Rămâi conectat

Actualitate

Peste 500 de studenţi merituoşi vor primi burse

Redactia Ziarului Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

    La Universitatea „1 Decembrie 1918” Alba Iulia, peste 500 de studenţi şi masteranzi care au obţinut cele mai mari medii în urma examenelor din sesiunea din iarnă vor beneficia de burse de merit sau de studiu aferente primului semestru, potrivit Regulamentului de burse al UAB, ne-a informat Claudia Câmpean, şeful Serviciului Social. Fondul de burse alocat de la bugetul statului pentru bursele de merit, de studiu şi de ajutor social se repartizează astfel: 15% – fond pentru burse de merit; 75% – fond pentru burse de studiu; 10% – fond pentru bursele de ajutor social, dar facultăţile pot modifica această distribuţie în interiorul alocării de care dispun.
Condiţia de obţinere a unei burse este ca studentul să nu aibă examene restante, iar nota minimă pentru obţinerea unei burse este 9,70, pentru bursa de merit, respectiv 8,00, pentru bursa de studiu, care se acordă în ordinea descrescătoare a mediilor şi în limita fondurilor disponibile. În prezent, cuantumul lunar al burselor este următorul: bursa de merit – 350 de lei, bursa de studiu – 300 de lei, bursa socială – 250 de lei. Iată care este situaţia statistică, pe facultăţi: Facultatea de Ştiinţe: 244 de burse, din care 62 de burse de merit şi 182 burse de studiu, Facultatea de Drept şi Ştiinţe Sociale: 149 de burse: 19 burse de merit şi 112 burse de studiu, Facultatea de Istorie şi Filologie: 12 burse de merit şi 56 de burse de studiu, Facultatea de Teologie Ortodoxă: 8 burse de merit şi 46 de burse de studiu. Totodată, studenţii care au îndeplinit condiţiile legale vor primi burse de ajutor social, după ce dosarele acestora vor fi avizate de Comisia socială a Senatului şi vor fi aprobate de Consiliul de Administraţie al universităţii, în proxima şedinţă.

Robert GHERGU


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

23-30 aprilie: Restricții de circulație pe Autostrada A10 Sebeș-Turda. Se efectuează lucrări de reparații

Ziarul Unirea

Publicat

în

23-30 aprilie: Restricții de circulație pe Autostrada A10 Sebeș-Turda. Se efectuează lucrări de reparații În perioada 23-30 aprilie sunt instituite restricții de circulație pe banda 2 a Autostrăzii A10 Sebeș-Turda, între kilometrii 45+500 și 45+800 de metri, calea 2 (sens Turda-Sebeș). Citește și: FOTO Drumul național DN 74A, surpat în urma ploilor, la Cărpiniș: Trafic […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea