Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Curier Județean

Polițiștii din Alba au luat la „puricat” vânzătorii de petarde: Peste 1800 de articole pirotehnice confiscate și 7 dosare penale

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Polițiștii din Alba au luat la „puricat” vânzătorii de petarde: Peste 1800 de articole pirotehnice confiscate și 7 dosare penale

Peste 1800 de articole pirotehnice au fost confiscate de polițiștii din zona Blajului, în urma unei acțiuni de combatere a ilegalităților privind deținerea și comercializarea acestui tip de produse. Față de 7 persoane au fost întocmite dosare penale.

La data de 16 decembrie 2022, polițiștii din cadrul Poliției Municipiului Blaj împreună cu polițiștii Secției 5 Poliție Rurală Blaj au organizat o acțiune de verificare a legalității desfășurării operațiunilor cu articole pirotehnice, de către persoane juridice și fizice. Acțiunea s-a desfășurat pe raza municipiului Blaj și a comunelor Crăciunelu de Jos și Roșia de Secaș.

Polițiștii au depistat 7 persoane care dețineau, în scopul comercializării, articole pirotehnice din categoriile P1, F1, F2 și F3 și au ridicat, de la acestea, în vederea confiscării 1.882 de astfel de articole pirotehnice.

Față de cele 7 persoane, cercetările sunt continuate sub aspectul săvârșirii infracțiunii de ,,orice operațiuni cu articole pirotehnice efectuate fără drept”, faptă prevăzută și pedepsită de art. 37 din Legea 126 din 1995, privind regimul materiilor explozive, republicată.

Orice operațiune cu articole pirotehnice, efectuată fără drept, constituie infracțiune și se pedepsește cu închisoare de la 3 luni la un an sau cu amendă.

De asemenea,comercializarea articolelor pirotehnice din categoriile 1 și P1 către persoane cu vârsta sub limita prevăzută de lege, respectiv 18 ani, precum și comercializarea către publicul larg a articolelor pirotehnice destinate a fi utilizate de către pirotehnicieni, constituie infracțiuni și se pedepsesc cu închisoare de la 3 luni la un an sau cu amendă.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

FOTO: Accident rutier în Alba Iulia pe strada Constantin Noica. Un vârstnic „parfumat cu alcool” s-a răsturnat cu mașina într-un șanț

Bogdan Ilea

Publicat

în

FOTO: Accident rutier în Alba Iulia pe strada Constantin Noica. Un vârstnic „parfumat cu alcool” s-a răsturnat cu mașina într-un șanț În seara 1 mai, 23:00, o mașină s-a răsturnat în Alba Iulia, pe strada Constantin Noica. Oamenii legi intervin pentru asigurarea măsurilor specifice. Pompierii din Alba Iulia intervin la un accident rutier de pe […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea