Rămâi conectat

Actualitate

Polidinul se relansează pe piață. Celebrul medicament ar putea fi curând disponibil în farmacii

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Polidinul se relansează pe piață. Celebrul medicament ar putea fi curând disponibil în farmacii

Institutul Cantacuzino a anunțat sâmbătă, 21 august, reluarea producției de Polidin, unul dintre cele mai cunoscute medicamente de concepție românească. Potrivit reprezentanților institutului, Polidinul în noua sa formulă a depășit etapa de laborator.

Pe lângă metoda clasică, injectabilă, va fi comercializat și sub forma unor capsule gelatinoase de tip ursuleţ şi a unor spray-uri nazale.

„Reluarea producției de Polidin, unul dintre cele mai cunoscute medicamente de concepție românească, a depășit etapa de laborator.

Polidinul a apărut ca un concept românesc de înlocuire a Omnadinului (poate cel mai cunoscut imunomodulator din istorie) care era utilizat în anii dinaintea celui de-Al Doilea Război Mondial.

În cadrul Institutul Național de Cercetare-Dezvoltare Medico-Militară „Cantacuzino” se află în desfășurare un proiect de cercetare-dezvoltare prin care se dorește dezvoltarea unui produs imunomodulator de tip Polidin, urmărindu-se punerea acestui produs pe piața de suplimente alimentare.

În acest scop, s-a dezvoltat și modernizat procesul de fermentație bacteriană prin trecerea de la o tehnologie convențională (plăci Roux) la o tehnologie modernă, controlabilă (bioreactoare specializate). Forma de administrare a Polidinului este dezvoltată pentru a obține capsule gelatinoase orodispersabile de tip ursuleț (POLIDIN –O) și spray nazal (POLIDIN-N). Prin schimbarea formei de administrare a Polidinului se dorește ca produsul să devină mai atractiv pentru un segment cât mai larg de populație (copii, adulți, vârstnici).

Toate activitățile s-au desfășurat în Centrul Cercetare-Dezvoltare Tehnologică din Institut în cadrul unui proiect de cercetare-dezvoltare de tip PSCD (Plan Sectorial de Cercetare-Dezvoltare) al Ministerului Apărării Naționale. Vor continua testele clinice astfel încât Polidinul să fie repus pe piață și sub formă de medicament cu administrare injectabilă.”, se arată în comunicarea Institutului Cantacuzino.

Polidinul a ieșit pentru prima dată din laboratoarele de cercetare ale Institutului Cantacuzino în anul 1966. Era un preparat imunomodulator, adjuvant în infecțiile căilor respiratorii, în boli infecțioase virale (în gripă, în special), în infecții urinare și genitale sau chiar postoperator în arsuri extinse. Se administra injectabil, de obicei, înainte de începerea iernii. Polidinul era prescris în cure de 7 zile, câte o doză injectabilă pe zi.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Examenul de BACALAUREAT | Schimbare importantă pentru cei care au obținut note mici: Ar putea avea posibilitatea de a-și mări notele

Ziarul Unirea

Publicat

în

Examenul de BACALAUREAT | Schimbare importantă pentru cei care au obținut note mici: Ar putea avea posibilitatea de a-și mări notele Absolvenții de liceu care au dat examenul de Bacalaureat și l-au luat cu o medie de cel puțin 6, 5 la toate materiile, ar putea avea posibilitatea de a-și mări notele. Un proiect a […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea