Rămâi conectat

Curier Județean

Peste 700 de abateri de natură contravenţională constatate şi 47 de permise de conducere reținute, săptămâna trecută, de polițiștii rutieri din Alba

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

În săptămâna trecută, poliţiştii din Alba au testat peste 1.400 de conducători auto, privind consumul de alcool, în cadrul unei acţiuni ce a vizat creşterea siguranţei rutiere. Poliţiştii au depistat 17 conducători auto ce conduceau sub influenţa alcoolului. Au fost constatate 16 infracţiuni rutiere, peste 700 de abateri de natură contravenţională şi au fost reţinute 47 de permise de conducere.

În perioada 11-17 decembrie a.c., poliţiştii rutieri din judeţul Alba au acţionat, în conformitate programul European TISPOL-ALCOHOL, pentru depistarea conducătorilor auto ce conduc autovehicule fiind sub influenţa alcoolului.

Cu ocazia acestei acţiuni, poliţiştii au constatat 703 abateri de natură contravenţională, de la normele legale privind circulația pe drumurile publice, 7 dintre acestea fiind aplicate pentru consum de alcool.

Totodată, au fost reţinute 47 de permise de conducere, din care 17 pentru alcool şi au fost constatate 16 infracțiuni la regimul rutier, din care 10 de conducere sub influenţa alcoolului.

Poliţia rutieră Alba reaminteşte conducătorilor auto că şofatul este incompatibil cu consumul de alcool şi le readuce în atenţie câteva aspecte legate de aceasta.

• Conducerea unui autovehicul sub influenţa băuturilor alcoolice are efecte deosebit de periculoase, întrucât alcoolul încetineşte timpii de reacţie, creează dificultăţi în aprecierea vitezei şi a distanţelor, îngreunează mişcările şi scade capacitatea de concentrare.
• Şansele de a fi implicat într-un accident rutier cresc în mod semnificativ în cazul în care s-au consumat băuturi alcoolice.
• Potrivit prevederilor legale, în situaţia în care persoanele care conduc sub influenţa băuturilor alcoolice, depistate în trafic cu o îmbibaţie alcoolică de peste 0,8 g/l alcool pur în sânge, riscă pedeapsa cu închisoarea de la 1 la 5 ani sau amendă. Pe timpul cercetării penale, permisul de conducere este reţinut, fără drept de circulaţie.
În cazul în care conducătorul auto prezintă o îmbibaţie alcoolică sub 0,80 g/l alcool pur în sânge, fapta constituie contravenţie şi este sancţionată cu 9 până la 20 de puncte amendă, iar ca sancţiune complementară se va dispune suspendarea exercitării dreptului de a conduce autovehicule pe drumurile publice pentru o perioadă de 90 de zile.
• În ceea ce priveşte refuzul, împotrivirea ori sustragerea conducătorului unui autovehicul de a se supune prelevării mostrelor biologice necesare în vederea stabilirii alcoolemiei, acestea se pedepsesc cu închisoare de la 1 la 5 ani.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

Update/ Bărbat decedat în localitatea Boz. A căzut pe stradă în timp ce mergea cu bicicleta

Unirea Ziarul

Publicat

în

Update/ Bărbat decedat în localitatea Boz. A căzut pe stradă în timp ce mergea cu bicicleta. A fost solicitată intervenția unui elicopter SMURD Echipajul SMURD din cadrul Secției de pompieri Sebes a fost solicitat să intervină în localitatea Boz pentru acordarea primului ajutor, unui barbat de aproximatic 50 ani, căzut cu bicicleta, inconștient. La sosirea […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea