// ViewContent // Track key page views (ex: product page, landing page or article) fbq('track', 'ViewContent'); // Search // Track searches on your website (ex. product searches) fbq('track', 'Search');

Polițiștii ar putea beneficia de decontarea asistenței medicale și la clinici private. Proiect al Ministerului Afacerilor Interne

Ministerul Afacerilor Interne supune dezbaterii un proiect ce prevede posibilitatea ca ministrul de Interne să poată aproba, prin ordin, în cazuri individuale, plata sau decontarea cheltuielilor cu asistenţa medicală, tratamentul şi măsurile de recuperare medicală în cazul poliţiştilor răniţi, realizate în ţară, inclusiv la clinici private.

În prezent, accesul la asistenţă medicală, tratament şi măsuri de recuperare medicală în ţară este limitat, prin dispoziţiile art.6 alin.(1) din OMAI nr.24/2009, la unităţile sanitare ale Ministerului Sănătăţii, ale ministerelor/instituţiilor cu reţea sanitară proprie, ale ministerelor/instituţiilor cu reţea sanitară proprie din sistemul apărării, ordinii publice, siguranţei naţionale şi autorităţii judecătoreşti.

“De la momentul emiterii actelor normative menţionate mai sus, situaţia de fapt din domeniul asigurării asistenţei medicale din ţara noastră a înregistrat o diversificare a serviciilor medicale acordate de sectorul privat, făcând aptă şi chiar recomandabilă luarea în considerare a acestei opţiuni pentru tratarea poliţiştilor răniţi”, se arată în referatul de aprobare a proiectului.

Astfel, potrivit anunţului referitor la dezbaterea proiectului de pe pagina MAI, în OMAI nr.24/2009 se va introduce un nou alineat, alin.(4), cu următorul cuprins: “Pentru poliţiştii răniţi, ministrul afacerilor interne poate aproba, prin ordin, în cazuri individuale, plata sau decontarea cheltuielilor cu asistenţa medicală, tratamentul şi măsurile de recuperare medicală realizate în ţară şi în alte condiţii decât cele prevăzute la alin.(1). Prin ordin se pot stabili inclusiv condiţii de plată sau decontare diferite de cele prevăzute la alin.(2) şi (3)”.

sursa: agerpres

 

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419

2 Răspunsuri la Polițiștii ar putea beneficia de decontarea asistenței medicale și la clinici private. Proiect al Ministerului Afacerilor Interne

  1. Costel 02.02.2018 la 9:37

    La asa tratament VIP….cum să nu îți aperi cu dinții stăpânii! !!
    Sporuri…pensie la 45 de ani…salarii bune. ..
    Cât vom mai rabda…restul??

  2. ! 02.02.2018 la 15:02

    Favorurile,se rostogolesc,la fel ca inainte de 89,acces la cantina partidului,intrarea pe usa din dos la alimentara,prioritate la a cumpara un frigider,un televizor,hoteluri la mare,amenda de 100,o baga in buzunar,acum tocmai aceia ,au pensii nesimtite,tocmai acestia ,se plang, trambiteaza cu coarnu,dar se inghesuie pe capete la scolile de politie,aore acesti tineri sunt asa de fraieri ,se duc sa se sacrifice de dragul semenilor?