Rămâi conectat

Politică Administrație

PNL Alba vede paiul din ochii altora…

Redactia Ziarului Unirea

Publicat

în

Concursuri trucate, organizate pe genunchi
Ministerul Educaţiei şi Cercetării Ştiinţifice organizează, în perioada 11-20 martie 2015, concursul pentru ocuparea celor 42 de funcţii de inspector şcolar general, apare pe site-ul ministerului. Tot acolo gasim ca: “Dosarele de înscriere pot fi depuse, în intervalul 18-23 februarie 2015, la sediile inspectoratelor şcolare.

Ordinul nr. 5557/2011, a fost completat în anul 2015, în sensul oferirii posibilităţii ca persoane aflate în prag de pensionare să ocupe aceste posturi, ordinul nefiind pus în aplicare vreodata pana acum. Partidul National Liberal considera necesara depolitizarea invatamantului si ocuparea posturilor de conducere pe baza de concurs şi contesta graba cu care se organizeaza concursul si metodologia de concurs, lipsa de comunicat pnltransparență. PNL considera ca organizarea in mare pripa a concursului reprezintă de fapt dorinţa PSD-ului de a pune mâna pe aceste posturi pentru mulţi ani de acum încolo, nicidecum pentru a asigura un climat de normalitate si transparenta în învăţământ.

Bibliografia pentru acest concurs menţionează Programul de guvernare 2009 – 2012 (!?!), ceea ce reprezintă nu doar o aberație, dar demonstrează faptul că hotărârea a fost luată subit, fără prea multă gândire. Puteau cel mult sa extraga din Programul de guvernare partea rezervată educaţiei şi nu întreg programul politic. Candidaților din afara instituției, le este îngrădit accesul la informații prin faptul că pe site-urile inspectoratelor școlare județene, nu se găsesc informații despre strategiile locale și regionale în domeniul educației.

Metodologia privind organizarea concursului de ocupare a funcțiilor de conducere la nivelul unităților de învățământ nu este aprobată prin ordin de ministru deși Legea Educaţiei Naţionale prevede la Art. 361 alin. 6 obligația ministerului de a elabora în termen de 8 luni metodologiile și regulamentele specifice. Dacă ar fi fost de bună credință, ar fi trebuit ca ministerul să fi publicat în calendar al acestor concursuri, aprobat prin O.M., până la începutul anului școlar 2014/15 ceea ce ar fi asigurat condiții optime pentru pregătirea și desfășurarea concursurilor. Dacă la aceste deficienţe de organizare facute intenţionat pentru avantajarea candidaţilor susţinuti politic de PSD şi sateliţii săi, mai adăugam şi faptul că directorii din minister, cei care ar trebuii să fie examinatori sunt interimari şi nu definitivi cum ar fi fost normal, iar şeful comisiei de examinare este un secretar de stat membru PSD şi numit politic de premier, avem măsura desantului politic asupra învăţământului românesc.
Nu sunt împotriva membrilor de partid care sunt dascăli şi doresc să ocupe funcţii de conducere indiferent la ce partid activează. Consider ca politizarea învăţământului apare atunci când anulezi şansa oamenilor neafiliaţi politic sau a celor care nu împărtăşesc aceleaşi convingeri, prin concursuri lipsite de transparenţa, şmechereşti, şi conduse de politruci. Nu voi înceta să susţin că România, pentru a avea un viitor demn, trebuie să aibe o şcoală şi un sistem educaţional performant. Acest lucru nu se poate intampla decât dacă vom organiza concursuri corecte şi vom promova oameni competenţi.

Deputat PNL de Alba
Dan Coriolan Simedru

comunicat copy/paste


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Politică Administrație

Politică Administrație

Comuna Ocoliș achiziționează un microbuz electric pentru transportul în comun: Valoarea totală a proiectului este de peste 1,2 milioane lei

Bogdan Ilea

Publicat

în

Comuna Ocoliș achiziționează un microbuz electric pentru transportul în comun: Valoarea totală a proiectului este de peste 1,2 milioane lei Comuna Ocoliș în parteneriat cu comuna Sălciua urmează să cumpere un microbuz electric destinat transportului în comun. Acesta urmează să parcurgă curse regulate între cele două comune. „Urmează să achiziționăm un microbuz electric, care va […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea