Rămâi conectat

Curier Județean

Peste 52% dintre cetățenii din Alba Iulia sunt de părere că Municipiul merge într-o direcție bună. Gabriel Pleșa, pe primul loc în preferințele pentru primar. Sondaj al USR Alba

BONTEA Alexandru

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024
Peste 52% dintre cetățenii din Alba Iulia sunt de părere că Municipiul merge într-o direcție bună. Gabriel Pleșa, pe primul loc în preferințele pentru primar. Sondaj al USR Alba

Primarul Gabriel Pleșa și USR se bucură de încredere ridicată în rândul albaiulienilor, iar peste jumătate dintre aceștia consideră că noua echipă administrativă duce Alba Iulia într-o direcție bună, potrivit unui sondaj recent.

Cercetarea sociologică a fost efectuată în perioada 24 octombrie 2022 – 14 noiembrie 2022 de către compania IPSOS și a inclus 879 de respondenți, cetățeni care locuiesc în municipiul Alba Iulia. Dintre aceștia, 52% cred că în ultimul an și jumătate Gabriel Pleșa și noua echipă administrativă din Alba Iulia au făcut ca municipiul să se îndrepte într-o direcție bună, în timp ce aproximativ 30 % cred că se îndreaptă într-o direcție greșită, iar restul nu și-au exprimat părerea. De asemenea peste 60% dintre respondenți au spus că primarul Gabriel Pleșa le inspiră încredere.

Printre principalele probleme identificate în municipiul Alba Iulia, peste 38% dintre respondenți au indicat lipsa parcărilor, iar 31% modul în care se desfășoară activitatea de salubritate. Dintre respondenții care consideră că lipsa parcărilor e cea mai mare problemă, 22% cred că primăria se ocupă de problemă și primele rezultate pozitive au apărut, 50% cred că primăria se ocupă de problemă, dar primele rezultate pozitive nu au apărut încă, iar 28% consideră că primăria nu se ocupă de problemă. Dintre cei care văd lipsa curățeniei ca fiind cea mai mare problemă, 25% cred că primăria se ocupă de problemă și primele rezultate pozitive au apărut, 49% cred că primăria se ocupă de problemă dar primele rezultate pozitive nu au apărut încă, iar 26% consideră că primăria nu se ocupă de problemă.

Referitor la intenția de vot, peste 32% dintre albaiulienii chestionați spun că nu sunt hotărâți cu ce partid vor vota la viitoarele alegeri locale, 19% indică PNL, 16% – USR, 11% – PSD, 6 % – AUR, 8% nu se vor prezenta la vot, iar restul au indicat alte partide politice.

Pentru funcția de primar, Gabriel Pleșa se regăsește pe prima poziție cu aproape 30% dintre opțiuni, urmat la o diferență de circa 10 procente de fostul primar Mircea Hava (19,5%), la aproape 20 de procente diferență de Călin Matieș (9%) și la aproape 25 de procente diferență de Mircea Trifu (6%).

Cred că primăria a făcut ca lucrurile în Alba Iulia să meargă într-o direcție bună: 79% din votanții USR, 59% din votanții PNL, 50,5% din votanții PSD, 47% din votanții AUR și 58% dintre respondenții care nu sunt hotărâți cu cine să voteze.

În urma întrebării ce notă ar acorda primarului Gabriel Pleșa, media notelor a fost de 8,04, aproape jumătate dintre notele primite fiind de 7, 8 sau 9, 17% fiind note sub 5, 8% au refuzat să acorde o notă, iar restul au dat note între 5 și 7.

La rândul lor, cei doi viceprimari au fost evaluați cu medii de 6,01 – Emil Popescu (dar 70% dintre respondenți au refuzat să acorde o notă), iar Marius Filimon o medie 5,43, în contextul în care 65% dintre respondenți au refuzat să îi acorde o notă.

Sondajul de opinie s-a desfășurat în perioada 24 octombrie 2022 – 14 noiembrie 2022, la comanda USR, având o marjă de eroare de 3,3%.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

VIDEO ”Prietenii lui Azor”, apel disperat pentru un cățel lovit de mașină pe autostrada A10 Sebeș-Turda: ”Plânge rău când îi sunt atinse picioarele!”

Ziarul Unirea

Publicat

în

”Prietenii lui Azor”, apel disperat pentru un cățel lovit de mașină pe autostrada A10 Sebeș-Turda: ”Plânge rău când îi sunt atinse picioarele!” Asociația ”Prietenii lui Azor” au lansat un apel pentru salvarea unui cățel ajuns în adăpostul public din Alba Iulia, care are nevoie urgent de consultații și intervenții chirurgicale. Patrupedul a fost lovit de […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea