Rămâi conectat

Actualitate

Plafonul pentru facturile la energie va fi scăzut de către Guvern. Subvențiile vor fi păstrate doar pentru persoanele fizice

Ziarul Unirea

Publicat

în

Plafonul pentru facturile la energie va fi scăzut de către Guvern. Subvențiile vor fi păstrate doar pentru persoanele fizice

Propunerea Uniunii Europene de anulare a subvențiilor la energie, necesare din cauza războiului din Ucraina, va fi ratificată de către Guvern, în etape.

Guvernul ia în calcul modificarea condițiilor de acordare a subvențiilor pentru facturile la energie, după recomandarea Comisiei Europene ca orice fel de ajutoare să fie întrerupte de statele membre, au declarat marți surse din coaliție.

Executivul ar dori să aplice o soluție de mijloc:

  • Plafonarea facturilor la energie să fie păstrată doar pentru persoanele fizice, urmând ca de măsură să nu mai beneficieze persoanele juridice
  • Limita de consum până la care se stabilește prețul plafonat să fie scăzută.

Comisia Europeană a declarat luni că va propune să nu se prelungească măsurile de urgenţă introduse anul trecut pentru a proteja consumatorii de creşterea preţurilor energiei.

Facturile românilor riscă să sară în aer. Comisia Europeană nu mai prelungeşte compensările la energie

Comisia Europeană a transmis luni că a decis să nu prelungească măsurile de urgenţă introduse anul trecut pentru a proteja consumatorii de creşterea preţurilor energiei, adăugând că aceste măsuri au contribuit la calmarea pieţelor europene de energie electrică.

La sfârşitul anului 2022, Uniunea Europeană, formată din 27 de state, se afla în mijlocul unei crize energetice acute, alimentate de invazia Ucrainei de către Rusia, statele membre investind apoi sute de miliarde de euro în reduceri de taxe, alocaţii şi subvenţii pentru a face faţă crizei.

”Comisia Europeană confirmă că nu va propune o prelungire a acestor măsuri de criză”, se arată într-un comunicat, reamintind că acestea includ măsuri de reducere a cererii de energie electrică, plafoane de venituri pentru centralele electrice şi reguli de stabilire a preţurilor cu amănuntul.

În ceea ce priveşte gazele, ţările Uniunii Europene au convenit la sfârşitul lunii martie să prelungească pentru următoarele 12 luni, până în martie 2024, un obiectiv voluntar de reducere a cererii de gaze cu 15%.

Comisia Europeană a adăugat că preţurile energiei electrice au scăzut acum la mai puţin de 80 EUR/MWh, iar preţurile gazelor nu numai că au scăzut, ci şi s-au stabilizat, în măsura în care creşterile preţurilor energiei electrice observate pe parcursul anului 2022 sunt considerate ”mai puţin probabil să apară iarna viitoare”.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

VIDEO | Direcția Generală Anticorupție lansează campania națională ” E timpul să NU mai dăm și noi ceva”: Practicile de dare și luare de mită, descurajate

Cezar Lancrajan

Publicat

în

VIDEO | Direcția Generală Anticorupție lansează campania națională ” E timpul să NU mai dăm și noi ceva”: Practicile de dare și luare de mită, descurajate Direcția Generală Anticorupție (DGA), în parteneriat cu platforma Stop Contrabanda inițiată de BAT România, lansează pe 13 decembrie 2024 campania națională de prevenire a corupției „E TIMPUL SĂ NU […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea