Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Curier Județean

Peste 250 de pomi de Crăciun și 21 de metri cubi de material lemnos, confiscați de polițiștii din Apuseni în ultimele două zile

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

255 de pomi de Crăciun și 21 de metri cubi de material lemnos, confiscați în ultimele două zile de polițiștii din Apuseni.

brazi confiscatiAcțiunile polițiștilor din Apuseni, pentru combaterea ilegalităților silvice, au continuat și la sfârșitul săptămânii trecute.

Astfel sâmbătă, 12 decembrie, polițiștii Postului de Poliție Bucium, în timp ce acționau împreună cu polițiștii din Abrud, au depistat în trafic, pe DJ 107 i, o autoutilitară, condusă de un bărbat de 51 de ani, din Abrud, care transporta 120 de pomi de Crăciun, fără documente legale de proveniență și transport.

Șoferul autoutilitarei a fost sancționat contravențional, conform art. 19 din Legea 171/2010 privind stabilirea și sancționarea contravențiilor silvice, iar pomii de Crăciun au fost confiscați.

Tor sâmbătă, polițiștii Postului de Poliție Gârda de Sus, în timp ce acționau cu jandarmi ai Postului de Jandarmi Montan Arieșeni și lucrători silvici, au depistat doi localnici ce transportau cu căruțele, un număr total de 115 de pomi de Crăciun,  tăiați ilegal.

Ambii bărbați au fost sancționați contravențional, iar pomii de Crăciun au fost confiscați.

Duminică, 13 decembrie, poliţiştii rutieri din Cîmpeni au depistat în trafic, pe DN 75, două autoturisme, conduse de bărbaţi din comunele Vidra şi Poiana Vadului, care transportau un număr total de 20 de pomi de Crăciun.

Întrucât şoferii autoturismelor nu au putut prezenta documente legale de provenienţă şi transport pentru pomii de Crăciun transportaţi, au fost sancţionaţi contravenţional, conform art. 19 din Legea 171/2010 privind stabilirea şi sancţionarea contravenţiilor silvice, iar pomii au fost confiscaţi.

De la debutul Planului de acţiune „Sărbători în siguranţă”, poliţiştii din judeţul Alba au confiscat un număr total de 936 de pomi de Crăciun. Acţiunile de combatere a tăierilor, transportului şi comercializării ilegale de pomi de Crăciun, vor continua şi în perioada imediat următoare. (V.N.)


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

Arhimandriţii Dometie Manolache şi Serafim Popescu, propuşi pentru canonizare. Ce legătura au cu județul Alba

Unirea Ziarul

Publicat

în

Arhimandriţii Dometie Manolache şi Serafim Popescu, propuşi pentru canonizare. Ce legătura au cu județul Alba Doi dintre cei 15 cuvioși și mărturisitori români propuși spre canonizare, proclamarea urmând să aibă loc anul viitor, când Biserica Ortodoxă Română aniversează un secol de la recunoașterea statutului de Patriarhie, au legătură cu judeţul Alba: arhimandritul Dometie Manolache, duhovnic […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea