Rămâi conectat

Ştirea zilei

Ponta și Șova așteptați la inaugurarea Autostrăzii Orăștie-Sibiu de un protest al șoferilor și transportatorilor

Bogdan Presecan

Publicat

în

Sute de șoferi motorizați din toată țara, în special din județele  Alba, Hunedoara și Sibiu, sunt așteptați mâine să participe la un protest de amploare organizat de comunitatea online peundemerg.ro și construim-romania.ro, prin care se încearcă atragerea atenției premierului Victor Ponta și ministrului Marilor Proiecte Dan Șova, vizavi de lipsa sectoarelor de autostradă din România. Șoferii sunt nemulțumiți și de decizia guvernului de a investi în realizarea autostrăzii Sibiu – Brașov, în defavoarea tronsonului Sibiu – Pitești.

Protestele anunțate presupun, de fapt, afișarea unor mesaje care susțin realizarea proiectului autostrăzii Sibiu – Pitești (co-finanțat de Uniunea Europeană), în locul autostrăzii Sibiu – Brașov (finanțat doar din bugetul României și legat de o autostradă Comarnic – Brașov proiectată să fie realizată în parteneriat public-privat).

Potrivit peundemerg.ro, cel mai mare transportator din judetul Arges, International Lazar Company susține si va lua parte la protestul initiat de comunitatea online. Cele peste 300 de autocamioane ale companiei vor purta mâine afisul acțiunii.

“Știm că, în România, construcţia de autostrăzi trebuie să continue în acelaşi ritm, cu proiecte realiste şi planuri finanţabile, nu cu sincope şi autostrăzi virtuale. România are nevoie de finalizarea A1, aşa cum este ea planificată de două decenii, pe ruta Sibiu – Piteşti. Să spunem cu toţii acest lucru. Îi invităm pe toţi cei care cred în acest proiect să afişeze joi, 19 decembrie 2013, în luneta autoturismului sau în parbrizul autocamionului următorul mesaj: VREM AUTOSTRADA SIBIU-PITEŞTI”, se arată într-un mesaj postat de organizatorii protestului.

În același timp, pentru organizatorii evenimentului, deschiderea circulației pe 3 noi tronsoane ale autostrăzii A1 este un motiv de sărbătoare: “Inaugurarea tronsoanelor A1 dintre Sibiu şi Orăştie de joi, 19 decembrie 2013, este şi sărbătoarea noastră. Vă invităm să ne întâlnim cât mai mulţi la acest eveniment şi să parcurgem împreună noile tronsoane!”.

Faptul că autoritățile de la București nu au anunțat încă o oră pentru inaugurarea de mâine ne îndreptățește să credem că Victor Ponta încearcă să evite întâlnirea cu șoferii ce pregătesc proteste.

Ultimul anunț postat de organizatorii protestului:

„În atentia participantilor la protestul de maine !!!!

Planul este asa:

1. Punctele de întâlnire sunt la Sibiu în parcarea OBI si parcarea de pe sensul spre SEBES de pe A1 de la Orastie.

2. Echipam masinile cu afise si asteptam deschiderea oficială. Ora de întâlnire să rămână incepand de la 8:30. Inaugurarile se vor face in doua puncte, la Sebes si la Sibiu Vest, incepand cu ora 10:00. Deci la ora respectiva e bine sa fi pregatiti de pornit.

3. Odata deschisa autostrada pornim noi de la Sibiu spre Orăstie si voi de la Orastie spre Sibiu. Cu siguranta ne interesctam la mijloc, dar NU NE OPRIM. Parcurgem complet autostrada, pentru ca si noi vrem sa vedem Cunta – Orastie, si voi vreti sa vedeti Saliste – Sibiu

4. Odata parcursa complet autostrada in ambele sensuri, ne intoarcem undeva la mijloc la un popas si la povesti. Pentru locul de intalnire astept propuneri de la localnici Smile @Kidu ne-a sugerat Miercurea Sibiului, care e o buna optiune.

Presupunand ca voi reusiti sa porniti de la Orastie in jur de ora 10 – 10:30, iar noi de la Sibiu in jur de ora 11:00 – 11:30, undeva pe la 15:00 ajungem cu totii la locul de intalnire, oriunde ar fi el.”


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

Carduri de energie 2024: Valabilitatea, prelungită. Expiră la 31 mai

Unirea Ziarul

Publicat

în

Carduri de energie 2024: Valabilitatea a fost prelungită. Expiră la 31 mai Valabilitatea cardurilor de energie a fost prelungită, astfel că românii mai pot face plăţi reduse ale facturilor. Aceasta este una dintre cele mai importante măsuri sociale decontate anul trecut din fonduri europene, de care beneficiază 2,8 milioane de locuințe. Pentru că 1,1 milioane […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea