Rămâi conectat

Actualitate

Plimob Sighet – Europa Alba Iulia 0-1 (0-1), în etapa a 7-a a Ligii a 3-a *Mănăilă obţine prima victorie!

Dan HENEGAR

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Astăzi, în etapa a 7-a a Ligii a 3-a, în partida Plimob Sighet – Europa Alba Iulia, scor 0-1 (0-1), o victorie mare pentru formaţia albaiuliană, ce a spart gheaţa, în sfârşit! Golgheterul Paul Muntean (3 reuşite) a deschis scorul în minutul 15, reuşită ce este sinonimă cu prima victorie obţinută în eşalonul terţ de echipa lui Mănăilă şi totodată întâiul joc în care nou-promovata n-a primit gol.

Europenii au jucat în formula: V. Răducanu – D. Lupşan, I. Andrea, Al. Groza, Arsene – B. Cristea, Hârciagă (78, Haiduc), Bratima, Circov (62, Felindean; 89, Samoilă) – M. Cristea, P. Muntean; rezerve R. Cotoară – Oniche.
Finalul a fost încins, tensiunea şi-a spus cuvântul, cele două tabere încăierându-se câteva momente în care s-au creat meleuri aspre.

Incredibil cât de greu a fost să învingem. În prima repriză ne-am jucat cu ocaziile, am ratat trei situaţii foarte mari. Am avut parte şi de un arbitraj potrivnic, în condiţiile în care meritam un penalty în minutul 38, la un fault asupra lui Circov, iar în repriza secundă un fundaş advers merita să fie eliminat. Băieţii s-au dăruit şi ţin să-l remarc pe Răducanu, care a avut două intervenţii reuşite”, a spus Liviu Coacăză, preşedintele secţiei de fotbal la Europa Alba Iulia. „Este prima victorie din istoria clubului în Liga a 3-a şi mă bucur că sunt contemporan cu ea. Întreaga echipă merită felicitări şi sperăm să fie un nou început şi să adunăm cât mai multe victorii şi implicit puncte. A fost un meci de luptă, pe care l-am dominat şi fizic, dar şi tactic. Mă bucur că băieţii n-au cedat„, a apreciat antrenorul Dan Mănăilă.

*Fără Apetri

Din echipa lui Mănăilă a absentat Apetri (accidentat), vizitatorii efectuând deplasarea în dimineaţa meciului, cu 16 jucători. Cum la Sighet, stadionul a intrat într-o fază de modernizare, inclusiv vestiarele, oaspeţii au fost nevoiţi să se echipeze în condiţii precare.

În runda viitoare, Europa Alba Iulia va întâlni pe stadionul „Minaur” din Zlatna pe Şoimii Pâncota, vineri, 19 octombrie, de la ora 15.00. Cu această victorie mare, împotriva unei contracandidate, gruparea nou-promovată a acumulat 5 puncte (6-15) şi şi-a redus pasivul la „adevăr”, ajungând la minus 4, iar Plimob rămâne cu 6 puncte (5-13) şi minus 3 în clasamentul adevărului.

*Senegalez de la FC Cisnădie!

Diriguitorii formaţiei albaiuliene vor să profite de desfiinţarea echipei FC Cisnădie, antrenată anul trecut de Dan Mănăilă şi să înregimenteze trei jucători. Este vorba de fundaşul N. Câmpean (fost şi la Minerul Lupeni), mijlocaşii Gaşpar şi senegalezul Issa Seydina Maye Thiaw (ar fi primul stranier din istoria clubului). Deja s-au purtat primele discuţii şi se speră în rezolvarea situaţiei în cursul săptămânii viitoare. Europa mai are în efectiv doi fotbalişti ce au  evoluat la echipa sibiană, Loga şi P. Muntean. Pentru această victorie, M. Cristea şi compania vor încasa o primă de 300 lei, plus un bonus dat de conducere, pentru faptul că nu s-a primit gol.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Schimbări la WhatsApp. Funcții noi care vor putea fi folosite de utilizatori

Unirea Ziarul

Publicat

în

Schimbări la WhatsApp. Funcții noi care vor putea fi folosite de utilizatori Utilizatorii WhatsApp vor putea folosi, în curând, filtre pentru a separa şi localiza mai rapid mesajele. WhatsApp anunţă introducerea filtrelor pentru accesarea mai rapidă a mesajelor, o funcţionalitate care seamănă cu ceea ce există de foare mulţi ani în Gmail. Vor exista trei […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea