Poezia „Luceafărului” ca „rugăciune” la Şcoala „Mihai Eminescu”
Ca în fiecare an cu ocazia omagierii poetului nepereche, colectivul de cadre didactice şi elevi al Şcolii „Mihai Eminescu” Alba Iulia a pregătit un amplu program de manifestări ştiinţifice şi cultural-artistice tematice reunite sub genericul „Zilele Şcolii”, care se vor desfăşura în această săptămână, ne-a informat prof. Ileana Ţăran, consilierul educativ al unităţii şcolare.
Pentru bunul mers al activităţilor s-au implicat conducerea şcolii – prof. Rodica Marinescu – director şi prof. Nicolae Radu – director adjunct, profesoara de muzică Elena Popa, profesorii Catedrei de limba română: Emanuela Bandici, Mirona Furdui, Nicolae Negrea şi Silviu Mihăilă, profesorii de desen Eugenia Barbu şi Dan Hauptcorn, precum şi învăţătorii şi diriginţii. Vor avea loc recitaluri de poezie la începerea fiecărei zi de curs (ca o rugăciune), audiţii muzicale, o expoziţie de lucrări plastice, o şezătoare literară, concursuri tematice. Punctul culminant al manifestărilor omagiale va fi vineri, 14 ianuarie, în preziua împlinirii a 161 de ani de la naşterea „Luceafărului” poeziei româneşti, când vor avea loc medalionul literar „Să-l cunoaştem pe Eminescu”, concursul „Eminescu”, o activitate comună cu Grădiniţa nr. 13 intitulată „Şi Eminescu a fost copil”, concursul de creaţie literară „Eminescu – cuvinte cheie”, seminarul „Eminescu şi natura” şi caleidoscopul literar „Eminescu în secolul XXI. Ce rost mai are să mai citim lirica eminesciană?”.
Robert GHERGU
Secțiune Știri sub articolul principal
Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI
Știri recente din categoria Ştirea zilei
FOTO | Chef Alexandru Helju, bucătarul de 32 de ani din Alba, a pierdut marea finală în competiția Chefi la cuțite. Premiul era de 30.000 de euro
FOTO | Chef Alexandru Helju, bucătarul de 32 de ani din Alba, a pierdut marea finală în competiția Chefi la cuțite. Premiul era de 30.000 de euro Chef Alexandru Helju, bucătarul de 32 de ani din Alba, a pierdut după o finală extrem de discutată, marea finală din emisiunea Chefi la Cuțite și nu a […]
FOTO | Canep Art, proiect născut în Alba din dorința de a readuce în prezent tradițiile și meșteșugurile autentice. Identitatea românească adusă în prezent prin ateliere de cusut și brodat
Canep Art, proiect născut în Alba din dorința de a readuce în prezent tradițiile și meșteșugurile autentice. Identitatea românească adusă în prezent prin ateliere de cusut și brodat Cu siguranță fiecare dintre noi a auzit povești despre tradițiile, obiceiurile și meșteșugurile românești, fiecare zonă având o frumusețe aparte. De curând am cunoscut-o pe Anca Țîrlea, […]
Tradiții și superstiții în Ajunul Crăciunului: Ce obiceiuri sunt păstrate cu sfințenie, în toate regiunile țării
Tradiții și superstiții în Ajunul Crăciunului: Ce obiceiuri sunt păstrate cu sfințenie, în toate regiunile țării Sărbătoarea Nașterii Domnului sau Crăciunul, a reușit în România să încorporeze o serie de tradiții cu substrat păgân, care au rămas în diferite zone ale țării, încă din timpurile precreștine. Potrivit credințelor, obiceiurile au fost păstrate pentru caracterul lor […]