Rămâi conectat

Politică Administrație

Peste 99 la sută din locuitorii adulți ai județului Alba știu să scrie și să citească, iar 12 % au studii superioare

Bogdan Presecan

Publicat

în

harta AlbaÎn Alba există, potrivit datelor ultimului recensământ al populației, un număr de 3.194 de persoane analfabete, cu peste 4.000 mai puțin față de anul 2002, când la nivelul județului nostru erau înregistrate 7.518 de persoane care nu știu să scrie și să citească.

Asfel, numărul analfabeților a scăzut în circa 10 ani (2011 vs 2002) cu  57,52%, reprezentând în prezent doar 0,93% din populația totală (342.376.000, recensământ 2011). În ceea ce privește numărul absolvenților de studii superioare, în 2011, la nivelul județului Alba erau 39.697 de persoane.

La nivelul întregii țări, există aproape un sfert de milion de persoane analfabete, iar potrivit calculelor HotNews.ro bazate pe datele de la recensamantul din 2011, în topul judetelor cu cei mai multi analfabeti – atât ca număr, dar și ca procentaj raportat la populatia totală – se regasesc judetele din Sudul si Sud-estul Romaniei precum Giurgiu, Calarasi, Teleorman, Ialomita sau Tulcea, in timp ce Capitala si o parte din judetele din Vestul, Centrul si Nord-Estul tarii au inregistrat cei mai putini analfabeti – sub 1%. Astfel, față de recensamantul din 2002 numarul analfabetilor s-a micsorat cu circa 50% la nivel de țară, deși scăderea nu a avut un caracter uniform.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Politică Administrație

Politică Administrație

Ambulatoriul Spitalului Orășenesc Abrud va fi modernizat și dotat cu echipamente medicale performante: A fost semnat contractul de finanțare de peste 6,5 milioane lei

Ziarul Unirea

Publicat

în

Ambulatoriul Spitalului Orășenesc Abrud va fi modernizat și dotat cu echipamente medicale performante: A fost semnat contractul de finanțare de peste 6,5 milioane lei Autoritatea de Management pentru Programul Sănătate a alocat primele două contracte de finanțare către Organismul Intermediar Program Sănătate din cadrul Agenției pentru Dezvoltare Regională Centru, în cadrul Priorității 1 a Programului, […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea