Rămâi conectat

Actualitate

Poliţia Locală a oraşului Cugir va beneficia de normă de hrană

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

 Printr-un proiect de hotărâre iniţiat de primarul Cugirului Adrian Teban se propune aleşilor locali să aprobe ca începând de la 1 ianuarie 2015 să se acorde normă de hrană zilnică poliţiştilor locali din cadrul Serviciului Poliţia Locală a Oraşului Cugir.

Potrivit Raportului de Specialitate din cadrul primăriei, norma de hrană se acordă gratuit şi obligatoriu, potrivit Legii nr.319/2006, de către angajatori persoanelor care lucrează în condiţii de muncă ce impun acest lucru şi care încadrează activitatea poliţiei locale în condiţii deosebite şi speciale de muncă.

,,Începând cu 1 ianuarie 2015, autorităţile administratiei publice locale pot acorda, în limita bugetului aprobat, prin hotărâre a consiliului local, norma de hrană poliţiştilor locali conform OUG nr. 26/22 iulie 19994, privind drepturile de hrană în timp de pace ale personalului din sectorul de apărare naţională, ordine publică şi siguranţă naţională republicată cu modificările şi completările ulterioare’’, se arată în O.G nr. 65/2014.

Motivarea este  în opinia serviciului de specialitate al primăriei, una simplă şi fundamentată şi ţine seama că prin natura muncii depuse (efort fizic şi psihic prelungit), angajaţilor instiţuţiei locale de poliţie trebuie să li se asigure o hrană corespunzătoare.

Norma de hrană nu se va acorda în următoarele situaţii: pe perioada concediului de odihnă, a concediului medical-incapacitate temporară de muncă, concediu de maternitate, concediu pentru creşterea şi îngrijirea copilului până la vârsta de 2 ani sau, după caz, 3 ani, pe perioada concediului fără plată, pe perioada suspendării raportului de serviciu şi pe perioada delegaţiilor, alte situaţii asemănătoare.

Finanţarea sumelor necesare suportării normei de hrană stabilită se va face din fonduri de la bugetul local.
(C.P.)


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Persoanele fizice pot angaja şi plăti legal personal pentru activităţi casnice: Cum funcționează noul concept de plată cu tichete și cum poate fi accesată platforma

Ziarul Unirea

Publicat

în

Persoanele fizice pot angaja şi plăti legal personal pentru activităţi casnice: Cum funcționează noul concept de plată cu tichete și cum poate fi accesată platforma O noutate pe piaţa muncii a fost anunţată marţi, 23 aprilie, de către Ministerul Muncii şi Solidarităţii Sociale. Persoanele fizice pot angaja şi plăti legal personal pentru activităţi casnice, iar […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea