Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Actualitate

Plăţi în avans pentru fermieri, începând din 16 octombrie. Guvernul a aprobat hotărârea

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Guvernul a aprobat, în şedinţa de joi, o hotărâre pentru acordarea unor plăţi în avans pentru fermieri, începând din 16 octombrie.

Astfel, Guvernul a aprobat Hotărârea privind stabilirea pentru anul 2018 a cuantumului per hectar al plăţii unice pe suprafaţă, al plăţii redistributive şi a intervalelor de suprafaţă pentru care se acordă aceasta, al plăţii pentru practici agricole benefice pentru climă şi mediu, al plăţii pentru tinerii fermieri şi a plafonului aferent schemei de sprijin cuplat pentru speciile ovine/caprine.

Potrivit actului normativ, Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură (APIA) va putea acorda, începând cu 16 octombrie anul acesta, plăţi în avans în cadrul schemelor de plăţi directe din sectorul vegetal şi zootehnic, într-un procent conform reglementărilor comunitare în vigoare, a precizat purtătorul de cuvânt al Guvernului.

Prin această HG, s-au aprobat: în sectorul vegetal pentru schema de plată unică pe suprafaţă –  102,5 euro/ha, pentru plata redistributivă pentru intervalele între un hectar şi cinci hectare –  5 euro/ha, pentru 5 la 30 de hectare – 50,3 euro/ha; plata pentru înverzire – 50,2 euro/ha; pentru tinerii fermieri – 25,8 euro/ha.

Plăţile de sprijin pentru ovine/caprine au un plafon alocat de 56,1 milioane euro.

Sursa News.ro


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Cum va fi VREMEA în luna mai 2024. Prognoza METEO pentru 4 săptămâni

Bogdan Ilea

Publicat

în

Cum va fi VREMEA în luna mai 2024. Prognoza METEO pentru 4 săptămâni Temperaturile pentru luna mai din acest an or să fie mai ridicate decât cele specifice perioadei. Excepție făcând doar săptămâna 6 – 13 mai. Săptămâna 29 aprilie – 6 mai Valorile termice vor fi mai ridicate decât cele specifice pentru această săptămână, […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea