Poliția și RAR, acțiune la Rădeşti şi Mirăslău. Au fost depistate 9 autovehicule ce prezentau diverse defecţiuni tehnice

Poliţiştii din Rădeşti şi Mirăslău, împreună cu specialişti din cadrul Registrului Auto Român – Alba au organizat o acţiune de prevenire a accidentelor rutiere datorate stării tehnice necorespunzătoare a autovehiculelor. Au depistate 9 autovehicule cu defecţiuni tehnice.

 Inspectoratul de Poliţie Judeţean Alba reaminteşte că, începând cu 20 mai vor intra în vigoare modificările la OUG 195/2002 privind inspecţia tehnică periodică. În lipsa acesteia, talonul şi plăcuţele de înmatriculare vor fi reținute pe loc, poliţistul urmând să elibereze o dovadă fără drept de circulaţie.    

La data de 14 mai a.c., poliţiştii Posturilor de Poliţie Mirăslău şi Rădeşti, împreună cu specialişti din cadrul Registrului Auto Român – Alba, au organizat o acţiune ce a avut ca scop depistarea şoferilor care conduc, pe drumurile publice, autoturisme ce nu îndeplinesc condiţiile tehnice pentru circulaţia în condiţii de siguranţă.

Cu ocazia acestei acţiuni au fost verificate 28 de autovehicule, la 9 fiind identificate diverse defecţiuni tehnice.

Conducătorii acestora au fost sancţionaţi contravenţional, iar complementar sancţiunii, în două situaţii s-a dispus retragerea certificatelor de înmatriculare datorită lipsei inspecţiei tehnice periodice a autoturismului.

Alţi 6 conducători auto au fost sancționați pentru alte abateri de la normele legale privind circulaţia pe drumurile publice.

Valoarea totală a sancţiunilor aplicate a fost de 2.190 lei.

Inspectoratul de Poliţie Judeţean Alba informează că, începând cu data de 20 mai a.c., intră în vigoare O.G. 14 din 2017 pentru modificarea şi completarea OUG 195/2002 privind circulaţia pe drumurile publice.

Potrivit noilor prevederi „este interzisă circulaţia pe drumurile publice a vehiculelor care nu corespund din punct de vedere tehnic, a celor neasigurate obligatoriu de răspundere civilă auto pentru pagube produse terţilor prin accidente de circulaţie, a celor pentru care a intervenit suspendarea înmatriculării, precum şi a vehiculelor înregistrate al căror termen de valabilitate a inspecţiei tehnice periodice a expirat ori este anulată” (art. 10).

În cazul constatării acestei abateri, poliţistul va reţine talonul şi plăcuţele de înmatriculare a autovehiculului, va aplica o sancţiune contravenţională între 9 şi 20 de puncte şi va elibera o dovadă fără drept de circulaţie.

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419

Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Acceptă Mai mult...