Piaţa Cetate din Alba Iulia în pragul închiderii din cauza acoperişului ce stă să se prăbuşească

Mircea Trifu - Primar Alba Iulia

    Joi, 23 februarie, a fost forfotă mare în Piaţa Cetate din Alba Iulia. Acoperişul de deasupra tarabelor din piaţă, pe care greutatea zăpezii l-a şubrezit de tot, a devenit un pericol extrem pentru comercianţii care îşi desfăşurau acolo activitatea şi pentru toţi cei care circulau pe sub el. Proprietarii pieţei, în urma sesizărilor repetate ale pieţarilor şi ale reprezentanţilor Primăriei Alba Iulia, au evacuat zona şi au montat temporar, mai mulţi stâlpi de susţinere, de-a lungul acoperişului, în zonele cele mai vulnerabile. Specialiştii Inspectoratului de Stat în Construcţii Alba, însoţiţi de poliţişti locali, s-au deplasat la faţa locului şi au demarat o expertiză tehnică, în urma căreia se va decide dacă vor obliga pe proprietarii construcţiei să repare sau să demoleze, înainte să se întâmple vreo nenorocire. Direcţia de Sănătate Publică, Direcţia  Sanitară Veterinară pentru Siguranţa Alimentelor Alba, ISU, Protecţia Mediului Alba şi-au trimis reprezentanţii să verifice situaţia din Piaţa Cetate, iar în cursul zilei de azi vor face publice rezultatele anchetelor şi eventualele sancţiuni pe care le vor aplica celor responsabili. Între timp, Primăria Alba Iulia a dispus izolarea zonei critice din Piaţa Cetate până la remedierea situaţiei. (B.P.)

Pro România - Ține cu ALBA
ELIT
PMP - Alegeri Locale 2020
USR-Plus - Oameni ca tine schimbă Alba în bine

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419

Must de Jidvei

4 Comentarii

alelui 24 februarie 2012 at 10:04

da la curatat zapada de ope acoperis nu s-au gandit?

mda 24 februarie 2012 at 15:07

Este inadmisibil ca o piata din resedinta unui judet sa arate in halul acesta. Administratorul ce face?? Singura solutie: DEMOLAREA!

zina 25 februarie 2012 at 18:43

în piața din cetate sănt numai BIȘNIȚARI

Mihai 26 februarie 2012 at 15:28

Atat primaria Alba Iulia cat si Inspectoratul in constructii nu trebuiau sa aprobe constructia maghernitelor inca de la inceput.Si cand te gandesti ca proprietarii incaseaza chirie in Euro pentru aceste tarabe te umpli de indignare.Cum de Primaria , Directia Sanitar Veterinara,Directia de Sanatate Publica, Inspectoratul in Constructii, au permis acest lucr?Cum altfel, decat ca si-au incasat fiecare partea lor, si toate lucrurile merg de la sine. Atunci cand ati semnat avizele de functionare nu v-ati gandit la siguranta populatiei din punct de vedere alimentar, cat si pericolul care-l prezinta aceste lucrari?Ce face Primaria ,cum de este posibil in centrul orasului de sus o astfel de constructie?Parca am fii la periferia Bucurestiului, in aglomeratia de constructii din carton si placaje.Dle primar, cand mergi spre casa nu te deranjeaza aceste privelisti?Si va mai pretindeti oras european? Cu ce ?

Comentariile sunt oprite