Rămâi conectat

Curier Județean

Poliţiştii din Alba vor fi la datorie şi de Revelion. RECOMANDĂRI de la IPJ Alba pentru a preîntâmpina evenimentele neplăcute

Ziarul Unirea

Publicat

în

Peste 200 de poliţişti se vor afla în stradă pentru ca trecerea în Noul An să fie făcută în linişte. Inspectoratul de Poliţie Judeţean Alba a luat măsuri suplimentare, pentru asigurarea unui climat de ordine, linişte şi siguranţă publică.

Inspectoratul de Poliţie Judeţean Alba, prin efectivele de care dispune, va întreprinde toate demersurile pentru asigurarea unui climat de siguranţă optim şi în minivacanţa de Revelion.

Astfel, în perioada 31 decembrie 2015 – 03 ianuarie 2016, peste 200 de poliţişti din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Alba vor acţiona în vederea prevenirii evenimentelor negative şi vor intensifica acţiunile de asigurare a climatului de siguranţă publică. Totodată echipaje de poliţie rutieră vor fi prezente în locurile aglomerate, în zonele turistice dar şi pe principalele artere rutiere ale judeţului, pentru prevenirea accidentelor rutiere şi fluidizarea traficului.

Din totalul poliţiştilor ce vor acţiona, 130 sunt poliţişti de ordine publică, 35 sunt poliţişti de la rutieră, iar peste 50 sunt de la celelalte structuri operative, respectiv: investigaţii criminale, investigarea criminalității economice, luptători de intervenţie rapidă şi poliţişti de la arme, explozivi şi substanţe periculoase. Aceştia vor folosi, în medie, 80 de autospeciale.

În noaptea de Revelion, pentru prevenirea unor incidente şi asigurarea ordinii publice, poliţiştii vor fi prezenţi şi la manifestările organizate de autorităţile locale din municipiile Alba Iulia, Sebeş şi Blaj, la care este estimată participarea a peste 3.000 de persoane.

Totodată, în perioada 31 decembrie 2015 – 03 ianuarie 2016, poliţiştii de la rutieră, sprijiniţi de cei de la ordine publică, vor intensifica acţiunile pe arterele rutiere ale judeţului, pentru depistarea celor care conduc cu viteză peste limita legală sau sub influenţa băuturilor alcoolice. Aceştia vor folosi 11 aparate de monitorizare a traficului și înregistrare a vitezei de deplasare a vehiculelor.

Pe perioada minivacanţei de Revelion, Inspectoratul de Poliţie Judeţean Alba, prin efectivele de care dispune, este pregătit să răspundă oricărei sesizări sau reclamaţie a cetăţenilor.

Pentru a preîntâmpina evenimentele neplăcute, recomandăm cetăţenilor să urmeze câteva dintre sfaturile noastre:

– Aveţi grijă de bunurile dumneavoastră atunci când vă aflaţi în locuri aglomerate, la piaţă, în magazine, în mijloacele de transport în comun etc. !

– Nu afişaţi ostentativ bunurile de valoare atunci când vă aflaţi în locuri publice !

– Nu vă lăsaţi copiii nesupravegheaţi !

– Nu răspundeţi cu violenţă la provocări, încercaţi să evitaţi conflictele, iar dacă nu reuşiţi, sunaţi de urgenţă la numărul 112!

– Nu consumaţi în exces băuturi alcoolice, comiterea faptelor antisociale poate fi înlesnită de consumul de alcool!

– Înainte de a pleca la drum, verificaţi întotdeauna starea tehnică a autovehiculului şi interesaţi-vă în privinţa stării traseului pe care urmează să îl parcurgeţi !

– Echipaţi-vă maşina corespunzător, nu plecaţi la drum fără anvelope de iarnă, lanţuri şi material antiderapant !

– Verificaţi farurile, nivelul uleiului, combustibilului, antigelulului, lichidului de parbriz şi instalaţia de încălzire !

– Verificaţi dacă dispozitivele de iluminare şi semnalizare, ştergătoarele de parbriz şi instalaţiile de climatizare funcţionează corespunzător !

– Adaptaţi permanent viteza de rulare la condiţiile de drum şi de trafic !

– Evitaţi să acţionaţi brusc frâna şi mecanismele de direcţie, deoarece puteţi derapa foarte uşor ! Folosiţi cu precădere frâna de motor. Pe porţiunile acoperite cu polei nu trebuie să viraţi şi să frânaţi în acelaşi timp!

– Nu efectuaţi depăşiri riscante, pentru că puteţi derapa foarte uşor !

– Nu consumaţi alcool şi nu conduceţi dacă simţiţi că sunteţi obosiţi !

– În caz de nevoie, nu ezitaţi să apelaţi numărul de urgenţă 112.

Poliţiştii din Alba adresează tuturor cetăţenilor urări pentru un An Nou cu împliniri şi bunăstare!

LA MULŢI ANI!

Biroul de presă al IPJ Alba


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

INCENDIU la o locuință din Roșia Montană: Au intervenit pompierii din Abrud

Bogdan Ilea

Publicat

în

INCENDIU la o locuință din Roșia Montană: Au intervenit pompierii din Abrud Un incendiu a izbucnit într-o locuință din localitatea Roșia Montană: Intervin pompierii cu trei autospeciale. Detașamentul de pompieri Abrud intervine cu două autospeciale de stingere cu apă și spumă și o autopscară pentru localizarea și stingerea unui incendiu în localitatea Roșia Montană. Secția […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea