Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Politică Administrație

PNL propune acordarea de facilități fiscale pentru localitățile din județul Alba

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Deputații PNL Florin Roman și Corneliu Olar propun ca o serie de localități din județul Alba, clasificate ca zone montane defavorizate, să benficieze de sprijin direct de la Guvern prin instituirea unor facilități fiscale.

Având în vedere situația specială în care se află unitățile administrativ teritoriale din județul Alba, prevăzute în Anexa nr.1, din Hotărârea Guvermului nr.323/1996, clasificate ca zone montane defavorizate, PNL a inițiat și depus un amendament prin care respectivele unități administrativ-teritoriale să beneficieze de sprijinul direct al Guvernului României, prin reducerea cu 50% a impozitelor și taxelor locale, stabilite potrivit Legii nr.227/2015 privind Codul fiscal, ca și compensare din Fondul de rezervă al Guvernului României, cuprinse în Legea Bugetului de Stat pe anul 2019.

În viziunea PNL, o astfel de măsură este mai mult decât necesară fiind cunoscute problemele cu care se confruntă administrațiile locale din aceste zone. Considerăm că este obligația factorilor responsabili să ofere sprijin pentru aceste localități și, de aceea, facem un apel către toți parlamentarii, indiferent de culoarea politică, să susțină în cadrul dezbaterilor adoptarea acestui amendament, astfel încât să putem asigura bunăstare pentru toți locuitorii acestei țări, inclusiv pentru cei care provin din zone defavorizate.

Deputat PNL Florin Roman
Deputat PNL Corneliu Olar


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Politică Administrație

Politică Administrație

FOTO „Transapuseana”, șoseaua spectaculoasă din sudul Munților Apuseni, tot mai aproape de finalizare: Primul lot a fost recepționat

Ziarul Unirea

Publicat

în

„Transapuseana”, șoseaua spectaculoasă din sudul Munților Apuseni, tot mai aproape de finalizare: Primul lot a fost recepționat Vineri, 26 aprilie 2024, a avut loc recepția lucrărilor pe lotul 1 al Transapusenei care totalizează nu mai puțin de 43 de kilometri. Un drum de poveste, emblematic pentru județul Alba și pentru România. Citește și: FOTO Cum […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea