Rămâi conectat
PSD Alba - Alegeri Locale 2024

Curier Județean

Peste 50 de incendii, în care au ars peste 120 de hectare de vegetație uscată, în județul Alba, în ultimele zile 

Dragoş Suciu

Publicat

în

AUR - Alegeri Locale 2024

În ultimele patru zile, în județul Alba, au avut loc peste 50 de incendii, în urma cărora au ars peste 120 de hectare de vegetație uscată, mărăciniș, lăstăriș și litieră, dar și două hectare de puieți de brad. 

Inspectoratul pentru Situații de Urgență (ISU) Alba informează, luni, într-un comunicat de presă, că pompierii au intervenit, vineri, sâmbătă, duminică și luni, pentru stingerea a peste 50 de incendii, în zeci de localități din județ, între care municipiile Alba Iulia, Blaj, Aiud, Sebeș și orașele Câmpeni și Ocna Mureș.  

Pompierii de la ISU Alba au fost ajutați de pompierii militari, dar și de Serviciile Voluntare pentru Situații de Urgență.

În mediul rural, s-a intervenit în localitățile Șibot, Doștat, Poșaga, Avram Iancu, Mirăslău, Săliștea, Berghin, Pianu, Lupșa, Lunca Mureșului, Ciugud, Lopadea Nouă, Galda de Jos, Unirea, Daia Română, Șpring, Galda de Jos, Berghin, Sântimbru, Decea, Lopadea Veche, Cenade și Întregalde.

În total au ars peste 120 de hectare de vegetaţie uscată, mărăciniș, lăstăriș și litieră. De asemenea, au mai fost distruse două hectare de puieți de brad și o baracă de lemn, potrivit ISU Alba.

”Această creştere semnificativă a numărului de incendii de vegetaţie uscată, litieră, mirişti şi resturi vegetale are drept cauză utilizarea necorespunzătoare a focului deschis. Nerespectarea măsurilor specifice la efectuarea arderilor de vegetaţie uscată, mirişti, şi resturi vegetale poate avea  consecinţe grave asupra comunităţii prin pierderi de vieţi omeneşti, importante pagube materiale şi afectarea mediului înconjurător.  Din  acest motiv, cunoaşterea  şi  respectarea strictă a acestora constituie soluţia cea mai simplă şi mai puţin costisitoare,  constituind  în acelaşi timp o obligaţie morală şi civică a fiecărui cetăţean”, transmite ISU Alba. 


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

Video: Caricaturistul Costel Pătrășcan, expoziție la Alba Iulia, la Târgul de cArte Alba Transilvana 2024: Desene cu umor pe teme culturale și educaționale

Bogdan Ilea

Publicat

în

Video: Caricaturistul Costel Pătrășcan, expoziție la Alba Iulia, la Târgul de cArte Alba Transilvana 2024: Desene cu umor pe teme culturale și educaționale La Târgul de cArte Alba Transilvana, care are loc pe esplanada Muzeului Național al Unirii din Alba Iulia participă și caricaturistul brăilean Costel Pătrășcanu. Expoziția sta constă în desene pline de umor […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea