Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Actualitate

Poliția Română atenționează șoferii să adapteze viteza la condițiile meteo. Vezi amplasarea radarelor în județul Alba

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Urmare a atenţionării meteorologice de ploi abundente, Poliţia Română atrage atenţia conducătorilor auto să respecte regulile de circulaţie, să adapteze permanent viteza la condiţiile meteo şi să îşi echipeze autovehiculul corespunzător.

Din cauza schimbării condițiilor meteorologice la nivel naţional, care determină modificarea aderenței părții carosabile, Poliția Română recomandă conducătorilor de autovehicule să conducă prudent, adaptând continuu  viteza de deplasare la condiţiile de drum şi trafic, luând în calcul faptul că în asemenea condiții spațiul de frânare crește substanțial.

De asemenea, în situația conducerii autovehiculelor în condiții de ploaie este necesară utilizarea luminilor de întâlnire şi pe timpul zilei, pentru toate categoriile de drumuri, precum şi a celor de ceaţă în cazul apariţiei acestui fenomen.

Totodată recomandăm păstrarea unei distanţe mai mari faţă de autovehiculele care circulă în faţă, precum și evitarea acţionării bruste a mecanismului de direcţie şi a sistemului de frânare al autovehiculului, pentru evitarea acvaplanării.

Întrucât în zonele montane înalte temperaturile scad considerabil, se pot crea condiții pentru apariția precipitaţiilor sub formă de lapoviţă şi ninsoare, precum și a poleiului, situație în care reamintim obligativitatea dotării autovehiculelor cu anvelope pentru sezonul rece.

În condiţiile unui trafic aglomerat, precipitaţiile pot determina apariţia unor blocaje rutiere temporare. Păstraţi-vă calmul, nu uitaţi de politeţea rutieră şi nu blocaţi intersecţiile. De asemenea, nu vă angajaţi în depăşirea unei coloane de autovehicule fără a avea o bună vizibilitate, iar fiecare manevră în trafic să se facă numai după o temeinică asigurare.

Pentru o călătorie sigură şi pentru prevenirea producerii accidentelor de circulaţie pe fondul condiţiilor meteorologice nefavorabile, recomandăm conducătorilor auto să se intereseze cu privire la condiţiile de deplasare existente pe traseul pe care urmează să îl parcurgă.

De asemenea, în cazul rămânerii în pană, triunghiurile de presemnalizare trebuie aşezate la o distanţă mai mare de autovehicul, decât în condiţii normale.

Recomandăm conducătorilor auto să respecte indicaţiile agenţilor de circulaţie şi ale lucrătorilor de la Compania Naţională de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale, în cazul interzicerii sau restricţionării temporare a circulaţiei pe unele sectoare de drum, pentru facilitarea intervenţiei personalului specializat.

Totodată, recomandăm pietonilor să traverseze numai prin locurile maracate corespunzător, după o temeinică asigurare și să evite pe cât posibil deplasarea pe partea carosabilă.

Amplasarea radarelor în data de 28-30.03.2015:

Drumul Naţional 1 – Galda de Jos – Teiuş – Aiud – Inoc – limită cu judeţul Cluj
Drumul Naţional 1- Sebeş – Cut – Cunţa – limită judeţul Sibiu
Drumul Naţional 1 – Alba Iulia – Sebeş – Cut – Cunţa
Drumul Naţional 1 – Alba Iulia –Sântimbru – Oiejdea
Drumul Naţional 7 – Săliştea – limită cu judeţul Hunedoara
Drumul Naţional 7-Alba Iulia – Șibot – limită judeţul Hunedoara
Drumul Naţional 14 B  – Blaj – Şona – Jidvei – Cetatea  de Balta – Bălcaciu – Biia
Drumul Naţional 67C – Sebeş –Petreşti – Săsciori – Daia Romana
Drumul Naţional 74 A – Câmpeni –Vadu Moţilor – Albac
Drumul Naţional 74 – Alba Iulia – Micești – Ighiu
Drumul Naţional 74 – Abrud –– Bucium Cerbu – Zlatna – Feneş
Drumul Naţional 75 – Baia de Arieş – Lupşa
Drumul Județean 750 C – Teiuş – Stremţ
Alba Iulia – Bulevardul Încoronării – Bulevardului Ferdinand I – strada Clujului, strada Regiment V Vânători, Strada Calea Moţilor
Ocna Mureş – Războieni – Noşlac
Municipiul Sebeş – strada Lucian Blaga, strada Traian
Cugir – strada Victoriei


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

COD GALBEN de INUNDAȚII în Alba și alte zone din țară, până joi dimineața: Râurile vizate

Ziarul Unirea

Publicat

în

COD GALBEN de INUNDAȚII în Alba și alte zone din țară, până joi dimineața: Râurile vizate Institutul Național de Hidrologie și Gospodărire a Apelor a emis miercuri 8 mai 2024, o avertizare cod galben de inundații în Alba, valabilă până joi dimineața, la ora 8:00. Sunt prognozate scurgeri importante pe versanţi, torenţi şi pâraie, viituri […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea