Rămâi conectat

Politică Administrație

PNL vrea alegeri anticipate, PSD se opune și vrea să rămână la guvernare

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

După demisia lui Victor Ponta liderii PNL au făcut un anunţ clar: e nevoie de alegeri anticipate. Alina Gorghiu a declarat că PNL doreşte alegeri anticipate, urmând ca liberalii să aibă discuţii cu ceilalţi preşedinţi ai partidelor parlamentare. Potrivit Constituției, odată ce prim-ministrul și-a depus mandatul, Guvernul este dizolvat. Prin urmare, președintele Klaus Iohannis trebuie să ia act de această demisie a lui Victor Ponta și să numească un premier interimar care trebuie să facă parte din actualul Guvern.

gorghiu si dragnea„E un avertisment puternic pe care societatea civilă îl dă clasei politice şi societăţii în ansamblu. Azi, PNL solicită alegeri anticipate. Încă din ianuarie 2015, soluţia noastră a fost aceasta . Nu avem voie nici eu, nici alţii să rămânem indiferenţi la ce vrea opinia publică”, a spus Alina Gorghiu.

Liberalii au precizat ca nu au discutat cu președintele Klaus Iohannis, însă la consultări vor susține alegerile anticipate. De asemenea au făcut un apel la un acord politic cu celelalte partide pentru o demisie în bloc din Parlament.

Întrebați dacă își vor da demisia doar parlamentarii PNL, Alina Gorgiu a răspuns că este prematur să facă o astfel de afirmație.

Liderii coaliției urmează să fie informați telefonic de decizia liberalilor și chemați la o discuție privind alegerile anticipate. Nu e exclus ca acestea să se organizeze și pentru locale.

Alina Gorghiu a afirmat că PNL doreşte ca alegerile anticipate să aibă loc în urma unui acord politic între partide.

„In alta ordine de idei vreau sa va spun ca PNL a inteles foarte clar un lucru: manifestrarea de aseara este o manifestare impotriva neglijentei, impotiva arogantei. Este un mesaj  pe care societatea il da clasei politice, nu cred ca este o supriza pentru nimeni ca PNL solicita alegeri anticipate. Nu exista o alta solutie decat altceva decat alegeri anticipate prin acord politic. (..) Eu vă spun că vom face noi primul pas si vom initia dialoguri cu liderii partidelor parlamentare”, a spus Gorghiu.

*Dragnea are un nume de premier. PSD refuză alegerile anticipate

În urma şedinţei coaliţiei de guvernare, preşedintele PSD, Liviu Dragnea, a anunţat că partidul pe care îl conduce doreşte să rămână la guvernare, iar coaliţia PSD-ALDE-UNPR funcţionează.

Liderul PSD a anunţat că are un nume de viitor premier, pe care îl va propune preşedintelui. „Vom face o propunere care să ţină cont de evoluţia şi dinamica din societate”, a precizat Dragnea, care a refuzat să spună despre cine este vorba.

Dragnea a mai anunţat că PSD nu este de acord cu alegerile anticipate, varianta propusă de PNL. „Nu agreăm propunerea PNL de a se organiza alegeri anticipate, pentru că ar însemna să fie un guvern instabil, cu un premier interminar, în condiţiile în care trebuie adoptată legea bugetului, vine iarna”, a declarat Dragnea.

Reamintim că Victor Ponta a anunțat că își depune mandatul de prim-ministru și al Guvernului României, în urma protestelor fără precedent de marți seară. „Sper ca depunerea mandatului meu și al Guvernului să satisfacă așteptările celor care au protestat și să revenim la rațiune”, a declarat Victor Ponta. (Z.U.)

Sursa: stiripesurse.ro


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Politică Administrație

Politică Administrație

Grădiniță nouă la Sebeș, în cadrul Școlii Gimnaziale nr. 2: Câte grupe și ce capacitate urmează să aibă creșa

Bogdan Ilea

Publicat

în

Grădiniță nouă la Sebeș, în cadrul Școlii Gimnaziale nr. 2: Câte grupe și ce capacitate urmează să aibă creșa Un proiect de hotărâre din data de 15 aprilie, 2024, al primăriei Sebeș, prevede „Transformare imobil fostă centrală termică -Municipiul Sebeș, în Creşă”, ca nivel antepreșcolar în cadrul Școlii Gimnaziale nr 2. din Sebeș. Având în […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea