Rămâi conectat

Actualitate

Plafonul total al garanțiilor care pot fi emise în acest an în cadrul Programului Prima Casă se suplimentează cu 500 de milioane de lei

Ziarul Unirea

Publicat

în

Potrivit unei hotărâri adoptate de Guvern în ședința de miercuri, plafonul total al garanțiilor care pot fi emise în anul 2016 în cadrul Programului Prima Casă se suplimentează cu 500 de milioane de lei.

prima-casaExecutivul a informat, printr-un comunicat de presă, că „fondurile suplimentare vor fi utilizate pentru acoperirea cu prioritate a solicitărilor de acordare a unei finanțări garantate în cadrul Programului, aflat în diverse stadii de aprobare și pre-aprobare la finanțatori, în raport cu solicitările noi”.

Plafonul de garanții pentru anul 2016 al acestui program a mai fost suplimentat cu 500 de milioane de lei, în luna mai, astfel încât, după cele două suplimentări, plafonul de garantare al acestui program va fi anul acesta de 2,690 de miliarde de lei.

Actul normativ adoptat miercuri mai prevede că plafonul de garantare neutilizat, destinat persoanelor cu cetățenie română stabilite în străinătate, se transformă în plafon general de garantare a creditelor în cadrul acestuia.

„O altă modificare reglementează posibilitatea de a se acorda promisiuni de garantare și pentru achiziția unei noi locuințe în cadrul Primei Case, ținând cont de faptul că beneficiarii care au achiziționat/construit o locuință în cadrul Programului pot achiziționa/construi o nouă locuință, sub condiția ca noua locuință să aibă o suprafață utilă sau valoare mai mare în raport cu prima și să înstrăineze prima locuință prin vânzare-cumpărare cel târziu până la data încheierii contractului de vânzare-cumpărare sau a contractului de construire a noi locuințe”, se mai arată în comunicatul citat.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

ANAF nu mai încape de afacerile de familie. Pregătește controale, la inițiativa ministrului PNL, Marcel Boloș

Unirea Ziarul

Publicat

în

ANAF nu mai încape de afacerile de familie. Pregătește controale, la inițiativa ministrului PNL, Marcel Boloș ANAF pregătește controale la soții sau fraţii care au firme împreună în România Este ideea ministrului de Finanțe, Marcel Boloş, care a modificat Codul Fiscal la finalul anului trecut, iar această prevedere ar urma să intre în vigoare din […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea