Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Politică Administrație

Plan de Acţiune pentru implementarea Strategiei Judeţene Antidrog, lansat de CPECA Alba cu ocazia Zilei Internaţionale de Luptă împotriva Traficului şi Consumului Ilicit de Droguri

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Centrul de Prevenire, Evaluare şi Consiliere Antidrog Alba, a lansat astăzi, în cadrul unei conferinţe de presă, Strategia Judeţeană Antidrog Alba 2013 – 2020 şi Planul de Acţiune pentru implementarea Strategiei Judeţene Antidrog în perioada 2013-2016, aprobate prin Ordinul nr. 113 din 10 iunie 2014 al Instituţiei Prefectului – Judeţul Alba.

Strategia Antidrog a judeţului Alba pentru perioada 2013-2020 este documentul care înglobează obiectivele generale şi specifice pe direcţiile de acţiune asumate de toate instituţiile implicate în reducerea amplorii fenomenului drogurilor la nivelul judeţului Alba. Acest document reprezintă rezultatul unui proces de consultare la nivelul insituţiilor judeţene şi locale cu atribuţii în domeniul reducerii cererii şi ofertei de droguri, şi cuprinde obiectivele generale şi specifice precum şi acţiunile concrete ce vor fi implementate în perioada de referinţă de către toate instituţiile implicate în reducerea impactului fenomenului drogurilor la nivel judeţean”, precizează Claudiu Dușa, coordonator CPECA Alba.

Documentele au fost concepute şi elaborate respectând liniile cuprinse în Strategia Naţională Antidrog  pentru perioada 2013 – 2020, care vizează două direcţii de acţiune verticale: reducerea cererii de droguri şi reducerea ofertei de droguri şi două direcţii de acţiune orizontale, respectiv coordonare, evaluare şi informare.

În perioada 23 – 26.06.2014, pentru marcarea Zilei Internaţionale de Luptă împotriva Traficului şi Consumului Ilicit de Droguri specialiştii CPECA au desfăşurat activităţi de informare-educare-conştientizare cu privire la riscurile consumului de droguri în general şi de substanţe noi cu proprietăţi psihoactive, a tinerilor instituţionalizaţi aflaţi în  Casa de tip familial Sf. Ghelasie Stremţ, Casa de tip familial Bărăbanţ  şi activităţi de informare şi  promovare a serviciilor furnizate de CPECA Alba prin distribuire de materiale informative, la baza sportivă Winner’s Club Ţălnar, beneficiari fiind  în special tinerii prezenţi în aceste locaţii, împrejurări în care se doreşte realizarea unui schimb de idei cu privire la modalităţile benefice de petrecere a timpului liber.

Totodată au fost desfăşurate şi activităţi de informare privind sistemul de asistenţă a consumatorilor de droguri adresate psihologilor din cadrul CJRAE Alba, o activitate de informare antidrog adresată persoanelor private de libertate din cadrul Penitenciarului Aiud şi o activitate de prevenire la Centrul de Cultură Augustin Bena Alba Iulia.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Politică Administrație

Politică Administrație

Delegație a Băncii Mondiale în vizită de lucru la Sebeș: Care a fost scopul întălnirii cu primarul Dorin Nistor

Bogdan Ilea

Publicat

în

Delegație a Băncii Mondiale în vizită de lucru la Sebeș: Care a fost scopul întălnirii cu primarul Dorin Nistor Timp de două zile, o delegație a Băncii Mondiale a fost în vizită de lucru la Sebeș, pentru a discuta cu primarul Dorin Nistor despre realizarea unei investiții teritoriale integrate în zona Sebeș-Vințu de Jos. În […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea