Peste 70 de jandarmi din Alba acționează zilnic la manifestările culturale și sportive de la sfârșit de săptămână

PRO ROMÂNIA - Alegeri parlamentare 2020

În perioada 06 octombrie — 08 octombrie a.c., jandarmii albaiulieni vor acționa zilnic pe raza județului Alba, în scopul asigurării climatului de ordine și liniște publică, fiind intensificate misiunile specifice pentru prevenirea și combaterea faptelor antisociale.   

Concomitent cu menținerea unui climat de ordine și siguranță publică, în perioada 06 octombrie — 08 octombrie a.c., peste 70 de jandarmi vor acționa zilnic pentru asigurarea măsurilor de ordine și liniște publică la manifestările cultural-artistice, sportive și religioase ce vor fi organizate pe întreg teritoriul județului, dintre care amintim:

USR - Alegeri parlamentare 2020
  1. În data de 06.10.2017, între orele 11.00 – 12.00, în municipiul Aiud, pe timpul desfăşurării Proiectului Educațional ,,Marșul cărților și al cititorilor”, organizate de Școala Gimnazială ,,Axente Sever” Aiud.
  2. În data de 06.10.2017, începând cu ora 15.00, în municipiul Alba Iulia, pe stadionul ,,Cetate”, pe timpul desfăşurării meciului de fotbal din cadrul Ligii a III-a, dintre echipele A.F.C. Unirea 1924 Alba Iulia – Unirea Dej, organizat de A.F.C. Unirea 1924 Alba Iulia.
  3. În data de 06.10.2017, începând cu ora 15.00, în localitatea Cugir, pe Arena CSO Cugir, pe timpul desfăşurării meciului de fotbal din cadrul Ligii a III-a, dintre echipele AFC Metalurgistul Cugir 1939 – CSM Avântul Reghin, organizat de AFC Metalurgistul Cugir 1939.
  4. În data de 07.10.2017, între orele 10.00 – 18.00, în municipiul Aiud, pe timpul desfăşurării manifestărilor cultural-religioase ,,Întâlnirea tinerilor ortodocși”, organizate de Arhiepiscopia Ortodoxă Română Alba Iulia.
  5. În data de 08.10.2017, începând cu orele 09.00, la Mănăstirea Dumbrava, situată în localitatea Dumbrava, judeţul Alba, pe timpul desfăşurării slujbei religioase, organizate de Biserica Ortodoxă Română.

Cu această ocazie Jandarmeria Alba recomandă participanților următoarele:

PMP - Alegeri parlamentare 2020

— să respecte precizările organizatorilor și recomandările forțelor de ordine, să evite implicarea în conflicte de orice natură, să aibă un comportament decent, în conformitate cu normele de conviețuire socială.

— activitățile stabilite trebuie să se desfășoare în mod pașnic și civilizat, fără a pune în pericol ordinea și liniștea publică, siguranța persoanelor, integritatea corporală, proprietatea publică și privată.

— participanții nu trebuie să aibă asupra lor arme de orice fel, materiale explozive sau incendiare, substanțe iritant lacrimogene sau cu efect paralizant, dispozitive pentru șocuri electrice ori alte obiecte ce pot fi folosite pentru acțiuni violente sau de tulburare a ordinii și liniștii publice.

— să nu lase autoturismele proprietate personală descuiate sau cu bunuri la vedere în interiorul acestora și să acorde o atenție deosebită modului de asigurare a bunurilor și obiectelor personale (genți, poșete, bagaje) precum și a celor cu valoare (bijuterii, aparate foto, video, telefoane mobile), să nu lase copiii nesupravegheați.

— în cazul în care sunt martorii săvârșirii unor fapte antisociale sau le este tulburată liniștea, cetățenii pot solicita sprijin la numărul unic pentru situații de urgență ‘112’ sau se pot adresa direct echipajelor de jandarmerie.

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419