Polițiștii vor fi la datorie, de Sfânta Maria. Recomandări de la IPJ Alba pentru a preîntâmpina evenimentele neplăcute

Paul Voicu - Primar 2020

Peste 300 de poliţişti din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Alba, vor fi la datorie, în timpul manifestărilor prilejuite de Sărbătoarea Adormirii Maicii Domnului (Sfânta Marie), pentru asigurarea climatului de ordine şi siguranţă publică. Poliţiştii vor acţiona pentru prevenirea tuturor faptelor antisociale precum şi pentru menţinerea fluenţei şi siguranţei traficului rutier.

În perioada 14- 16 august a.c., Inspectoratul de Poliţie Judeţean Alba va intensifica acţiunile, va suplimenta efectivele de siguranţă publică şi va asigura prezenţa echipajelor de poliţie rutieră, în locurile aglomerate şi a lăcaşurilor de cult din judeţul nostru dar şi în zonele de agrement, în vederea prevenirii evenimentelor negative.

ELIT

Astfel, peste 100 de poliţişti din structurile de ordine publică, rutieră, investigaţii criminale şi alte formaţiuni, vor acţiona zilnic, în dispozitive de siguranţă publică şi vor folosi, în medie, 50 de mijloace auto.

Totodată, pentru prevenirea accidentelor rutiere şi combaterea excesului de viteză, poliţiştii de la rutieră vor acţiona cu 12 aparate radar.

Mihail David - 2020

Poliţiştii ce vor fi prezenţi în trafic, vor urmări depistarea şi sancţionarea, cu fermitate, a conducătorilor auto care urcă la volan după ce au consumat băuturi şi vor acţiona pentru prevenirea accidentelor şi ambuteiajelor rutiere precum şi pentru fluidizarea traficului rutier.

Pentru a preîntâmpina evenimentele neplăcute, recomandăm cetăţenilor să urmeze câteva dintre sfaturile noastre:

– Dacă plecaţi de la domiciliu, închideţi şi asiguraţi toate uşile şi geamurile casei, uşa de la balcon, geamul de aerisire de la baie şi nu lăsaţi în casă obiecte de mare valoare sau bani!

– În zonele aglomerate, fiţi atenţi la genţi, poşete şi buzunare!

– Evitaţi consumul excesiv de alcool şi stările conflictuale!

– Nu vă urcaţi la volan, dacă aţi consumat băuturi alcoolice!

– Respectaţi regimul legal de viteză !

– Adaptaţi permanent viteza, condiţiilor concrete din trafic, în special când se circulă în coloană!

– În caz de nevoie, apelaţi cu încredere 112 – Apel Unic de Urgenţă

Biroul de pesă al IPJ Alba

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419

Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Acceptă Mai mult...