Rămâi conectat

Ştirea zilei

Polițistul din Aiud care a luat mită de la un șofer, a fost condamnat la închisoare cu suspendare

Ziarul Unirea

Publicat

în

Daniel Fănel Copil, fost angajat al Serviciului Rutier din cadrul Poliției Aiud, trimis în judecată pentru corupție, a fost condamnat, luni, de Tribunalul Alba, la 3 ani de închisoare cu suspendare.

Respins cererea de schimbare a încadrării juridice; condamnat inculpatul la pedeapsa de 3 ani închisoare cu suspendare sub supraveghere”, se arată în soluția pe scurt, publicată pe portalul instanței.

Daniel Copil a fost prins în flagrant, la sfârșitul lunii septembrie 2014, în timp ce primea de la un șofer suma de 250 de lei pentru a nu scrie un proces verbal de contravenție. Șoferul respectiv fusese identificat pe radar de către echipajul de poliție conducând cu viteză mare, fără centură de siguranță, iar aplicarea tuturor măsurilor legale ar fi dus la suspendarea permisului, deoarece persoana în cauză avea deja 11 puncte de penalizare.

Polițistul i-a cerut suma de 250 de lei și i-a promis că nu îi va face procesul verbal de contravenție și va scăpa fără suspendarea permisului de conducere. În noaptea de vineri spre sâmbătă, procurorii și ofițerii DGA au procedat la organizarea flagrantului, polițistul fiind prins cu banii, marcați în prealabil, asupra lui.

Cu ocazia constatării infracţiunii flagrante şi a cercetărilor efectuate ulterior a fost găsită suma primită de agentul de poliţie şi au fost ridicate mai multe procese verbale întocmite de acesta în perioada 2010-2013, care aveau menţiunea anulat sau care nu au fost predate persoanelor contraveniente (toate cele trei exemplare)”, au precizat reprezentanții DGA la data flagrantului.

De asemenea, în urma cercetărilor Serviciul Județean Anticorupție Alba a stabilit că polițistul nu era a prima abatere de acest fel. La data de 30 ianuarie 2013, el a mai solicitat şi primit suma de 150 lei de la un lucrător din cadrul D.G.A. cu ocazia efectuării unui test de integritate, în acelaşi scop de a nu dispune măsurile legale cu ocazia constatării abaterilor contravenţionale săvârşite.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

CTS Alba, apel la donare de sânge: Este nevoie de donatori cu grupele O negativ și A negativ

Ziarul Unirea

Publicat

în

CTS Alba, apel la donare de sânge: Este nevoie de donatori cu grupele O negativ și A negativ Reprezentanţii Centrului de Transfuzie Sanguină Alba au lansat joi, 28 martie 2024, un apel la persoanele care pot să doneze sânge din grupele A negativ și B negativ. ”În aceasta săptămână au fost multe solicitări pe grupele […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea