Rămâi conectat

Sport

Portarul albaiulian Dinu Moldovan, în premieră adversar al „alb-negrilor”! Miercuri, pe „Cetate”, Cupa României, CSM Unirea Alba Iulia – Sepsi Sfântu Gheorghe

Dan HENEGAR

Publicat

în

Portarul albaiulian Dinu Moldovan, în premieră adversar al „alb-negrilor”! Miercuri, pe „Cetate”, Cupa României, CSM Unirea Alba Iulia – Sepsi Sfântu Gheorghe

Miercuri, pe „Cetate”, de la ora 15.45, este partida din Cupa României dintre CSM Unirea Alba Iulia și prim-divizionara Sepsi Sfântu Gheorghe, evenimentul fotbalistic al anului în Alba. Va fi o partidă aparte pentru albaiulianul Dinu Moldovan (34 de ani), care va fi în premieră oponent al grupării din orașul natal.

Practic istoria se repetă întrucât în urmă cu doi ani, goalkeeper-ul din Cetatea Marii Uniri a fost, în premieră, adversar al unei combatante din județ, tot în Cupa României. De asemenea, Cornel Cernea, antrenorul cu portarii de la Sepsi, a apărat pentru Unirea Alba Iulia la ultima ediție petrecută în elită, 2009/2010.

*Învins de Giurgiu, la Ocna Mureș

În 19 octombrie 2022, divizionara terță CS Ocna Mureș a învins Chindia Târgoviște, o altă reprezentantă a eșalonului fruntaș, scor 1-0 (1-0). Unicul gol al întâlnirii a fost marcat de Alexandru Giurgiu (34), care l-a învins din penalty pe Dinu Moldovan, fostul său coleg, pentru o victorie istorică realizată de „Soda dragă”. Moldovan a ajuns la Sepsi Sfântu Gheorghe în vara anului 2023, a cucerit Supercupa României (1-0 cu Farul Constanța) și a participat în preliminariile Conference League. În actuala stagiune are un singur meci, 0-3 în deplasare cu „U” Cluj, la mijlocul lunii august. Concurența între buturile covăsnene este una acerbă, rivali pe post fiind Roland Niczuly (10 partide) și Szilard Gyenge (titular în ultimele 3 meciuri). Dinu Moldovan i-a avut colegi pe Alexandru Giurgiu și Ionuț Grozav (actualmente în staff-ul tehnic al gazdelor), dar și pe Ionuț Balaur, la FC Voluntari.

Mi-aș dori să pot apăr pe stadionul unde am crescut și am fost copil de mingi. Normal că este o partidă specială, pentru că m-aș întoarce acasă”, a spus Dinu Moldovan.

*Speră în promovarea Unirii…

Cu cariera începută la Ardealul Cluj, de unde a plecat în Spania în 2007, la Espanyol Barcelona, Dinu Moldovan are peste 40 de meciuri în primul eșalon din România, trecând pe la Astra Giurgiu, Universitatea Cluj, FC Voluntari, Chindia Târgoviște (cel mai mult, 4 sezoane) și Sepsi Sfântu Gheorghe.

Urmăresc Unirea Alba Iulia de la distanță, le cunosc parcursul. Este important că se investește, că se vrea performanță, că se dorește promovarea. Contează că fotbalul din oraș și-a revenit, dar fi foarte dificil la baraj, sunt adevărate finale”, a spus portarul originar din Alba Iulia.

*Parcurs cât mai lung cu Sepsi în cupă

Dinu Moldovan consideră că disputa din orașul natal va fi una dificilă, însă cred că Sepsi Sfântu Gheorghe are prima șansă.

„Noi trebuie să fim mult mai atenți în această ediție a Cupei României, după dezamăgirea din sezonul trecut, când am fost eliminați din grupe, din postura de deținătoare a trofeului. Ne dorim calificarea, cu toate că toate întâlnirile le vom disputa în deplasare. Firesc că ne propunem să câștigăm la Alba Iulia și mi-aș dori să trăiesc senzația unei victorii pe «Cetate»”, a conchis Dinu Moldovan, fost internațional de tineret al României.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate
Click pentru a comenta

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Știri recente din categoria Sport

Sport

Reprezentanții Enso Dojo Alba Iulia, la Romanian Open Bucharest Challenge Cup: Andrei Henegar, pe podium

Dan HENEGAR

Publicat

în

Reprezentanții Enso Dojo Alba Iulia, la Romanian Open Bucharest Challenge Cup: Andrei Henegar, pe podium Reprezentanții Enso Dojo Alba Iulia au participat la o nouă competiție internațională, Romanian Open Bucharest Challenge Cup, după ce anterior au concurat la Sibiu. La a XI-a ediție a concursului din capitală au luat startul 409 luptători de la 41 […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea