// ViewContent // Track key page views (ex: product page, landing page or article) fbq('track', 'ViewContent'); // Search // Track searches on your website (ex. product searches) fbq('track', 'Search');

PNL face apel la parlamentarii PSD din Ardeal să nu voteze pentru steagul secuiesc și Ziua Maghiarilor din România

PNL face apel la parlamentarii PSD din Ardeal să nu voteze pentru steagul secuiesc și Ziua Maghiarilor din România

Liviu Dragnea este gata să facă cele mai mari concesii UDMR, în schimbul obținerii unor voturi care să-i asigure menținerea la putere, în conflictul intern cu gruparea Ponta-Grindeanu. PNL consideră că nu pot fi adoptate peste noapte legi care vor provoca cu certitudine tensiuni în Ardeal, fără a fi dezbătute serios și transparent, și de aceea solicită  parlamentarilor  PSD din județele ardelene să se gândească la alegătorii lor și să nu voteze aceste legi.

Românii din Ardeal au votat parlamentari care să le rezolve problemele lor, să le ofere o viață mai bună, locuri de muncă, spitale și școli modern. Nu există români din Ardeal care să fi dat voturile lor pentru Ziua Maghiarilor din România sau pentru arborarea steagului secuiesc.

Senatorii PSD și ALDE  au urgentat deja , în comisii, adoptarea proiectului care prevede ca 15 martie să fie declarată Ziua Maghiarilor din România, iar UDMR se pregătește să obțină noi victorii în Parlament. Trei comisii din Camera Deputaților au fost convocate , pentru marți dimineața, pentru a da undă verde unui alt proiect important pentru comunitatea maghiară, cel referitor la extinderea folosirii limbii materne și la posibilitatea arborării steagului secuiesc.

Potrivit acestui proiect,  pragul de la care administrațiile locale și instituțiile din subordinea lor sunt  obligate să asigure folosirea limbii materne  scade de la 20% la 10%. O altă modificare  se referă la unitățile administrativ-teritoriale în care minoritarii au o pondere de peste 10% și prevede că autoritățile administrației publice locale „pot adopta și folosi, alături de însemnele oficiale ale României și ale unității administrativ-teritoriale respective și alte însemne, simboluri care să exprime identitatea etnică, istorică, culturală și economică a cetățenilor aparținând minorității naționale”.

Le cerem parlamentarilor PSD ca înainte de a-și da votul pe aceste proiecte de legi controversate  să-și consulte alegătorii și să vadă ce își doresc aceștia de la mandatele lor. E un vot de conștiință , un vot de onoare și e important ca acest vot să fie în concordanță cu ceea ce își doresc românii din Ardeal.

Florin Roman

Deputat PNL

Vicelider Grup Parlamentar

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419

9 Răspunsuri la PNL face apel la parlamentarii PSD din Ardeal să nu voteze pentru steagul secuiesc și Ziua Maghiarilor din România

 1. Roman adevarat 19.06.2017 la 23:17

  Ce naiba tot aveti cu ungurii d-le Florin Roman ?De ce sa nu serbeze si ei in 15 martie un eveniment important di viata lorDaca se supara ungurii din Ungaria pe unde mai trec romanasii nostrii spre occident ???Mai terminati PNL-isti cu ura,ca doar voi sefimea sunteti contra,restul n-au nimic cu maghiarii.Era frumos ca si conducerea ROU sa mearga la evenimentul maghiar de la Seleus unde a participa 120 000 oameni si presedintele Ungariei !

  • nea Tagarta 20.06.2017 la 12:00

   Liberali-s nationalistii lu` peste prajit ! Sunt asa de mari „romani verzi” incat i-au prostit inclusiv pe motii si mocanii lu` Avramut , sa-l voteze pe-un sas ca Presedinte al Romaniei si normal – al romanilor ! Asa ca – despre ce nationalism face vorbire Piticu` atomic ?

 2. Ion 20.06.2017 la 0:20

  Vrem doua voturi împotriva trădării Transilvaniei de la senatorul PSD Daniel Breaz și deputatul PSD Ioan Dârzu. Mîine și poimîine vedem cît de „mîndri„ ca sunt români îs cu adevarat.

 3. Anti-hotie 20.06.2017 la 7:17

  Nici un pret nu e prea mare pentru a-l scapa pe dragnea de inchisoare!? Unde sunt acum pesedeii de serviciu care faceau propaganda asistatilor sociali acum cateva luni pe net cand „sorosistii” protestau in strada impotriva hotilor?

 4. infogrup 20.06.2017 la 10:12

  Miticii isi bat ” din nou”joc de Transilvania.Doresc ca sa le fie permisa intrarea in provincie incepand de la 25.o6.2017 doar pe baza de pasaport.

 5. Traian 20.06.2017 la 10:40

  aici are dreptate Roman. niciodata nu am crezut ca voi fi de acord cu Roman, dar de data asta are dreptate. E strigator la cer sa vinzi interesul national, pentru a-ti demite un om pe care tu l-ai pus. Mi-am schimbat total pararea despre Dragnea. este sub orice critica.

 6. "Mandri, psd-isdtii, ca sunt romani!" Oare? 20.06.2017 la 11:25

  In 2012 psd dadea jos guvernul Ungureanu pt aceleasi favoruri pe care Dragnea le face astazi (fragment de text:”„Recenta decizie a Guvernului Ungureanu de a modifică structura organizatorică a Universităţii de Medicină şi Farmacie din Târgu Mureş încalcă grav nu doar Constituţia României şi Legea educaţiei naţionale, prin nerespectarea deciziilor senatului universităţii, deci a autonomiei universitare, dar şi o serie de alte legi şi prevederi naţionale şi internaţionale”). Iar azi penalul Dragnea le da pe tava udmr-ului pt cateva voturi..Cand a fost psd imoral?

 7. agentul agenturilor 20.06.2017 la 11:54

  PNL-ii se dau mari…”nationalisti” bre ! Da`….n-au mai aplicat
  particola „N” – „national” ptr….necunoscatori , inca de pe vremea lu` Iliescu !!! Acu` ii….manca-n c.. (degeaba !!!) sa ajunga si ei la ciolanu` puterii !

 8. infogrup 21.06.2017 la 10:27

  Transilvania e unica!!!,afara de sub dominatia ” miticilor cu conceptia turcilor”….independenta TRANSILVANIEI AR INSEMNA O DEZVOLTARE CA-N ELVETIA.