeaba, deoarece, în cele din urmă, jandarmii şi poliţia nu au făcut nimic pentru a-i opri pe pelerinii şi pe credincioşii sosiţi din alte localităţi.

Printre cei veniţi din afara Constanţei s-a aflat şi Şoşoacă. „Şi dacă ne-ar fi oprit, o luam pe câmp şi ajungeam la Sfântul Andrei. Doamne ajută!”, a spus ea, cu acest prilej.

Avocatul AUR s-a remarcat în faţa alegătorilor şi pe Internet, publicând o înregistrare de peste o oră şi 20 de minute în care îşi etalează discursul naţionalist.

„Români! Este momentul recuperării României! Este momentul eliberării de sub dominaţia bolşevico-stalinistă a lui Iohannis, Orban şi a lui Arafat. Români! Este momentul nostru!”, a declarat, printre altele, politicianul AUR, cu acest prilej.

Sursa. adevarul.ro


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

Foto: Candidat la Primărie și ghid turistic. Voicu Vușcan, surprins în Cetate alături de ambasadorul Chinei în România

Unirea Ziarul

Publicat

în

Candidat la Primărie și ghid turistic. Voicu Vușcan, surprins în Cetate alături de ambasadorul Chinei în România Voicu Vușcan candidează pentru funcția de primar al municipiului. În prima zi de campanie, acesta a fost văzut nu alături de colegi, în cadrul vreunei acțiuni electorale, ci tocmai în compania excelenței sale, Han Chunlin, ambasadorul Chinei în […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea