Rămâi conectat

Ştirea zilei

Piața din centrul municipiului Alba Iulia va fi modernizată. Vezi cum va arăta noul complex agroalimentar

Sfarlea Ioana Raluca

Publicat

în

Primăria Alba Iulia a lansat, în luna ianuarie, licitația pentru lucrările de reabilitare a Pieței agroalimentare din centrul municipiului. Valoarea estimativă a contractului este de 2.824.214 de lei (fără TVA), respectiv 627.854 de euro.

Au depus oferte 3 firme: SC Casido SRL Brăila, SC Pomponio SRL Deva și SC Telecerna SRL Deva, ultima câștigând licitația cu prețul cel mai mic – 2.764.897 de lei. Finanțarea se va face de la bugetul local.

piata centruLucrările vizează demolare totală sau parțială a structurilor existente și construirea unei piețe noi. De asemenea, se va interveni asupra clădirii administrative care, în acest moment, prezintă deteriorări la finisaje și tâmplării la nivel de fațadă, degradări, finisajele, dotări și instalații la grupurile sanitare care asigură un nivel de confort redus, sub nivelul cerințelor funcționale și deteriorări ale scării exterioare, prin care se realizează accesul la etaj.

Potrivit proiectului, se vor desființa toate structurile metalice exterioare existente, se va demola platforma existentă a pieței, împreună cu trotuarele și drumul auto adiacent. Se asigură eliminarea mobilierului existent și eliberarea terenului pe suprafața de 3052,10 mp. La clădirea administrației piețelor în exterior se vor desființa structura metalică de protecție a scărilor, platformele scărilor aferente grupurilor sanitare. Se demontează tâmplăriile ferestrelor de pe fațadele sud, est, vest. În interior, în grupurile sanitare se demolează compartimentările, finisajele și tâmplăriile actuale.

De asemenea, se vor reface drumurile carosabile dinspre str. Nicolae Bălcescu, Calea Moților și zona de parcare dinspre str. Bucovinei, reabilitându-se, în total, o suprafață de 902 mp.

Totodată, circulația auto va fi reorganizată. Accesul va fi restricționat prin amplasarea unei bariere dinspre strada Nicolae Bălcescu. Aceasta va funcționa pentru personalul responsabil cu aprovizionarea doar în intervalele orare stabilite de către administrator, accesul altor autovehicule în piață fiind interzis (excepție făcând vehiculele speciale de intervenție).

Perimetral pieței, se propune un nou inel carosabil din asfalt, cu o lățime de 4 m, prevăzut cu alveole de aprovizionare și 6 locuri de parcare, în suprafață de 1001 mp. Se vor amenaja spații verzi în suprafață totală de 102,90 mp.

Pentru piață se vor asigura următoarele utilități, dotări și echipamente care să faciliteze desfășurarea activității în condiții optime:

– iluminat electric dispus în perimetrul trotuarului și corpuri de iluminat suspendate de planșeele copertinei;

– cișmele cu apă potabilă prezente la accesele principale și în zona de intersecție a fluxurilor principale;

– mobilier specific, prin gabaritare și natura materialului (beton impermeabilizat): 54 de mese pentru legume și fructe de dimensiunea 3.0×1.0 m; 31 de mese pentru legume și fructe de dimensiunea 1.5×1.0 m; 14 mese pentru flori de dimensiunea 3.0×0.6 m; 14 mese pentru flori de dimensiunea 1.5×0.6 m; 12 mese de dimensiunea; 2 lavoare; 4 bănci.

– copertină desfășurată pe întreaga suprafață a pieței, din beton impermeabilizat, prevăzut cu luminatoare și deschideri diferite a plăcilor pentru o bună ventilare naturală și pătrundere a luminii naturale.

– punct de colectare suprateran și depozitare subterană a deșeurilor rezultate din activitatea comercială (o platformă îngropată, pentru 4 containere de gunoi subterane, la o distanță de 60 cm de fațada vestică a clădirii administrației piețelor)

– corpuri de mobilier din beton cu locuri pentru amplasarea cântarelor de control și bazine pentru spălarea legumelor și fructelor.

Firma care va câștiga licitația va trebui să finalizeze lucrările în termen de 12 luni de la data semnării contractului.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

Fetiță de 8 ani, lovită de o mașină, în Alba Iulia, în timp ce traversa regulamentar strada: Șoferița vinovată a plecat de la locul accidentului

Ziarul Unirea

Publicat

în

Fetiță de 8 ani, lovită de o mașină, în Alba Iulia, în timp ce traversa regulamentar strada: Șoferița vinovată a plecat de la locul accidentului O fetiță de 8 ani, din Feneș, a fost lovită de mașină în timp ce traversa strada regulamentar, în Alba Iulia. Șoferița vinovată a plecat de la locul accidentului. La […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea