Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Curier Județean

Peste 40 de pensiuni şi unităţi de alimentaţie publică, din Munţii Apuseni şi de pe Valea Sebeşului, amendate de DSVSA Alba

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

În perioada 16 iunie – 30 august, inspectorii din cadrul D.S.V.S.A. Alba au verificat unitați în care se care produc, prepara, servesc si comercializeaza produse alimentare, situate în zone în zone de interes turistic de pe Valea Sebeșului și zona muntilor Apuseni.

statiunea-albac-598Scopul acestei acţiunii a fost de protejare a sănătăţii consumatorilor în contextul unei afluenţe mari de turişti şi al creşterii rulajului de marfă pentru unităţile din industria alimentară din zonele de agrement şi localităţile de interes turistic.

La nivelul D.S.V.S.A. Alba au fost constituite echipe de inspectori care au verificat verificat 98 de unități de alimentație publică, pizzerii, unităţile tip catering, cofetării, patiserii, laboratoarele de cofetărie-patiserie, pensiuni turistice şi 63 magazinele alimentare.

În urma controalelor efectuate s-au constatat neconformităţi cu privire la manipularea, depozitarea şi comercializarea în condiţii necorespunzătoare a produselor alimentare, etichetarea necorespunzătoare a acestora, nu au putut fi prezentate la control elementele necesare asigurarii trasabilitatii produselor alimentare,     manipularea produselor alimentare cu încalcarea normelor de igienă prin folosirea recipentelor si a ustensilelor deteriorate, greu igienizabile care permit dezvoltarea germenilor microbieni, depozitarea necorespunzatoare a produselor alimentare fară respectarea regimului termic stabilit de producător pentru categoria de produs precum si în conditii precare de igiena  şi comercializarea produselor alimentare în spaţii neaprobate sanitar veterinar.

Pentru deficienţele constate în timpul controalelor au fost aplicate operatorilor alimentari, din domeniul alimentației publice si comercializării cu amănuntul a produselor alimentare un număr de 48 sancţiuni contravenţionale conf. H.G. nr. 984/2005, cu modificarile și completarile ulterioare în valoare  de 32640 lei şi 20 avertismente, conf. O.G. nr. 2/2001.

 


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

FOTO: Prima ediție a „Cupa Primăverii 2024”. Ce sporturi au fost organizate de IPJ Alba

Bogdan Ilea

Publicat

în

FOTO: Prima ediție a „Cupa Primăverii 2024”. Ce sporturi au fost organizate de IPJ Alba IPJ Alba a organizat pe data de 25 aprilie, prima ediție a „Cupa Primăverii”. Participanții s-au întrecut într-un turneu de fotbal și concurs de crossfit.  La data de 25 aprilie 2024, Inspectoratul de Poliție Județean Alba, prin Biroul Pregătire Profesională, […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea