// ViewContent // Track key page views (ex: product page, landing page or article) fbq('track', 'ViewContent'); // Search // Track searches on your website (ex. product searches) fbq('track', 'Search');

PNL propune acordarea de facilități fiscale pentru localitățile din județul Alba

Deputații PNL Florin Roman și Corneliu Olar propun ca o serie de localități din județul Alba, clasificate ca zone montane defavorizate, să benficieze de sprijin direct de la Guvern prin instituirea unor facilități fiscale.

Având în vedere situația specială în care se află unitățile administrativ teritoriale din județul Alba, prevăzute în Anexa nr.1, din Hotărârea Guvermului nr.323/1996, clasificate ca zone montane defavorizate, PNL a inițiat și depus un amendament prin care respectivele unități administrativ-teritoriale să beneficieze de sprijinul direct al Guvernului României, prin reducerea cu 50% a impozitelor și taxelor locale, stabilite potrivit Legii nr.227/2015 privind Codul fiscal, ca și compensare din Fondul de rezervă al Guvernului României, cuprinse în Legea Bugetului de Stat pe anul 2019.

În viziunea PNL, o astfel de măsură este mai mult decât necesară fiind cunoscute problemele cu care se confruntă administrațiile locale din aceste zone. Considerăm că este obligația factorilor responsabili să ofere sprijin pentru aceste localități și, de aceea, facem un apel către toți parlamentarii, indiferent de culoarea politică, să susțină în cadrul dezbaterilor adoptarea acestui amendament, astfel încât să putem asigura bunăstare pentru toți locuitorii acestei țări, inclusiv pentru cei care provin din zone defavorizate.

Deputat PNL Florin Roman
Deputat PNL Corneliu Olar

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419