Rămâi conectat
PSD Alba - Alegeri Locale 2024

Politică Administrație

Politici liberale de sprijinire a familiei, în dezbatere la Alba Iulia

Redactia Ziarului Unirea

Publicat

în

AUR - Alegeri Locale 2024

    Ieri au fost prezenţi la Alba Iulia, la invitaţia prof. Elena Ignat, preşedinta OFL Alba, deputatul liberal Lucia Varga, preşedinte naţional al OFL, deputaţii liberali Mariana Câmpeanu şi Eugen Nicolăescu. Aceştia au dezbătut măsurile liberale de sprijinire a familiei în prezenta specialiştilor din domenii prioritare pentru OFL (sănătate, economie, educaţie, politici sociale, protecţia mediului), a reprezentanţilor unor ONG-uri, asociaţiilor profesionale.
„OFL şi-a asumat un rol de deschizător al dialogului pe politici pentru familii în România. Familia românească a fost supusă în ultima perioadă unei agresiuni fără precedent. Tinerii au din ce în ce mai puţine speranţe pentru viitor. Este nevoie de o acţiune concertată la nivelul tuturor instituţiilor statului, pentru a schimba lucrurile. Am demarat acest dialog cu societatea civilă, cu asociaţiile, pentru a determina care sunt soluţiile care li se potrivesc”, a declarat Lucia Varga, preşedinte al Organizaţiei Femeilor Liberale.
La rândul său, deputatul liberal Eugen Nicolăescu a descris viziunea PNL asupra sănătăţii. „Dacă n-avem o economie performantă, nu vom avea bani să suportăm proiectele. PNL are soluţii, iar obiectivul nostru fundamental este crearea a 1 milion de locuri de muncă. Nu dorim să mai facem protecţie socială prin milă, ci protecţie sociala prin muncă.” Nicolăescu a completat că împreună cu Lucia Varga, în primul semestru din 2012 va depune în Parlament o Lege a Prevenţiei în sănătate, pentru că este mult mai ieftin să previi decât să tratezi.
Eugen Nicolăescu a mai detaliat propunerile de reducere a fiscalităţii, cu introducerea unei impozitări regresive.
Deputatul PNL Mariana Câmpeanu a detaliat propunerile în domeniul politicilor sociale. “În programul nostru principala preocupare este de a asigura populaţiei un nivel mai bun de trai, ceea ce ar trebui să reprezinte scopul oricărei guvernări.”
Câmpeanu a declarat că USL a depus deja la Curtea Constituţională o contestaţie împotriva Legii Asistenţei Sociale deoarece „această lege scoate din ecuaţie statul ca organism care trebuie să aibă grijă de cetăţenii săi” şi în plus nu au fost actualizate încă cele 17-20 de legi care sunt modificate de această lege cadru.
Nicoleta IDITA-TOMUŢA


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Politică Administrație

Politică Administrație

Publicitate electorală | Corneliu Mureșan: Județul Alba merită mai mult! Oamenii din Alba merită să trăiască mai bine!

Unirea Ziarul

Publicat

în

Publicitate electorală | Corneliu Mureșan: Județul Alba merită mai mult! Oamenii din Alba merită să trăiască mai bine! Corneliu Mureșan, fostul subprefect al județului, candidează din partea Partidului Social Democrat pentru funcția de președinte al Consiliul Județean Alba. Corneliu Mureșan este un tânăr antreprenor cu experiență în management, dar și în administrația județeană. De profesie […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea