Rămâi conectat

Politică Administrație

PNL Alba: Dragnea a fost și rămâne exponentul baronilor locali ai PSD

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Trecuți printr-o serie de reforme ratate, toate fără substanță și privite drept instrumente de marketing politic (care să ia ochii lumii/care să schimbe fața, și nu substanța PSD) de cei care le-au impus, acum membrii PSD și-au dat arama pe față alegându-l pe Liviu Dragnea în fruntea lor.

Baronul suprem a ajuns, până la urmă, să conducă partidul baronilor.

Liviu Dragnea a păstorit vreme îndelungată unul din cele mai sărace județe ale României și l-a menținut în sărăcie pentru a-l putea ține sub control. Nu-i o noutate pentru PSD, asta s-a întâmplat în mai toate fiefurile roșii, însă cu Dragnea președinte această metodă de menținere a puterii se mută la București, în centrul de comandă al Guvernului, cu efecte pentru întreaga țară.

Liviu Dragnea este exponentul împărțirii fondurilor pe criterii politice și cel care a propus ordonanța traseismului politic („Ordonanța lui Dragnea”), cea prin care mii de primari și consilieri locali au schimbat partidul. Ministerul Dezvoltării, sub tutela lui Liviu Dragnea, n-a reprezentat nimic altceva decât o pușculiță de partid prin care au fost avantajați primarii PSD și condamnați la a nu primi investiții milioane de români care își aleseseră un primar dintr-un alt partid.

Duplicitatea lui Liviu Dragnea se vede cel mai bine în cazul votului prin corespondență: dacă acum tergiversează pe cât se poate adoptarea proiectului și acuză PNL pe nedrept, în campania pentru alegerile prezidențiale acuza alte instituții (Autoritatea Electorală Permanentă) și lăsa de înțeles că tot ce s-a întâmplat în diaspora a fost o mascaradă pusă la cale. La fel ca Victor Ponta, la fel ca Liviu Dragnea, PSD-iștilor le-a fost, le este și le va fi frică de votul românilor din diaspora.

Pentru România, Liviu Dragnea  înseamnă  același  lucru  ca  Victor Ponta. Liviu Dragnea a fost numărul 2 din PSD aproape pe tot parcursul guvernării dezastruoase Ponta. A fost în fruntea unuia dintre cele mai importante ministere și l-a susținut pe Victor Ponta, mai ales în momentele în care i se cerea demisia. Dacă imediat după alegerile prezidențiale Dragnea spunea că Victor Ponta n-are de ce să plece din fruntea Guvernului, după ce premierul a fost trimis în judecată i-a acordat susținerea prin picarea moțiunii de cenzură depuse de PNL.

Asemănarea între cei doi apare și în ceea ce privește problemele din justiție: Liviu Dragnea este condamnat în primă instanță, iar Victor Ponta este trimis în judecată. Situația în care PSD-ul ne pune e de Cartea Recordurilor Negative: avem în fruntea unui partid un om condamnat în primă instanță pentru infracțiuni electorale și în fruntea unui guvern ce are ca obiectiv lupta cu evaziunea fiscala fix un om trimis în judecată pentru complicitate la evaziune fiscală. Aceasta este oferta politică a PSD.

Modalitatea prin care a fost ales noul președinte PSD demonstrează că politica lui Victor Ponta, „nu contează realitatea, contează ce spunem noi” se aplică și în era Dragnea. Investigațiile de presă desfășurate în ziua votului au arătat că indiferent de cine sau ce vota, rezultatul raportat era cam același. Mai mult decât faptul că mii de oameni au fost scoși din case pentru a alege un om deja ales, obsesia pentru minciună îi apropie de strămoșii comuniști.

BIROUL DE PRESĂ AL PNL ALBA


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Politică Administrație

Politică Administrație

FOTO: Parcul din fața primăriei din Gârbova a fost finalizat: Spațiu de recreere și relaxare pentru cetățenii din comună

Bogdan Ilea

Publicat

în

FOTO: Parcul din fața primăriei din Gârbova a fost finalizat: Spațiu de recreere și relaxare pentru cetățenii din comună Cetățenii din comuna Gârbova se pot bucura de un nou parc, situat în fața primăriei. Loc de relaxare și recreere, atât pentru tineri cât și pentru vârstnici sau turiști. „Amenajarea parcului din localitatea Gârbova a fost […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea