Rămâi conectat

Actualitate

Petarde confiscate

Redactia Ziarului Unirea

Publicat

în

Jandarmii din Sebeş au sancţionat contravenţional un comerciant ambulant şi i-au ridicat bunurile în vederea confiscării. Luni, 19 decembrie a.c., în jurul orei 12.00, un echipaj de jandarmerie a surprins pe Bulevardul Lucian Blaga din municipiul Sebeş un bărbat care oferea spre vânzare două geci. Jandarmii l-au interpelat, l-au legitimat şi i-au solicitat prezentarea actelor de provenienţă a mărfii, precum şi a celorlalte documente care să certifice faptul că activitatea de comerţ se desfăşura în conformitate cu prevederile legale. La controlul corporal preventiv, asupra bărbatului – identificat ca fiind D. Ilie, de 29 de ani, din Sebeş – au mai fost găsite 11 cutii care conţineau 750 de petarde din clasa a II-a, materiale pirotehnice a căror deţinere, fără drept, constituie infracţiune şi se pedepseşte cu închisoarea de la 6 luni la 5 ani. În conformitate cu prevederile Legii nr. 12, din  6 august 1990, privind protejarea populaţiei împotriva unor activităţi comerciale ilicite, republicată, comerciantul a fost sancţionat contravenţional cu avertisment scris, i-au fost ridicate în vederea confiscării cele două geci, care au fost depuse în camera de corpuri delicte a Jandarmeriei Alba. Totodată, împreună cu petardele deţinute fără drept, bărbatul a fost predat Poliţiei Municipiului Sebeş, instituţie care va continua cercetările în acest caz. (A.D.T.)
lMarţi, 20 decembrie, poliţişti din cadrul Serviciului Arme Explozivi, Substanţe Periculoase, împreună cu  reprezentanţi ai Inspectoratului Teritorial de Muncă Alba au identificat, pe strada Lucian Blaga din municipiul Sebeş, pe Z.P., de 24 ani, din aceeaşi localitate, care deţinea şi oferea spre vânzare, fără a deţine autorizaţie, un număr de  1.960 petarde, pocnitori, rachete. Bărbatului i-a fost întocmit dosar de cercetare penală pentru comiterea infracţiunii de „efectuarea de operaţiuni fără drept cu articole pirotehnice”. (B.P.)


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Ce acte sunt necesare pentru a călători în străinătate însoțit de copiii minori

Unirea Ziarul

Publicat

în

Ce acte sunt necesare pentru a călători în străinătate însoțit de copiii minori Potrivit Legii nr. 248/2005 privind regimul liberei circulații a cetățenilor români în străinătate, minorii – cetățeni români pot trece granițele țării doar dacă dețin un document de călătorie valabil. Minorul însoțit de ambii părinți poate ieși doar cu pașaportul sau cartea de […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea